. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > KURACIE MÄSO A HYDINA

Adriana L. (kikina) ID 231
.
mimibazar.sk/adriana
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.5.2005
Naposledy: 30.10.2023 10:38
Aktualizácia: 25.7.2018 11:13
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 723
RODINNÉ FOTOGRAFIE 68
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 14
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

KURACIE MÄSO A HYDINA

Opité kura



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kura, 1 plechovka ľubovoľného svetlého piva (500ml), soľ, ľubovoľné korenie (bohate stačí len paprika, používam údenú papriku z Marks&Spencers, je super!), 100g masla {môže byť aj Rama), cca 2dcl vody na podliatie.

POSTUP PRÍPRAVY

Plechovku piva pred jej otvorením dobre umyjeme. Po otvorení 1/2 nalejeme do väčšieho pekáča, postavíme do stredu a nastokneme kura. Výdatne posolíme a opaprikujeme, prilejeme do pekáča vodu a pridáme 100 masla alebo Ramy. Pečieme cca 80-90 minút na 180 stupnov, sem tam polievame výpekom, ak treba, dolejeme troška vody počas pečenia. Kuriatko bude mať po celej ploche úžasnú chrumkavú kôrku a bude aj zvnútra šťavnaté od vyparujúceho sa piva. Kľudne môžete dať aj deťom, má výbornú chuť, nie horkú ,-).

Podávame s ryžou, so zemiakmi alebo len so zeleninovým šalátom. Ja som robila dnes k tomu uvarené zemiaky s opraženou cibuľlkou - uvariť očistené a nadrobno nakrájané zemiaky, popučiť. Na oleji osmažiť do zlatohneda 1 nakrájanú cibuľu, naliať do zemiakov, pomiešať, ovegetovať a papať :-)).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (28) posledné: 16.7.2012, 10:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia v syrovo-smotanovej omáčke



POTREBNÉ PRÍSADY

Kuracie prsia cca 60-80 dkg, trocha oleja, pór (cca 15cm kúsok z celého póru nakrájať nadrobno ako cibuľu, ak je hrubý, stačí cca 10cm), 1 smotana na varenie, 1 bambino, 20dkg údeného eidamu, 1 pol. lyžica sušenej alebo aj čerstvej bazalky, 3 strúčiky cesnaku, 1 čajová nie kopcovitá lyžička solamylu, kto chce, môže dať aj trocha MČK. Soliť netreba, syry to urobia dostatočne.

POSTUP PRÍPRAVY

Superľahký a rýchly recept, ktorý varím už niekoľko rokov a zatiaľ nás neomrzel ;-). Samotné varenie trvá do 30 minút.

Na troche oleja mierne osmahnite pór, kuracie prsia umyte a nakrájajte na pásiky (ako na soté), hoďte na pór, opražte, až zbelejú. Potom zalejejte vodou (aby boli ponorené) a duste do mäkka (cca 20 min.), podľa potreby prilevajte vodu, nenechajte ju vypariť úplne, musí zostať nejaká šťava.

Prilejte smotanu, ked začne bublať, vytlačíme bambino a nasypeme postrúhaný syr. Miešame stále, kým sa syr nerozpustí (ja to robím v teflonovom woku, tam sa to neprichytáva, ale v normálnom hrnci treba fakt poctivo miešať).

Keď už je rozpustený, zmiernite plameň, prelisujte do hrnca cesnak a pridajte 1 čajovú lyžičku solamylu rozmiešanú v troške vody, dobre premiešavajte a nechajte troška prebublať na miernom ohni. Ak vám to solamyl príliš zhustí, pridajte teplú vodu podľa potreby, omáčky by malo byť viac, mäso má byť ponorené a omáčka polohustá. Nakoniec pridajte bazalku, prípadne aj MČK, nechajte opäť pár sekún prevrieť a odstavte. Celý tento posledný úsek by mal trvať tak 5-7 minút.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu