. .. .. .. .. .. .
. .

PANDORO - RECEPT 35518

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ID 117702 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


PANDORO


[ recept č. 35518 zo dňa  ]


PANDORO


POTREBNÉ PRÍSADY

120 ml vody, 750 gr. poloh.alebo hladkej múky, 45 gr masla, štipka soli ,100 gr cukru, 18 gr droždia, 7 ks žĺtkov, 2 ks celé vajce, 1,5 PL rumu, 1,5 PL citr.šťavy ,3ks van.cukru, aróma vanilka, citrón, pomaranč po 3/4 flaštičky , 1,5 čajovej lyžičky citrónovej kôry

POSTUP PRÍPRAVY

Vždy som chcela pandoro ochutnať,len sa mi to zdalo trošku drahé.Natrafila som na recept,tak som ho hneď vyskúšala.Vyzerá dosť zložito,ale ozaj len vyzerá.V domácej pekárni urobíme cesto v 3 fázách, použijeme 3x po sebe program Cesto.
Pekáreň všetko vymieša za vás, takže zase to tak pracné nieje.
1. Fáza:
3 PL vlažnej vody, 1 žĺtok, 10 g cukru, 75 g polohrubej múky, 18 g čerstvého droždia.
Pustíme program Cesto.
Po dokončení programu pridáme:
(2. fáza)
45 ml vody, 300 g polohrubej múky, 1,5 PL citrónovej šťavy, 1,5 PL rumu, 3 žĺtky, 23 g tuku (maslo), z každej arómy cca 1-1,5 ml (3/4 ampulky) - pomaranč, vanilka, citrón.
Opäť spustíme program Cesto a necháme do konca.
3. fáza - pridáme:
3 žĺtky, 2 vajcia, 23 g tuku, 45 ml vody, 90 g cukru,
vanil.cukor(2-3ks), 1,5 čajové lyžičky citrónovej kôry, 375 - 380 g polohrubej,alebo hladkej múky,
štipku soli.
Opäť spustíme program Cesto a necháme dôjsť do konca.
Po skončení 3. fázy môžeme z cesta urobiť bochník a dať do formy na Pandoro (vymazanej masťou) najlepšie na 12 hodín nechať v chladne kysnúť. (môžete nechať aj celý deň,nič sa nestane)Formu môžete použiť aj bábovkovú,alebo tortovú.
Pečieme asi 60 minút na 150°c.Keď začne tmavnúť,pre istotu ju prikryte alobalom,alebo papierom na pečenie.
<< Do škôlky | PANDORO | Adventný kalendár >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Lenka A. (Ledura) ID 170706 (19.12.2010, 13:39)
(clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (19.12.2010, 20:54)
:-) (L) (andel) (novy rok)
ODPOVEDAŤnahlásiť
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (16.12.2010, 8:30)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (Y) (zajic) (zajic) (zajic) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (16.12.2010, 10:31)
(L) :-) (L) (andel) (novy rok)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (15.12.2010, 20:29)
Siska veľmi zaujímavý receptík (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (17.12.2010, 11:19)
Aj celkom chutný Ivetka (L) (andel)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janka T. (esmae) ID 47720 (15.12.2010, 8:06)
(Y) (Y) (Y)no vypada to mnamkovo (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (15.12.2010, 10:18)
Ďakujem Janka.Je výborná a krááásne vonia (L) (andel) (novy rok)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu