končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
chutné kuracie mäsko na gyrosePOTREBNÉ PRÍSADY kuracie prsia, olej, soľ, korenie korenie gyros, zeleninka, prelisovaný cesnak, raj. pretlak alebo kečup, ako príloha ryža alebo zemiaky.. a ruky :-D :-) POSTUP PRÍPRAVY kuracie prsia si nakrájame na rezančeky.. v miske si zmiešame olej s gyros korením a vmiešame mäsko, najlepšie nechať aspoň pol hodinku odstáť ale nieje podmienka.. a potom šup s tým na panvicu kde to chvílku opečieme. Ďalej pridáme prelisovaný cesnak, pretlak alebo kečup a podlejeme troškou vody a pridáme na kocôčky pokrájanú zeleninku.. (ja používam hrášok a mrkvu ale je to na vás...) podľa chuti osolíme a okoreníme čier, korením.. A spolu to všetko dusíme až kým mäsko a zeleninka nebudú fajné mäkučké..... ako prílohu môžme pridať ryžu či zemiaky.. :-) tak milé mamičky dobrú chuť :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 11.8.2009, 23:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Cigánske rezníčky...POTREBNÉ PRÍSADY 40 dkg kuracích rezňov, 2 celé vajcia, 4 PL oleja, 1 PL vorcestrové omáčky, 1 PL tekutého polievkového korenia, 4 PL solamylu, 1 KL korenia, 1 KL sladkej papriky, 1 KL štipľavej papriky alebo chilli, 2 PL kečupu, 1 soli, 4 cibule POSTUP PRÍPRAVY Mäso nakrájame na kocky, pridáme všetky ingrediencie a nakoniec cibuľu nakrájanú na plátky. Dáme uležať do chladničky (najlepšie cez noc). Na panvici vysmážame malé placky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Pečená morka.....POTREBNÉ PRÍSADY 1 morka , soľ , majorán , 150 g údenej slaninky , 100 g masti , mäsový vývar na podlievanie POSTUP PRÍPRAVY Na pečenie si vyberáme menšie kusy s hmotnosťou 3 až 4 kg. Očistenú vypitvanú morku umyjeme a osušíme, zo stehien odstránime šľachy. Zvnútra i zvonka ju osolíme a posypeme majoránom. Prsia prešpikujeme plátkami údenej slaninky, prípadne ju plátkami slaninky obložíme. Potom morku položíme na pekáč hruďou nadol a polejeme horúcou masťou, podlejeme mäsovým vývarom, prikryjeme a pečieme vo vyhriatej rúre asi 60 minút. Ak nemáme dostatočne veľký pekáč, urobíme si ochranný obal z alobalu tak, aby sa nedotýkal morky. Potom morku odokryjeme, obrátime a priebežne polievame vlastnou šťavou. Upečieme do mäkka. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Sýty kurací hrniec s tekvicou ....POTREBNÉ PRÍSADY 1,5 kg kuracích stehien , 900 g tekvice , 1 PL olivového oleja , 1 stredne veľkú cibuľu , 4 strúčiky cesnaku , 200 ml bieleho vína , 2 PL paradajkového pretlaku , 2 bobkové listy , 1/2 KL rozmrveného sušeného tymianu , 1 konzervu (asi 460 g) veľkej bielej fazule , soľ , mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Vo veľkom ohňovzdornom hrnci rozohrejeme olej. Stehná umyjeme, osušíme papierovým obrúskom a ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Vložíme do hrnca a opekáme z oboch strán asi 6 minút dozlatista. Mäso vyberieme na tanier. Ošúpanú cibuľu a cesnak nahrubo posekáme. Pridáme do hrnca a na miernom ohni opekáme asi 3 minúty domäkka. Potom prilejeme víno a dobre premiešame. Pridáme paradajkový pretlak, bobkové listy, tymian a trochu soli. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 11.12.2008, 11:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kura na hubách so smotanouPOTREBNÉ PRÍSADY 600 g kuracích pŕs, 2 cibule, 200 g húb (čerstvé alebo z konzervy), 2 PL oleja, 1 PL hladkej múky, 100 ml kuracieho vývaru, 200 ml smotany, 1 PL citrónovej šťavy, soľ, kajenské korenie, strúhaný muškátový oriešok POSTUP PRÍPRAVY Kuracie mäso nakrájame na malé kúsky. V kastróliku zohrejeme olej. Prudko opečieme kuracie mäso. Vyberieme ho a do vypečeného tuku vložíme cibuľu nakrájanú na drobno a huby. Keď sa to osmaží, vložíme späť mäso, osolíme, okoreníme. Premiešame, poprášime múkou, zalejeme vývarom a smotanou a približne 5 min. Povaríme. Dochutíme muškátovým orieškom a citrónovou šťavou. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |