. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > VIANOČNÉ CUKROVINKY

Oľga J. (OLIUSKA) ID 124458
.
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 22.11.2009
Naposledy: 22.12.2018 8:08
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 19
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)

VIANOČNÉ CUKROVINKY

* KOKOSOVÁ DOBROTKA *



POTREBNÉ PRÍSADY

200g tuku, 285g polohrubá múka, 100g práškový cukor, 100g strúhaný kokos, 1 bielok

POSTUP PRÍPRAVY

Zmäknutý tuk, múka, cukor, strúhaný kokos a bielok sa zmiesi na cesto, ktoré necháme chvíľku postáť v chladničke (cca 1/2 hod.). Na pomúčenej doske sa cesto vyvaľká, na tenšie, a formičkami vykrajujeme rôzne tvary. Ukladáme na vymastený plech a dáme piecť do vyhriatej rúry približne na 10 minút. Treba to sledovať, aby vám nezhoreli, majú zostať bledé.
Po vychladnutí zlepujeme džemom a môžeme ozdobiť čokoládovou polevou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 26.12.2011, 19:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

+++MALINOVÉ POKUŠENIE+++



POTREBNÉ PRÍSADY

4 balíčky malinového pudingu v prášku, 500g hladkej múky, 375g palmarínu, 3 vajíčka, 200g práškového cukru, 1/2 balíčka prášku do pečiva

POSTUP PRÍPRAVY

Preosiatu múku treba zmiešať s cukrom, práškom do pečiva a pridať palmarín. Celé vajíčka rozbijeme do misky, pridáme k nim pudingové prášky a vidličkou rozmiešame ( budú nádherne ružové). Ružové vajíčka pridáme k ostatným ingredienciám a vypracujeme cesto.
Cesto dáme na chvíľu odpočinúť do chladničky. Potom ho už len vyvaľkáme (nie veľmi na tenko) a vykrajujeme rôzne tvary. Ukladáme na vymastené plechy a pečieme. Nesmiete ich piecť príliš dlho inak stratia ružovú farbu i malinovú chuť. Po vychladnutí zlepujeme malinovým džemom a vrch som pofŕkala čokoládovou polevou. Koláčiky sú veľmi jemné a neuveriteľne malinové.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (13) posledné: 26.12.2012, 23:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

MEDOVÉ KOLIESKA



POTREBNÉ PRÍSADY

200g kryštálový cukor, 100g stužený tuk, 2 PL tekutý med, 2 vajcia, 1 ČL sóda bikarbóna, 450g hladká múka KRÉM: 420ml mlieko, 2 PL hrubá múka, 1 vanil.cukor, 200g tuku, 2 PL kryštál.cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Zmäknutý tuk, cukor, tekutý med a vajíčka dobre rozmiešame, pridáme sódu bikarbónu a všetko spolu za stáleho miešania povaríme 5 minút. Vznikne tmavá hustá hmota.
Do vychladenej zmesi postupne vmiešame múku. Cesto dobre vypracujeme, rozvaľkáme, vykrajujeme malé kolieska a upečieme. Treba ich dať ďalej od seba. Hneď po upečení ich treba troška "pohnúť " na plechu.
V mlieku rozmiešame múku, cukor, vanil.cukor a uvaríme hustú kašu. Do vychladenej zmesi pridáme tuk. Kolieska zlepujeme krémom po tri. "Vykúpeme" v čokoládovej poleve a ľubovoľne zdobíme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (28) posledné: 18.12.2016, 6:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ORECHOVÉ STROJČEKOVÉ VENČEKY



POTREBNÉ PRÍSADY

500 dkg hladká múka, 30 dkg tuk (Hélia, Palmarín), 15 dkg mletých orechov a 15 dkg práškového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny zmiešame dokopy. Na mäsovom mlynčeku tvarujeme pomocou vzorkovníka venčeky, alebo podkovičky, paličky. Ukladáme na vymastený plech. Týmto cestom sa môžu plniť aj formičky, ktoré musíme vysypať najprv hladkou múkou.
Po upečení sa ešte horúce obaľujú v zmesi práškového a vanil. cukru.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu