. .. .. .. .. .. .
. .

Kuracie prsia v syrovo-smotanovej omáčke - RECEPT 11468

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

KURACIE MÄSO A HYDINA

ID 231 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)


Kuracie prsia v syrovo-smotanovej omáčke


[ recept č. 11468 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

Kuracie prsia cca 60-80 dkg, trocha oleja, pór (cca 15cm kúsok z celého póru nakrájať nadrobno ako cibuľu, ak je hrubý, stačí cca 10cm), 1 smotana na varenie, 1 bambino, 20dkg údeného eidamu, 1 pol. lyžica sušenej alebo aj čerstvej bazalky, 3 strúčiky cesnaku, 1 čajová nie kopcovitá lyžička solamylu, kto chce, môže dať aj trocha MČK. Soliť netreba, syry to urobia dostatočne.

POSTUP PRÍPRAVY

Superľahký a rýchly recept, ktorý varím už niekoľko rokov a zatiaľ nás neomrzel ;-). Samotné varenie trvá do 30 minút.

Na troche oleja mierne osmahnite pór, kuracie prsia umyte a nakrájajte na pásiky (ako na soté), hoďte na pór, opražte, až zbelejú. Potom zalejejte vodou (aby boli ponorené) a duste do mäkka (cca 20 min.), podľa potreby prilevajte vodu, nenechajte ju vypariť úplne, musí zostať nejaká šťava.

Prilejte smotanu, ked začne bublať, vytlačíme bambino a nasypeme postrúhaný syr. Miešame stále, kým sa syr nerozpustí (ja to robím v teflonovom woku, tam sa to neprichytáva, ale v normálnom hrnci treba fakt poctivo miešať).

Keď už je rozpustený, zmiernite plameň, prelisujte do hrnca cesnak a pridajte 1 čajovú lyžičku solamylu rozmiešanú v troške vody, dobre premiešavajte a nechajte troška prebublať na miernom ohni. Ak vám to solamyl príliš zhustí, pridajte teplú vodu podľa potreby, omáčky by malo byť viac, mäso má byť ponorené a omáčka polohustá. Nakoniec pridajte bazalku, prípadne aj MČK, nechajte opäť pár sekún prevrieť a odstavte. Celý tento posledný úsek by mal trvať tak 5-7 minút.

My to jeme hlavne s ryžou, ale výborné je to aj s cestovinami. Dobrú chuť!
<< Gitara | Kuracie prsia v syrovo-smotanovej omáčke | Marlenka pre sestričku k 21. narodeninám >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu