
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8) |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Makové hviezdičkyPOTREBNÉ PRÍSADY Milujem mak,tak keď som zbadala tento recept,musela som ho hneď vyskúšať.A neľutujem.Kombinácia mak a domáci lekvár,pre mňa dokonalá symbióza:)Pre milovníkov maku odporúčam vyskúšať.Takže budeme potrebovať: 300g hl.múky,250g pr.cukru,250g masla,250g mletého maku a samozrejme na potretie lekvár.Ja som dávala viac,tak som minula 2 poháre.Na dekoráciu je ideálna biela poleva.PS:Keďže dievčence mali problém s rosýpaním hmoty,odporúčam pridať 100g masla.Ja nie som najskúsenejšia kuchárka,ale keď sa mi hmota zdala suchá,pridala som trochu masla.Potom bolo dosť mäkké,takže som si myslela,že nebude treba.Keď sa podarili mne,myslím,že to zvládne každá:) POSTUP PRÍPRAVY Postup som neodfotografovala,lebo je úplne jednoduchý a každá ho určite dobre poznáte:)Všetky ingrediencie zmiesime a dáme na hodinku do chladu.Vychladnuté cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku asi 3mm a vykrajujeme ľubovoľné tvary.Pečieme pri 190°c asi 10 minút.Vychladnuté potrieme vrstvou lekváru,zlepíme a namáčame v bielej čokoláde. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 64 návštěvníkov) KOMENTÁRE (64) posledné: 16.12.2018, 14:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Plnené gaštanové kolieskaPOTREBNÉ PRÍSADY Na 5O-6Okúskov potrebujeme: 5OO g hladkej múky,140 g práškového cukru,1 vanilkový cukor,1 žĺtok,3 PL rumu,250 g gaštanového pyré,350 g masla(margarín),popr.1 bielok na potretie .Na gaštanový krém: 250g gaštanové pyré,2 čokolády ľadové gaštany,100g masla,2PL pr.cukru,3PL rumu.Čokoládu na polevu POSTUP PRÍPRAVY Postup som nenafotila,lebo je úplne jednoduchý a každá ho určite dobre poznáte:)Múku zmiešame s pr. a van. cukrom, pridáme žĺtok, rum,pyré a pokrájaný studený margarín.Vypracujeme cesto, ktoré vložíme do mikroténového vrecka a dáme odpočinúť aspoň na hodinu do chladu.Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3 mm a vykrojíme kolieska,alebo rôzne tvary.Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Polovicu z nich môžeme potrieť rozšľahaným bielkom a posypať zmesou cukru a orechov. Posypané i neposypané kolieska pečieme vo vyhriatej rúre asi 12 minút pri teplote 180 °C. Pripravíme si plnku:Čokoládu rozpustíme nad parou,do mierne vychladnutej pridáme pyré,cukor,rum a dobre vymiešame.Necháme vychladnúť.Vyšľaháme maslo(najlepšie je,aby mali maslo aj gašt.hmota rovnakú teplotu) a postupne pridávame gaštanovú masu.A už len plníme,plníme a plníme:)Môžeme poliať,alebo namáčať v čokoláde.PS:Nezľaknite sa,keď koláčiky nebudú hneď mäkké.3-4dni po naplnení sú vynikajúce. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 51 návštěvníkov) KOMENTÁRE (37) posledné: 28.12.2012, 20:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Čokoládovo-čokoládové kolieskaPOTREBNÉ PRÍSADY 200g hl.múky,70g pr.cukru,20g kakaa,1žĺtok,150g masla,30g vlašských orechov.PLNKA:100ml smotany na varenie,3OOg bielej čokolády,20ml likéru,čokoláda na polevu POSTUP PRÍPRAVY Hl.múku,cukor,kakao,žĺtok,maslo a orechy spracujeme na hladké cesto,kt.necháme chvíľku v chlade.Vyvaľkáme na plát asi 4mm hrubý a vykrajujeme kolieska.Pri polovici z nich vykrojte aj stred v tvare kvetinky,alebo hviezdičky..Pečieme na 180°c asi 8min.Vychladnté vrchné kolieska namáčame v čokoláde.Rozlámeme bielu čokoládu a zalejeme ju zohriatou smotanou.Zmes vymiešame dohladka,pridáme likér a necháme vychladnúť.Mierne vyšľaháme a cukrárenským vreckom plné kolieska naplníme,pritisneme na ne kolieska s polevou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov) KOMENTÁRE (23) posledné: 17.12.2013, 18:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Orechové hrudkyPOTREBNÉ PRÍSADY 250g orieškov(rôzne druhy),150g sušených brusníc(alebo hrozienok)100g mandľových lupienkov,80g javorového sirupu,50kryš.cukru,1PL masla,20ml sladkej smotany,3-5PL hl.múky,tmavá čokoláda POSTUP PRÍPRAVY Nasekané oriešky,mandľové lupienky,brusnice,sirup,cukor,maslo a smotanu dáme do hrnca a na slabom ohni povaríme asi 3min.a na koniec pridáme múku.Z orieškovej hmoty postupne odoberáme a čajovými lyžičkami tvarujeme malé kôpky.Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pečieme 6-8minút.Čokoládu rozpustíme a hrudky dobre pomáčame.A po stuhnutí dobrú chuť:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 4.1.2011, 11:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() IŠTERKYPOTREBNÉ PRÍSADY 500g hl.múky,150g orechov,150g práš.cukru,350g palmarínu.PLNKA:250g masla,1salko.Poleva a ozdoba podľa vlastného uváženia:) POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny zmiešame,vyvaľkáme a vykrajujeme,čo len chceme:)Upečieme a vychladnuté plníme krémom.Vymiešame maslo s uvareným salkom a môžeme pridať za hrsť na jemno zomletých orieškov.Stuhnuté namáčame v čokoládovej poleve. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) KOMENTÁRE (21) posledné: 12.12.2011, 10:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Adventný kalendárPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balenie BB pudingu kakaového (250 g)., 200 g zmäknutého masla., 1 vrchovatá PL práškového cukru Na náplň: oriešky, mandle, kandizované ovocie., hrozienka alebo višne.,to už nechám na Vás:) Na ozdobenie: 1 balíček polevy tmavej,cukrové posýpky a čo dom dal:) POSTUP PRÍPRAVY Na prípravu cesta zmiešame v miske BB puding s maslom a cukrom a spracujeme na hladké cesto. Uložíme na 1/2 hodiny do chladničky. Cesto rozdelíme na 18 kúskov. Každý kúsok naplníme podľa chuti orieškom, mandľou, kandizovaným ovocím, hrozienkami alebo višňou.Ja som do cesta zamiešala oriešky a už som nič nevkladala. Vytvarujeme placku s hrúbkou asi 1 cm, vykrojíme formičkou a uložíme do chladničky. Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale a vybrané kúsky ňou polejeme. Sladkosti ozdobíme podľa vlastnej fantázie cukrovými posýpkami a zvyšným marcipánom... Polevu necháme stuhnúť a 24kúskov očíslujeme. Až do podávania uložíme do chladničky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 11.1.2011, 22:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() PANDOROPOTREBNÉ PRÍSADY 120 ml vody, 750 gr. poloh.alebo hladkej múky, 45 gr masla, štipka soli ,100 gr cukru, 18 gr droždia, 7 ks žĺtkov, 2 ks celé vajce, 1,5 PL rumu, 1,5 PL citr.šťavy ,3ks van.cukru, aróma vanilka, citrón, pomaranč po 3/4 flaštičky , 1,5 čajovej lyžičky citrónovej kôry POSTUP PRÍPRAVY Vždy som chcela pandoro ochutnať,len sa mi to zdalo trošku drahé.Natrafila som na recept,tak som ho hneď vyskúšala.Vyzerá dosť zložito,ale ozaj len vyzerá.V domácej pekárni urobíme cesto v 3 fázách, použijeme 3x po sebe program Cesto. Pekáreň všetko vymieša za vás, takže zase to tak pracné nieje. 1. Fáza: 3 PL vlažnej vody, 1 žĺtok, 10 g cukru, 75 g polohrubej múky, 18 g čerstvého droždia. Pustíme program Cesto. Po dokončení programu pridáme: (2. fáza) 45 ml vody, 300 g polohrubej múky, 1,5 PL citrónovej šťavy, 1,5 PL rumu, 3 žĺtky, 23 g tuku (maslo), z každej arómy cca 1-1,5 ml (3/4 ampulky) - pomaranč, vanilka, citrón. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (8) posledné: 19.12.2010, 20:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() ✿✿✿Perníková štrúdla so slivkovým lekvárom✿✿✿POTREBNÉ PRÍSADY 3oog hl.múky,1lyž.kakaa,2oog pr.cukru,1kypriaci prášok do perníka,1vajce,2lyž.medu,2lyž.rumu,4lyž.mlieka,1vajce na potretie.NA PLNKU:3oog slivkového lekváru(najlepší je domáci s kúskami sliviek)1oog mandlí POSTUP PRÍPRAVY Múku preosejeme s kakaom,pr.cukrom a s kypr.práškom.Pridáme vajce,med,rum a mlieko a vypracujeme cesto,kt.necháme hod.odležať.Cesto rozdelíme na dve časti a z každej vyvaľkáme plát.Potrieme polovicou lekváru a posypeme polovicou olúpaných nasekaných mandlí.Zvinieme do rolády a preložíme na plech.Potrieme vajíčkom a pečieme v predhriatej rúre pri 180°c asi 30min.Dobrú chuť:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov) KOMENTÁRE (47) posledné: 5.12.2012, 16:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8) |