
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Škoricové hviezdičkyPOTREBNÉ PRÍSADY 320 g hladkej múky, 2 škoricové cukry, 1 lyžička škorice, 120 g práškového cukru, 240 g Hery. POSTUP PRÍPRAVY Všetko zmiešať, vypracovať cesto, zabaliť do fólie a nechať odpočinúť takú hodinu v chlade. Potom na pomúčenej doske vyvaľkať a vykrajovať hviezdičky. Ja som vykrajovala jednu väčšiu, druhú menšiu a vychladnuté ich zlepím spolu džemom alebo lekvárom (marhuľový, malinový, ríbezľový). Potom hviezdičky poprášim práškovým cukrom. Ináč nemusíte ich zlepovať, stačí ich len obaliť práš. cukrom. A samoška, musíte ich nechať ešte odležať, aby trošilik zmäkli. Doba pečenia tak odhadom do 10 minút asi, treba kukať. Ak ich nebudete zlepovať, ja som naposledy piekla také, že len pod zub, tak ich ešte pred pečením trochu posypte škoricovým cukrom tak povrchu a šupnite do rúry upiecť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 22.12.2016, 15:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Obaľované kakaové rožtekyPOTREBNÉ PRÍSADY 160 g hladkej múky, 2 lyžice kakaa, 60 g práškového cukru, 1 lyžica rumu, 120 g Hery. Na obaľovanie: asi 200 g práškového cukru, 2 vrecúška vanilkového cukru POSTUP PRÍPRAVY Ja robím z dvojitej dávky. Všetky prísady zmiešame a vypracujeme cesto, zabalíme ho do fólie a necháme asi 30 minút odpočinúť v chladničke. Z cesta vytvarujeme valček, rozdelíme ho na rovnako veľké kúsky a z nich vytvarujeme drobné rožteky. Dáme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do rúry vyhriatej na 170 stupňov a pečieme ich asi 5 - 10 minút. Po upečení necháme rožteky 2 minúty vychladnúť a potom ich ešte teplé obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru. Tento recept mám z časopisu, je vyskúšaný, veľmi rýchly a rožteky chutia výborne, čerstvo upečené sú chrumkavé, ale najlepšie sú tak na 3 deň, prejdú vzduchom a len sa tak rozpúšťajú na jazyku. V originál recepte bol postup taký, že múku preosiať s kakaom a cukrom, pridať rum s Herou nakrájanou na malé kúsky a vypracovať cesto, ale keďže ja síce veľmi rada pečiem, ale zas práca, doma deti a časú stráááášne málo, tak som si postup trochu upravila, preosievať nemám kedy, je to síce chvíľočka, ale vyšli mi aj tak výborné. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 13.12.2010, 18:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |