končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
TORTY |
Čokoládová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 17 dkg masla, 1 pohár (25 dkg) kryštálového cukru, 3 vajíčka, 3 poháre hladkej múky, 1,5 čajovej lyžičky prášku do pečiva, 0,5 pohára kakaa, 1,25 pohára mlieka Zdobenie: 20 dkg čokolády na varenie, 10 dkg masla, čistú bublikovú fóliu (taká do čoho sa balí sklo – ja to zbožňujem vypukávať :)) POSTUP PRÍPRAVY Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom. Po jednom pridáme vajíčka, vymiešame. Zmiešame si múku, prášok do pečiva a kakao. Postupne pridávame zmes múky a mlieka k vajíčkovej zmesi. Formu na pečenie vyložíme papierom na pečenie, kraje vymastíme a vlejeme do nej cesto. V predhriatej rúre pečieme na 190°C cca 55 minút, ale kontrolujeme, aby sa nám nespálila. Po upečení 10 minút necháme vo forme potom vyberieme, položíme na mriežku a necháme vychladnúť. Zdobenie si spravíme nasledovne: Nad parou si roztopíme čokoládu na varenie a vymiešame s maslom. Do tortovej formy na spodok pripevníme fóliu s vypuklou časťou nahor a na ňu nalejeme čokoládu, rovnomerne roztrieme a vložíme do chladničky. Keď čokoláda stuhla, vyberieme ju z formy a opatrne stiahneme fóliu. Aby ozdoba dobre držala vrch torty som potrela jahodovým lekvárom (môže byť aj iný). Dobrú chuť. recept pochádza zo stránky: http://mennyeimanna.blogspot.com/2008/11/csokolds-stemny.html ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (34) posledné: 10.7.2009, 18:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |