. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > KURACIE MÄSO A HYDINA

Miroslava H. (mirečka) ID 110954
.
mimibazar.sk/mirecka
Oblasť: Galanta
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 2.9.2009
Naposledy: 28.9.2021 10:59
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1054
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 10
RECEPTY 13
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kačica na mede s vínom


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 kačica, 2-3 jablká, soľ, trochu drvenej rasce, 2 PL medu, 1, 5 dl bieleho alebo červeného vína

POSTUP PRÍPRAVY

Kačicu očistite, umyte, osušte, posoľte zvnútra aj zvonku a jemne posypte rascou. Dnu vložte jablká pokrájané na štvrťky, prikryte alobalom a dajte piecť do vyhriatej rúry. Víno zmiešajte s medom a asi po 20 min. kačku odkryte, potrite medovo-vínovou zmesou a pečte ďalej už odkrytú. Takto ju počas pečenia viac ráz potrite a podľa potreby podlejte aj horúcou vodou. Pred dopečením pridajte ešte zvyšné jablká, pokrájané tiež na štvrtky. Upečenú kačicu rozdeľte na porcie, poukladajte na misu a obložte pečenými jablkami. Podávajte s červenou dusenou kapustou, s knedľou a so šťavou z výpeku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 14.2.2013, 18:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Pečené kuracie stehná na netradičných zemiakoch



POTREBNÉ PRÍSADY

4 kuracie stehná, 1,5 kg zemiakov, mrkva, olej, cesnak, soľ, čierne korenie, vegeta, tymián, 2 – 3 menšie cibule, 6 strúčikov cesnaku, lyžica horčice, citrónová šťava, jablká, tvrdý syr, grilovacie korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky narežieme na krúžky, dáme do väčšej misky, k nim pridáme nakrájanú mrkvu, olej, premiešame (miešame po pridaní každej suroviny), pridáme pretlačený cesnak, osolíme, okoreníme, pridáme 1 lyžicu horčice, citrónovú šťavu, cibuľu a necháme asi 1 hodinu postáť. Medzitým jemne osolíme kuracie stehná, ovegetíme, posypeme grilovacím korením, potrieme olejom.

Po hodine dáme zemiakovú zmes na plech, posypeme tymiánom, poukladáme na ňu stehná, dáme piecť, v polovici pečenia obložíme dookola jablkami nakrájanými na tenké polmesiačiky, dáme znovu piecť a tesne pred dopečením posypeme len stehná syrom.

Robila som toto jedlo pre návštevu a všetci boli užasnutí nad chuťou aj zemiakov aj kuraťa. Vrelo tento recept odporúčam.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 27.9.2011, 20:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu