Adriana L. (kikina) ID 231 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)
Opité kura
[ recept č. 36543 zo dňa 22.1.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 kura, 1 plechovka ľubovoľného svetlého piva (500ml), soľ, ľubovoľné korenie (bohate stačí len paprika, používam údenú papriku z Marks&Spencers, je super!), 100g masla {môže byť aj Rama), cca 2dcl vody na podliatie.
POSTUP PRÍPRAVY
Plechovku piva pred jej otvorením dobre umyjeme. Po otvorení 1/2 nalejeme do väčšieho pekáča, postavíme do stredu a nastokneme kura. Výdatne posolíme a opaprikujeme, prilejeme do pekáča vodu a pridáme 100 masla alebo Ramy. Pečieme cca 80-90 minút na 180 stupnov, sem tam polievame výpekom, ak treba, dolejeme troška vody počas pečenia. Kuriatko bude mať po celej ploche úžasnú chrumkavú kôrku a bude aj zvnútra šťavnaté od vyparujúceho sa piva. Kľudne môžete dať aj deťom, má výbornú chuť, nie horkú ,-).
Podávame s ryžou, so zemiakmi alebo len so zeleninovým šalátom. Ja som robila dnes k tomu uvarené zemiaky s opraženou cibuľlkou - uvariť očistené a nadrobno nakrájané zemiaky, popučiť. Na oleji osmažiť do zlatohneda 1 nakrájanú cibuľu, naliať do zemiakov, pomiešať, ovegetovať a papať :-)). |
 | Marika S. (finka) ID 64179, mimibazar.sk/finka19 (16.7.2012, 10:07) |
Kočky, ja sa bojím, že tam tá plechovica pri takej teplote urobí šarapatu - vypustí škodliviny, karcinogény... neviem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana M. (izmask) ID 75440 (12.3.2012, 9:09) |
Vyskúšaný, spapaný (škoda, že bolo malé kurča). Deti krútili nosom, že pivo fúj, ale nebolo ho cítiť. Mäsko šťavnaté. Čo sa týka obáv z tých farieb na plechovke, ja som si plechovku obalila alobalom. Po upečení som si plechovku umyla a odložila, použijem určite aj na budúce. Vyskúšame iné značky pivka alebo nejaký bujón by sa dal. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika H. (Monique2008) ID 209826 (22.12.2011, 19:01) |
Adrianka je to paraaaaaaaaaaaada. Ja som taka nadsena. Za hodinu je moj drahy doma tak verim ze si pochuti . Velmi pekne ti dakujem za tento recept si  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana L. (kikina) ID 231, mimibazar.sk/adriana (27.12.2011, 8:59) |
Vdaka Monika, to som rada, dufam, ze chutilo ! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katka K. (poppy13) ID 196744 (17.4.2011, 11:46) |
Ukradla som drahemu poslednu plechovku piva a idem na to aj tie zemiacky vyskusam, to kura na tej plechovke vyzera strasne smiesne velmi sa na tesim na obedik,dakujem za skvely receptik |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Katka K. (poppy13) ID 196744 (17.4.2011, 16:39) |
Uzasne kuriatko lepsie som nikdy nejedla  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivetka M. (ivusik76) ID 84265 (30.1.2011, 20:10) |
vyzera to uzasne, urcite vyskusam a mozno by sa dala pouzit aj flasa od piva, nie ?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana L. (kikina) ID 231, mimibazar.sk/adriana (30.1.2011, 22:37) |
Ahoj, vyskusaj, ale podla mna nedala, trcala by asi von cez otvor po krku...je tu jeden taky recept. Ide o to, ze to pivo sa musi vyparovat do masa. Mozno skor nejaky velky "horcicak", alebo zavaraninovy pohar, taky ten mensi. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana B. (Zuzana007) ID 447 (28.1.2011, 22:08) |
oo,,,,doteraz sa pieklo,,,super krásne chrumkavé zo všetkých strán ďakujem za super recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana L. (kikina) ID 231, mimibazar.sk/adriana (30.1.2011, 22:40) |
Ahojky, som rada, ze chutilo ! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
beata s. (kristina82) ID 47078 (27.1.2011, 9:11) |
raz podobny recept robil aj kuchar, tusim v telerane. On tu flasu obalil alobalom. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Mária Z. (Cedraa) ID 146152 (25.1.2011, 16:44) |
Ja by som sa len bála tých farieb čo sú na plechovke,hmmmmmmmm karcinogény a tak podobne.........  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marika S. (finka) ID 64179, mimibazar.sk/finka19 (16.7.2012, 10:10) |
aj mňa to napadlo...keď som zbadala recept... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana B. (Zuzana007) ID 447 (28.1.2011, 22:46) |
Majka teraz som ho robila,na plechovke corgoň tie farby niesu na povrchu,je to súčasť materiálu nepúšťaju,,,príde mi to rovnaké ako vela plechov na pečenie keď je to schválene ako obalový materiál na pivo (potravinu) tak nemyslím že by to bolo tak zdraviu škodlivé že po upečení jedného kuriatka budeme mať doživotné následky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Mária Z. (Cedraa) ID 146152 (30.1.2011, 8:51) |
Nešlo o púšťanie farby ale úplne o niečo iné...Je schválený ako obalový materiál ale z vnútra, nie zvonka........Ale to je úplne jedno, každý si je strojca vlastného šťastia ![[A]](//img-new.mimibazar.sk/h/bs/i/17.gif) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (27.1.2011, 7:27) |
Ked ti vadia tie farby,prelej pivo do plechovky od kompotu,na nej bývajú papierové etikety .Podľa množstva lekárni a tých, vraj,liekov a vitamínov a všelijakých preparátov,súdim,že sme národ na vymretie.Ale všetko je len biznis-veľmi výnosný-a pre klientov skôr další klinček do truhly.Možno je to len môj názor a ja nie som lekár,len laik,čo neuverí všetkému,ale dovolí si aj pochybovať. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Mária Z. (Cedraa) ID 146152 (30.1.2011, 8:54) |
Ja hodnotím ako odborník, a že vymierame to je krutá pravda pozri štatistiky, tiež chorobnosť stúpa......... ja som tiež podala len svoj názor.... Ale tá plechovka od kompótu super nápad......  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (30.1.2011, 15:34) |
Jasne,že ked starneme,rodí sa menej deti,tak aj vymierame,na to nepotrebujeme štatistiku.Ja som narážala na to,že na každom kroku je lekáreň,reklama nás ohlupuje od rána do večera,hádžeme do seba kvanta umelých vitamínov a prípravkov.Zrážame horúčky,riešime zápchy,choroby neliečime,len udržiavame,lebo je to pre farmaceutický biznis výhodnejšie.A hovorím to ako laik,ktorý má vlastný názor a dovolí si pochybovať a oponovať,nie ako odborník,lebo tých je v našom malom štáte nejak veľa,len výsledky sú mizerné.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  | Mária Z. (Cedraa) ID 146152 (30.1.2011, 16:26) |
Tých odborníkov je tu už málo, čo malo rozum odišlo preč....... a neni sa ani čo čudovať.........  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana L. (kikina) ID 231, mimibazar.sk/adriana (25.1.2011, 23:08) |
Majka, nepredpokladam, ze by si toto kura piekla a jedla 365 dni v roku po zvysok celeho svojho zivota . Dnes je karcinogenne skoro vsetko... Mineralky v plastovych flaskach, dzusy v tetrapackoch, maso predavane na polystyrenovych tackach, obalene v igelite... Nikoho nenutim, aby to jedol. My sme skusili, chutilo, tak som sa podelila... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (27.1.2011, 7:29) |
páči sa mi ,je krásne vypečené,Adrianka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Mária Z. (Cedraa) ID 146152 (27.1.2011, 1:17) |
Ja len tak nič v zlom,je to môj názor, ale keď som to povedala našim doktorom tiež krútili hlavou......... Ale inak to môže byť chutné,ale svojej rodine by som to určite neuvarila. Veď načo zbytočne riskovať, následky vidím v mojej práci dennodenne.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (25.1.2011, 16:39) |
už sa dlho chystám na kurča s pivom toto určite vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana L. (kikina) ID 231, mimibazar.sk/adriana (25.1.2011, 23:08) |
Neverila som, ze kuracie prsia na pecenom kurati mozu byt aj stavnate....a boli  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Barbora T. (trisa) ID 117636 (24.1.2011, 13:06) |
plechovka, skvely napad, urcite vyskusame  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína B. (katka 777) ID 129764 (22.1.2011, 18:52) |
to je zaujímavý receptík...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |