
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Boloňské kuracie prsia so syromPOTREBNÉ PRÍSADY INGREDIENCIE: cca 1 kg kuracích pŕs, 1 sáčok Maggi nápady Zapečené cestoviny Boloňské, hladká múka na obalenie kuracích pŕs, 200 g tvrdého syru podľa chuti (eidam, gouda...), olivový olej POSTUP PRÍPRAVY 1. Kuracie prsia nakrájame na rezne a obalíme ich v hladkej múke. 2. Prudko ich z oboch strán opečieme na oleji (ja používam olivový) - kým na nich nevznikne zlatá "kôrka". 3. Opečené rezne poukladáme do sklennej nádoby, v ktorej ich budeme piecť a ktorú sme si vopred vytreli olivovým olejom (stačí trošku oleja, len aby sa rezne na spodok nepripiekli). 4. Potom si v hrnci pripravíme omáčku z maggi sáčku - obsah sáčku rozmiešame v 500 ml vody, privedieme to k varu a asi 1-2 minúty varíme. (Na sáčku píše pridať až 700 ml vody, ale to je pre náš účel zbytočne veľa). 5. Pripravenou omáčkou zalejeme kuracie rezne - všetky rezne by mali byť viacej-menej ponorené v omáčke. 6. Na záver to posypeme nastrúhaným syrom. 7. Pečieme v rúre na 220°C cca 30 minút - 15 minút zakryté, 15 minút odokryté. 8. Podávame s cestovinami alebo ugrilovanou zmesou "talianskej" zeleniny - baklažán, cuketa, trojfarebné papriky. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Kúsok exotiky - Kuracie prsia s papájou a vanilkouPOTREBNÉ PRÍSADY pre 4 osoby približne potrebujeme: 3 - 4 kuracie prsia, 1 zrelú papáju, 1 strednú cibuľu, olivový olej, konzervu kokosového mlieka (tuším je to 400 ml), 1 lyžičku domáceho vanilkového cukru, 1 vanilkovú tobolku (struk), soľ, čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY 1. Kosové mlieko zmiešame s cukrom a pridáme doň pozdĺžne rozkrojenú vanilkovú tobolku. Celé to privedieme takmer k varu (ale nesmie to vrieť), odstavíme z ohňa a necháme aspoň 20 minút vylúhovať. 2. Kuracie prsia nakrájame na menšie kocky. 3. Na veľkú panvicu dáme olivový olej. Necháme ho zohriať a potom na ňom opekáme kuracie prsia, až kým nebudú takmer mäkké. V priebehu dusenia mäsa vyberieme vanilkovú tobolku z kokosového mlieka (musí tam byť tých cca 20 minút) a tupou hranou noža z tobolky vyškrabeme semienka (kaviár), ktoré pridáme k mäsu. Celé to dobre premiešame, aby sa semienka rovnomerne rozšírili. 4. Potom k mäsu pridáme na jemno nasekanú cibuľu a celé to opekáme, až kým cibuľa nezosklovatie (cca 5 minút). 5. Kým sa mäso opeká s cibuľou, ošúpeme si papáju. Vyberieme z nej semienka a dužinu nakrájame na menšie plátky. Nakrájané kúsky papáje pridáme potom k mäsu a cibuli a celé to ešte asi 5 minút za občasného miešania dusíme. Keď je to hotové, osolíme a okoreníme to podľa chuti a vyberiem to z panvice. 6. Do panvice teraz nalejeme kokosové mlieko (z ktorého sme už vybrali vanilku) a to na prudkom ohni varíme, kým to nezhustne na omáčku. Keď je to hotové, kokosovou omáčkou zalejeme mäsovú zmes. 7. Podávame s ryžou. Je to ľahké jedlo vhodné na teplé dni. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Kuracie prsia na šampiňónoch a pochúťkovej smotanePOTREBNÉ PRÍSADY Na 4 porcie potrebujeme: 4 väčšie kuracie prsia bez kože, olivový olej, 1 veľkú cibuľu, 225 g čerstvých šampiňónov, 300 ml pochúťkovej smotany, čerstvú petržlenovú vňať. Na prípravu marinády potrebujeme: 4-6 lyžíc olivového oleja, 2 lyžice sójovej omáčky, 2 lyžice sladkej sójovej omáčky, 2 lyžice citrónovej šťavy, 1 lyžicu medu, 2 lyžice bieleho vína, 1 lyžicu zázvoru alebo indickej koreninovej zmesi POSTUP PRÍPRAVY 1. Kuracie prsia bez kože si nakrájame na dlhé rezančeky približne 1 cm široké. 2. Naložíme ich do marinády, ktorú sme si pripravili z uvedených ingrediencií. Necháme aspoň 2 hodiny v chlade postáť, aby mäso dobre nasiaklo marinádou. 3. Veľkú cibuľu rozkrojíme a potom každú polovicu nakrájame na tenké pásiky. 4. Do panvice (woku) dáme olivový olej a cibuľu opečieme do sklovita. 5. Šampiňóny nakrájame a opekáme spolu s cibuľou. Keď sú šampiňóny do hneda opečené, vyberieme ich spolu s cibuľou z panvice. 6. Potom začneme opekať mäso. Najlepšie je mäso opekať v menších dávkach na prudkom ohni, asi tak 3-4 minúty, kým kuracie kúsky nezačnú chytať hnedú farbu. 7. Keď máme všetko mäso opečené, dáme ho späť do panvice, pridáme šampiňóny s cibuľou a dobre premiešame. 8. Pridáme pochúťkovú smotanu a necháme prevrieť. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |