
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Medové koláče s makomPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej múky, 300 g prášk. cukru, 4 rovné ČL sody bikarbony, 1 rovná PL perníkového korenia, 1 rovná PL mletej škorice, 4 vajíčka, 4 rovné PL medu, 250 g mletého maku, 200 g prášk. cukru, 50 ml vriaceho mlieka, citronová kôra, na potretie 1 vajce, na zdobenie mandle POSTUP PRÍPRAVY Recept som našla na stranke varecha.sk, autorka tohto skvelého receptku sovka62. Pripravíme si suroviny. Múku a sodu bikarbonu dáme do misy a pridáme ostatné suché prísady. dobre premiešame. Pridáme vajíčka a med a zmiesime. Potom si pripravíme makovú, hustejšiu plnku. Cesto preložíme na dosku, ktorú si pomúčime, ale poriadne, lebo cesto je mäkké a dosť lepivé. Preto ho nebudeme vaľkať v celku, ale rozdelíme si ho aspoň na tri časti, aby sa nám neprilepilo na dosku. Takže posýpať, posýpať... Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 2 mm. Formičkou s priemerom 7 cm vykrajujeme kolieska a kladieme ich na plech dalej od seba, lebo narastú nielen do výšky, ale aj šírky. Vínový decáčik obalíme vreckovkou (textilnou), vtlačíme do múky, prebytočnú múku oklepneme a do stredu každého kolieska vytlačíme jamku. Jamku naplníme makovou plnkou a každý koláčik ozdobíme mandľami. Pečieme pri teplote 170 stupnov (teplovzdušná rúra), v elektrickej pridajte 20 stupnov po dobu 15-20 minút. Upečené horúce koláčiky natrieme vajcom, teda tie cestové okraje, plnku nie. z dávky vyšlo 30 koláčikov. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 15.12.2012, 19:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Husárske šiškyPOTREBNÉ PRÍSADY suroviny na asi 60 šišiek: 100 g lieskových orieškov, 300 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 1 balíček vanilk. cukru, štipka soli, 200 g masla alebo Hery, 2 žltky, 1/2 šálky prášk. cukru obaľovanie, marmeláda. Lieskové oriešky môžete nahradiť aj mandľami alebo orechmi. POSTUP PRÍPRAVY Orechy najemno zomelieme. Maslo, cukor, žltky a soľ zmiesime, pridáme preosiatu múku, orechy a vypracujeme krehké cesto. Cesto zabalené v alobale odložíme do chladničky na 2 hodiny odpočinúť. Rúru vyhrejeme na 200 C. Z cesta ušúľame dlhý valec, pokrájame na rovnaké diely, z ktorých urobíme guľky. Do každej guľky rúčkou väčšej varešky vyhlbime jamku. Šišky uložíme na pech a pečieme 12 až 15 minút na prostrednej priečke rúry. Upečené šišky necháme vychladnúť a posypeme prášk. cukrom. Marmeládu nahrejeme, lyžicou dáme do menšieho mikroténového sáčku, na rožteku ktorého vystrihneme malú dierku. takto naplname jamky v šiškách. Marmeládu v šiškách necháme 1-2 dni schnúť, potom šišky uložíme do škatule. Sú vynikajúce! V podstate je to recept taký ako na vanilkové rožky, takže som asi z polky cesta spravila rožky a z druhej časti tieto šišky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 11.12.2015, 11:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Viedenské vanilkové rožtekyPOTREBNÉ PRÍSADY suroviny na asi 80 rožtekov: 50 g mandlí, 50 g lieskových orieškov, 300 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, štipka soli, 200 g masla alebo Hery, 2 žltky, 5 balíčkov vanilkového cukru, asi 3 polievk. lyžice prášk. cukru na obaľovanie POSTUP PRÍPRAVY Mandle zaparíme horúcou vodou, olúpeme, osušíme a spolu s orieškami najemno zomelieme. Múku preosejeme na dosku, pridáme mandle, oriešky, cukor, soľ, pokrájané maslo a žltky a vypracujeme cesto. Cesto zabalené v alobale odložíme do chladničky na 2 hodiny odpočinúť. Rúru vyhrejeme na 170 C. Cesto po častiach vyšúľame na valčeky hrubé ako prst a pokrájame na dlžku 5 cm. Oba okraje každého 5-cm valčeka zľahka natenko prstami vyšúľame a zahneme do rožtekov. Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme asi 10 minút do zlatožlta v prostrednej priečke rúry. dajte pozor, ľahko zhnednú. Vanilkový cukor zmiešame s práškovým cukrom a ešte horúce rožteky v ňom obalíme. Majú príjemnú orieskovo-mandlovú chuť. Sú veľmi krehké. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 20.12.2010, 22:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Vanilkové rožky od mojej starkejPOTREBNÉ PRÍSADY 350 g HL múky, 150 g prášk. cukru, 100 g mletých orechov, 250 g tuku, 1 vajce, prášk. cukor a vanilka na obaľovanie POSTUP PRÍPRAVY Vypracujeme cesto, ktoré necháme 2 hodiny na chlade. potom tvarujeme rožky a upečieme do svetloružova. Obaľujeme v cukre ešte horúce. Minulý rok na Vianoce som ich napiekla hádam aj 2 dávky, ale nemám foto... Sú výborné! Inak by som ich Vám neodporúčala ;-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 19.12.2009, 0:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Krehké hviezdičky - ODPORÚČAMPOTREBNÉ PRÍSADY Toto je recept od mojej starkej. sušienky sú naozaj krehučké. 35 dk HL múky, 10 dk prášk. cukru, 25 dk Palmarínu/Hery, 1/2 PDP, 1 vanilka, 3 žĺtka, strúhaná kôra z 1 citróna (+ z polky pomaranča) POSTUP PRÍPRAVY Vypracujeme cesto, vyvaľkáme na hrúbku asi do 0,5 cm, upečieme, môžeme pospájať lekvárom. Ak chceme spájať lekvárom, cesto vyvaľkáme na tenšie. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (23) posledné: 5.9.2015, 20:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |