. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > KURACIE MÄSO A HYDINA

Eva P. (hugino) ID 14163
.
mimibazar.sk/hugino
Oblasť: Poprad
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 2.4.2007
Naposledy: 20.3.2017 18:09
Aktualizácia: 15.9.2015 19:27
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 407
RODINNÉ FOTOGRAFIE 1
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 39
NÁVODY 1
PÍŠTE LEN CEZ MMB, MAILY SA MI TERAZ ČASTO STRÁCAJÚ. ĎAKUJEM
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)

KURACIE MÄSO A HYDINA

Boloňské kuracie prsia so syrom



POTREBNÉ PRÍSADY

INGREDIENCIE: cca 1 kg kuracích pŕs, 1 sáčok Maggi nápady Zapečené cestoviny Boloňské, hladká múka na obalenie kuracích pŕs, 200 g tvrdého syru podľa chuti (eidam, gouda...), olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

1. Kuracie prsia nakrájame na rezne a obalíme ich v hladkej múke.
2. Prudko ich z oboch strán opečieme na oleji (ja používam olivový) - kým na nich nevznikne zlatá "kôrka".
3. Opečené rezne poukladáme do sklennej nádoby, v ktorej ich budeme piecť a ktorú sme si vopred vytreli olivovým olejom (stačí trošku oleja, len aby sa rezne na spodok nepripiekli).
4. Potom si v hrnci pripravíme omáčku z maggi sáčku - obsah sáčku rozmiešame v 500 ml vody, privedieme to k varu a asi 1-2 minúty varíme. (Na sáčku píše pridať až 700 ml vody, ale to je pre náš účel zbytočne veľa).
5. Pripravenou omáčkou zalejeme kuracie rezne - všetky rezne by mali byť viacej-menej ponorené v omáčke.
6. Na záver to posypeme nastrúhaným syrom.
7. Pečieme v rúre na 220°C cca 30 minút - 15 minút zakryté, 15 minút odokryté.
8. Podávame s cestovinami alebo ugrilovanou zmesou "talianskej" zeleniny - baklažán, cuketa, trojfarebné papriky.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kúsok exotiky - Kuracie prsia s papájou a vanilkou



POTREBNÉ PRÍSADY

pre 4 osoby približne potrebujeme: 3 - 4 kuracie prsia, 1 zrelú papáju, 1 strednú cibuľu, olivový olej, konzervu kokosového mlieka (tuším je to 400 ml), 1 lyžičku domáceho vanilkového cukru, 1 vanilkovú tobolku (struk), soľ, čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

1. Kosové mlieko zmiešame s cukrom a pridáme doň pozdĺžne rozkrojenú vanilkovú tobolku. Celé to privedieme takmer k varu (ale nesmie to vrieť), odstavíme z ohňa a necháme aspoň 20 minút vylúhovať.
2. Kuracie prsia nakrájame na menšie kocky.
3. Na veľkú panvicu dáme olivový olej. Necháme ho zohriať a potom na ňom opekáme kuracie prsia, až kým nebudú takmer mäkké. V priebehu dusenia mäsa vyberieme vanilkovú tobolku z kokosového mlieka (musí tam byť tých cca 20 minút) a tupou hranou noža z tobolky vyškrabeme semienka (kaviár), ktoré pridáme k mäsu. Celé to dobre premiešame, aby sa semienka rovnomerne rozšírili.
4. Potom k mäsu pridáme na jemno nasekanú cibuľu a celé to opekáme, až kým cibuľa nezosklovatie (cca 5 minút).
5. Kým sa mäso opeká s cibuľou, ošúpeme si papáju. Vyberieme z nej semienka a dužinu nakrájame na menšie plátky. Nakrájané kúsky papáje pridáme potom k mäsu a cibuli a celé to ešte asi 5 minút za občasného miešania dusíme. Keď je to hotové, osolíme a okoreníme to podľa chuti a vyberiem to z panvice.
6. Do panvice teraz nalejeme kokosové mlieko (z ktorého sme už vybrali vanilku) a to na prudkom ohni varíme, kým to nezhustne na omáčku. Keď je to hotové, kokosovou omáčkou zalejeme mäsovú zmes.
7. Podávame s ryžou. Je to ľahké jedlo vhodné na teplé dni. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia na šampiňónoch a pochúťkovej smotane



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 4 porcie potrebujeme: 4 väčšie kuracie prsia bez kože, olivový olej, 1 veľkú cibuľu, 225 g čerstvých šampiňónov, 300 ml pochúťkovej smotany, čerstvú petržlenovú vňať. Na prípravu marinády potrebujeme: 4-6 lyžíc olivového oleja, 2 lyžice sójovej omáčky, 2 lyžice sladkej sójovej omáčky, 2 lyžice citrónovej šťavy, 1 lyžicu medu, 2 lyžice bieleho vína, 1 lyžicu zázvoru alebo indickej koreninovej zmesi

POSTUP PRÍPRAVY

1. Kuracie prsia bez kože si nakrájame na dlhé rezančeky približne 1 cm široké.
2. Naložíme ich do marinády, ktorú sme si pripravili z uvedených ingrediencií. Necháme aspoň 2 hodiny v chlade postáť, aby mäso dobre nasiaklo marinádou.
3. Veľkú cibuľu rozkrojíme a potom každú polovicu nakrájame na tenké pásiky.
4. Do panvice (woku) dáme olivový olej a cibuľu opečieme do sklovita.
5. Šampiňóny nakrájame a opekáme spolu s cibuľou. Keď sú šampiňóny do hneda opečené, vyberieme ich spolu s cibuľou z panvice.
6. Potom začneme opekať mäso. Najlepšie je mäso opekať v menších dávkach na prudkom ohni, asi tak 3-4 minúty, kým kuracie kúsky nezačnú chytať hnedú farbu.
7. Keď máme všetko mäso opečené, dáme ho späť do panvice, pridáme šampiňóny s cibuľou a dobre premiešame.
8. Pridáme pochúťkovú smotanu a necháme prevrieť.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)
Reklama | Podmienky serveru | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu