
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Čokoládový likérPOTREBNÉ PRÍSADY 200ml smotany na šľahanie, 100 ml plnotučného mlieka, 1 vanilková tobolka, 1 salko, 200 g 52% čokolády na varenie (dostať v Lidli), 400 ml rumu POSTUP PRÍPRAVY 1. Do kastróla vylejeme smotanu a mlieko. 2. Vanilkovú tobolku pozdĺžne rozkrojíme a vyškrabeme z nej kaviár. Kaviár spolu s tobolkou dáme do smotany. Privedieme to takmer k varu - keď sa po okraji smotany začnú tvoriť bublinky, odstavíme to a necháme asi pol hodiny lúhovať - aby sa z tobolky uvoľnila vôňa a chuť vanilky. Občas premiešame, aby sa nám na smotane nevytvorila kožka. 3. Po pol hodine zo smotany vanilkovú tobolku vyberieme. 4. Vložíme tam na kocky nalámanú čokoládu a privedieme to k varu. Miešame, aby sa čokoláda dobre rozpustila. Keď je čokoláda rozpustená, odstavíme to a za občasného miešania necháme trochu vychladnúť. 5. Do vlažnej čokoládovo-smotanovej zmesi vylejeme salko a dobre to premiešame. 6. Na koniec prilejeme rum. Množstvo rumu závisí od toho, aké silné to chceme mať, tak môžeme postupne pridávať a skúšať. 7. Skladujeme v chlade. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 31.12.2015, 11:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Stromčeky s vanilkou a vaječným likéromPOTREBNÉ PRÍSADY INGREDIENCIE: Na cesto: 250 g polohrubej múky, 1 ČL kypriaceho prášku, štipka soli, 150 g masla, 125 g práškového cukru, 1 tobolka pravej vanilky, 1 vajce. Na potretie a posypanie: 50 ml vaječného likéru, jemný kryštálový cukor POSTUP PRÍPRAVY POSTUP: 1. Múku zmiešame s kypriacim práškom a soľou. Pridáme nakrájané studené maslo, práškový cukor, vajce a kaviár z pravej vanilky. Všetko spolu zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré vložíme do mikroténového sáčku a dáme aspoň na pol hodiny do chladničky. 2. Vychladbnuté cesto rozvaľkáme na mierne pomúčenej doske na hrúbku cca 4 mm. Z cesta vykrajujeme stromčeky, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 175°C cca 10 minút. 3. Keď stromčeky vyberieme z rúry, ešte teplé ich natierame vaječným likérom a hneď ich aj posypeme cukrom. Chutia skvele a úžasne voňajú! POZNÁMKA: Z tejto dávky vyjde asi 90 stromčekov = cca 3 plechy. Stromčeky pečte len tak do zlatiska, nenechajte ich zhnednúť - sú potom už moc suché. Kľudne ich môžete likérom potrieť viac krát - získate tak mäkkšie a voňavejšie vianočné pečivo. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) KOMENTÁRE (52) posledné: 22.12.2010, 19:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Zasnežené pečivo s vanilkouPOTREBNÉ PRÍSADY INGREDIENCIE: Na cesto: 1 vanilkovú tobolku, 170 g práškového cukru, 380 g hladkej múky, 250 g zmäknutého masla alebo margarínu, 1 vajce, 1 žĺtok. Na náplň: džem podľa vlastného výberu. Na ozdobenie: čokoládovú polevu, Snehové vločky od Dr. Oetker POSTUP PRÍPRAVY POSTUP: 1. Kaviár z tobolky vanilky vmiešame do práškového cukru. 2. Na doske zmiešame múku, maslo, cukor s vanilkovým kaviárom, vajce a žĺtok. Vypracujeme hladké cesto, ktoré potom odložíme na pol hodiny do chladničky. 3. Z vychladnutého cesta vyváľkáme plát asi 3 mm hrubý. Vykrajujeme z neho rôzne tvary, ktoré ukladáme na plech. Pečieme v teplovzdušnej rúre na 160°C asi 12 minút. (V elektrickej rúre na 180°C, v plynovej rúre na stupni 3). 4. Upečené pečivo necháme vychladnúť a potom vždy dva kúsky zlepíme džemom. 5. Pripravíme si čokoládovú polevu (dostať aj hotovú kúpnu, ktorú stačí ohriať v teplej vode), ktorou polejeme pečivo a dozdobíme ho cukrovými snehovými vločkami. POZNÁMKA: Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (28) posledné: 5.1.2011, 20:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |