. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > KURACIE MÄSO A HYDINA

Renata T. (Rencsa) ID 4948
.
mimibazar.sk/rencsa
Oblasť: Štúrovo
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 13.7.2006
Naposledy: 30.8.2021 11:36
Aktualizácia: 27.10.2009 10:18
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 42
RODINNÉ FOTOGRAFIE 39
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 16
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie soté so syrom s modrou plesňou



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g kuracích pŕs, 1 plechovka šampiňónov v náleve, 50 g syru s modrou plesňou, 100 g tvrdého syra na strúhanie, 250 ml smotany na varenie, korenie, 1 kocka slepačieho bujónu,
olej, cestoviny

POSTUP PRÍPRAVY

Šampiňóny zľahka orestujeme, prilejemedáme k nim nálev zo šampiňónov, slepačí bujón a mierne podusíme.
Kuracie prsia okoreníme, potrieme olejom a ugrilujeme do zlatista.
Ugrilované mäso nakrájame na pásiky, pridáme ku šampiňónom a dusíme.
Na kuraciu zmes so šampiňónmi pridáme rozdrobený syr s modrou plesňou a miešame, kým sa syr neroztopí a nespojí sa s mäsom.
Nakoniec vmiešame smotanu, ktorú necháme len prebublať, aby sa nezrazila.
Soté posypeme nastrúhaným syrom.
Ako prílohu podávame cestoviny.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Eintopf s mangom a kuracím mäsom



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g kuracích pŕs, 200 g ryže, 1 mango, 3 šalotky /fialová cibuľa/, 250 ml suchého bieleho vína, 125 ml hovädzieho bujónu, 1/2 citrónu, 1 PL oleja, 1 PL masla, 1 KL kukuričného škrobu, karí korenie, biele korenie, cukor a soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Na kocky nakrájané mäso sprudka orestujeme na oleji s maslom a vyberieme ho.
Vo výpeku necháme speniť šalotku, zalejeme bujónom a vínom, pridáme citrónovú šťavu, nakrájanú citrónovú kôru a chvíľku povaríme.
Šťavu zahustíme škrobom, rozmiešaným vo vode a po prevarení pridáme orestované mäso, nakrájané mango a vopred udusenú ryžu.
Všetko spolu premiešame, necháme ešte 10 min. variť a podávame

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Sladkokyslá hydinová panvička



POTREBNÉ PRÍSADY

850 g kuracích pŕs, 125 ml bieleho vína, 4 plátky ananásu, 1 banán, 2 PL olivového oleja, 2 PL sójovej omáčky, 1 PL sezamových semienok, 1 PL škrobovej múčky, štipka chilli korenia,
čierne korenie a soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájané na kocky osolíme, okoreníme a orestujeme na oleji.
Keď sa mäso zatiahne, pridáme sezamové semienka, chilli korenie a podlejeme bielym vínom.
Dusíme asi 5 min. a potom pridáme nakrájaný ananás, banán a sójovú omáčku.
Podľa potreby dosolíme, dokoreníme a zahustíme vo vode rozmiešanou škrobovou múčkou. Ako prílohu podávame ryžu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 2.11.2006, 20:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Plnené kuracie závitky



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g kuracích pŕs, 300 g slaniny, 300 g syru s modrou plesňou, grilovaciekorenie, biele korenie a soľ

omáčka:
250 ml smotany na varenie, 200 g tvrdého syru, 200 g syru s modrou ples ńou, 200 g údeného syru, sušené polievkové korenie, petržlenová vňať a škrob na zahustenie

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia narežeme a vyklepene na veľké pláty.
Posolené a okorenené mäso naplníme slaninou a plátkom szru s modrou plesňou, zvinieme do rolky a spojíme špáradlom.
Pomaly opekáme na oleji, aby sa mäso udusilo aj vo vnútri závitku.
Medzitým privedieme do varu smotanu, pridáme nastrúhané syry, petržlenovú vňať a polievkové korenie a varíme, kým nevznikne vláčna omáčka, ktorú podľa potreby zahustíme škrobom.
Hotové závitky rozkrojíme šikmím rezom a servírujeme preliate syrovou omáčkou

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 23.7.2012, 22:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu