
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
TORTY |
![]() Vanilkovo ananásová (alebo trasená) torta z 2 vajecPOTREBNÉ PRÍSADY Ja som robila tortu, ale daný recept je možne použiť na bežný nedeľný koláčik. Cesto: 2 vajcia 0,6 dcl oleja, 16 dkg kryštálového cukru, 1/2 práš. do pečiva, 22 dkg polohrubej muky, 1dcl čista minerálka Plnka: 1 šľahačková smotana, 1 kyslá smotana, 1 puding ole bez varenia, 0,5 plechovky ananásového kompótu, 1 vanilkový cukor. Poťahová hmota: 8 g želatíny v prášku (pol balíčka), 0,4 dcl vody, 2 lyžice med alebo pšeničný sirup, asi 500 g práškový cukor, potravinárska farba, 1 malá lyžička citrónovej arómy, cera na potretie rúk. POSTUP PRÍPRAVY Postup je vo fotopostupe. Poťahová hmota: Želatínu zalejeme vodou, pridáme potravinárske farbivo a dáme na krátko do mikrovlnky zohriať, aby sa roztopila. Ak použijeme med, tak ho roztopíme nad parou. Ja som dala pšeničný sirup, priamo do teplej želatíny a vložila ešte na pár sekúnd do mikrovlnky. Vznikla tekutá hmota. Preosiala som práškoví cukor. Asi 300g som pridala do misy, naliala želé zmes a miesením vytvorila poťahovú hmotu. Cukor som pridávala, kým hmota nebola ako plastelína. Nechala som chvíľku postáť. Hmotu som následne vyvaľkala a potiahla ňou tortu. Chutí ako želé masmalow cukríky. Je tvárnejšia ako MMF hmota. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 13.11.2012, 20:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() Postup na autoPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Moja siedma torta. POSTUP PRÍPRAVY piskotove cesto, tvarohovo slahackova plnka s broskynami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 14.5.2012, 20:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() Tvarohova torta s jahodami z 2 vajecPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 2 vajcia 0,6 dcl oleja, 16 dkg kryštálového cukru, 1/2 práš. do pečiva, 22 dkg polohrubej muky, 1dcl čista minerálka Plnka: 500ml mlieka, 1 vanilk. cukor, 2 zlatých klasov, 250g masla, cukor (podla potreby) , 300g tvarohu (ja som dala 1 jemný ) , citrónová kôra, džem, jahodový kompót. Poťahová hmota: 90g mashmalow, trochu žltého potravinárskeho farbiva, 400g práškového cukru, cera vo veľkosti orecha, 1 lyžica citrónky, 1 lyžica vody POSTUP PRÍPRAVY Cesto: Vajcia, olej a cukor - dobre vyšľaháme na penu. Pridáme prášok do pečiva zmiešaný s múkou (miešam hladkú aj polohrubú) a postupne prilievame minerálku. Keď chceme kakaovú piškótu, pridáme kakao. Pečieme ako riadnu piškótu. Plnka: Z mlieka, zlatých klasov uvaríme puding. Tvaroch zmiešame s maslom a cukrom. Postupne pridávame vychladnutý puding a trošku citrónovej kory. Cesto prerežeme na polovicu. Pokropíme šťavou z jahôd. Natrieme ľubovolným džemom. Na džem natrieme polovicu plnky, poukladáme jahody a na to druhú polovicu plnky. Prikryjeme druhým cestom. Ak chceme tortu potiahnúť, natrieme na cesto jemnú vrstvu maslového krému. Necháme zatuhnúť a poťahujeme. Poťahová hmota: Cukríky si umyjeme. Dáme do misky, pridáme 1 lyžicu vody, tuk, kys. citrónovú, 1/2 kav. lýžičky potravinárského farbiva a dáme na cca2min do mikrovlnky rozpustiť, (pravidelne po 15sek vyberať a premiešavať). Vmiešame 200g preosiatého práškového cukru, vyklopíme na pocukrovanú dosku a vmiesime ešte asi 100-150g cukru, aby bola hmota tvárna, ale držala tvar. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 8.5.2012, 12:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |