
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
TORTY |
Gabriela B. (GabrielaB.) ID 239449 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Tvarohova torta s jahodami z 2 vajec[ recept č. 47065 zo dňa 7.4.2012 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 2 vajcia 0,6 dcl oleja, 16 dkg kryštálového cukru, 1/2 práš. do pečiva, 22 dkg polohrubej muky, 1dcl čista minerálka Plnka: 500ml mlieka, 1 vanilk. cukor, 2 zlatých klasov, 250g masla, cukor (podla potreby) , 300g tvarohu (ja som dala 1 jemný ) , citrónová kôra, džem, jahodový kompót. Poťahová hmota: 90g mashmalow, trochu žltého potravinárskeho farbiva, 400g práškového cukru, cera vo veľkosti orecha, 1 lyžica citrónky, 1 lyžica vody POSTUP PRÍPRAVY Cesto: Vajcia, olej a cukor - dobre vyšľaháme na penu. Pridáme prášok do pečiva zmiešaný s múkou (miešam hladkú aj polohrubú) a postupne prilievame minerálku. Keď chceme kakaovú piškótu, pridáme kakao. Pečieme ako riadnu piškótu. Plnka: Z mlieka, zlatých klasov uvaríme puding. Tvaroch zmiešame s maslom a cukrom. Postupne pridávame vychladnutý puding a trošku citrónovej kory. Cesto prerežeme na polovicu. Pokropíme šťavou z jahôd. Natrieme ľubovolným džemom. Na džem natrieme polovicu plnky, poukladáme jahody a na to druhú polovicu plnky. Prikryjeme druhým cestom. Ak chceme tortu potiahnúť, natrieme na cesto jemnú vrstvu maslového krému. Necháme zatuhnúť a poťahujeme. Poťahová hmota: Cukríky si umyjeme. Dáme do misky, pridáme 1 lyžicu vody, tuk, kys. citrónovú, 1/2 kav. lýžičky potravinárského farbiva a dáme na cca2min do mikrovlnky rozpustiť, (pravidelne po 15sek vyberať a premiešavať). Vmiešame 200g preosiatého práškového cukru, vyklopíme na pocukrovanú dosku a vmiesime ešte asi 100-150g cukru, aby bola hmota tvárna, ale držala tvar. Vaľkáme na doske podsýpanej (ak je treba) práškovým cukrom so solamilom. MMF hmotu je možné skladovať v sáčku v chladničke. Pre opätovné použitie treba na 10-15 sekúnd zohriať v mikrovlnke a premiesiť mokrými rukami. |
![]() | Alena H. (allahan) ID 18259, mimibazar.sk/allahan (8.5.2012, 12:50) |
![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Gabriela B. (GabrielaB.) ID 239449 (10.4.2012, 14:48) |
Evka, Monika dakujem. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva M. (evita76) ID 15730 (7.4.2012, 20:14) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Monika B. (Monullik) ID 170902 (7.4.2012, 18:05) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |