. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > KURACIE MÄSO A HYDINA

Andrea B. (Andy.pauli) ID 55071
SALÓN ANDY
.
mimibazar.sk/andypauli
Oblasť: Šaľa
Telefon: 0944901802
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 11.8.2008
Naposledy: 24.4.2024 10:47
Aktualizácia: 15.3.2017 13:26
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 30
RODINNÉ FOTOGRAFIE 175
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 14
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)

KURACIE MÄSO A HYDINA

chutné kuracie mäsko na gyrose



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia, olej, soľ, korenie korenie gyros, zeleninka, prelisovaný cesnak, raj. pretlak alebo kečup, ako príloha ryža alebo zemiaky.. a ruky :-D :-)

POSTUP PRÍPRAVY

kuracie prsia si nakrájame na rezančeky.. v miske si zmiešame olej s gyros korením a vmiešame mäsko, najlepšie nechať aspoň pol hodinku odstáť ale nieje podmienka..
a potom šup s tým na panvicu kde to chvílku opečieme. Ďalej pridáme prelisovaný cesnak, pretlak alebo kečup a podlejeme troškou vody a pridáme na kocôčky pokrájanú zeleninku.. (ja používam hrášok a mrkvu ale je to na vás...) podľa chuti osolíme a okoreníme čier, korením..
A spolu to všetko dusíme až kým mäsko a zeleninka nebudú fajné mäkučké.....
ako prílohu môžme pridať ryžu či zemiaky.. :-)
tak milé mamičky dobrú chuť :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 11.8.2009, 23:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Cigánske rezníčky...



POTREBNÉ PRÍSADY

40 dkg kuracích rezňov, 2 celé vajcia, 4 PL oleja, 1 PL vorcestrové omáčky, 1 PL tekutého polievkového korenia, 4 PL solamylu, 1 KL korenia, 1 KL sladkej papriky, 1 KL štipľavej papriky alebo chilli, 2 PL kečupu, 1 soli, 4 cibule

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájame na kocky, pridáme všetky ingrediencie a nakoniec cibuľu nakrájanú na plátky.
Dáme uležať do chladničky (najlepšie cez noc).
Na panvici vysmážame malé placky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Pečená morka.....



POTREBNÉ PRÍSADY

1 morka , soľ , majorán , 150 g údenej slaninky , 100 g masti , mäsový vývar na podlievanie

POSTUP PRÍPRAVY

Na pečenie si vyberáme menšie kusy s hmotnosťou 3 až 4 kg. Očistenú vypitvanú morku umyjeme a osušíme, zo stehien odstránime šľachy.
Zvnútra i zvonka ju osolíme a posypeme majoránom.
Prsia prešpikujeme plátkami údenej slaninky, prípadne ju plátkami slaninky obložíme.
Potom morku položíme na pekáč hruďou nadol a polejeme horúcou masťou, podlejeme mäsovým vývarom, prikryjeme
a pečieme vo vyhriatej rúre asi 60 minút.
Ak nemáme dostatočne veľký pekáč, urobíme si ochranný obal z alobalu tak, aby sa nedotýkal morky.
Potom morku odokryjeme, obrátime a priebežne polievame vlastnou šťavou.
Upečieme do mäkka.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Sýty kurací hrniec s tekvicou ....



POTREBNÉ PRÍSADY

1,5 kg kuracích stehien , 900 g tekvice , 1 PL olivového oleja , 1 stredne veľkú cibuľu , 4 strúčiky cesnaku , 200 ml bieleho vína , 2 PL paradajkového pretlaku , 2 bobkové listy , 1/2 KL rozmrveného sušeného tymianu , 1 konzervu (asi 460 g) veľkej bielej fazule , soľ , mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Vo veľkom ohňovzdornom hrnci rozohrejeme olej.
Stehná umyjeme, osušíme papierovým obrúskom a ochutíme soľou a mletým čiernym korením.
Vložíme do hrnca a opekáme z oboch strán asi 6 minút dozlatista.
Mäso vyberieme na tanier.
Ošúpanú cibuľu a cesnak nahrubo posekáme.
Pridáme do hrnca a na miernom ohni opekáme asi 3 minúty domäkka.
Potom prilejeme víno a dobre premiešame.
Pridáme paradajkový pretlak, bobkové listy, tymian a trochu soli.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 11.12.2008, 11:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kura na hubách so smotanou



POTREBNÉ PRÍSADY

600 g kuracích pŕs, 2 cibule, 200 g húb (čerstvé alebo z konzervy), 2 PL oleja, 1 PL hladkej múky, 100 ml kuracieho vývaru, 200 ml smotany, 1 PL citrónovej šťavy, soľ, kajenské korenie, strúhaný muškátový oriešok

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie mäso nakrájame na malé kúsky.
V kastróliku zohrejeme olej.
Prudko opečieme kuracie mäso.
Vyberieme ho a do vypečeného tuku vložíme cibuľu nakrájanú na drobno a huby.
Keď sa to osmaží, vložíme späť mäso, osolíme, okoreníme. Premiešame, poprášime múkou, zalejeme vývarom a smotanou
a približne 5 min.
Povaríme.
Dochutíme muškátovým orieškom a citrónovou šťavou.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu