. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZELENINOVÉ JEDLÁ

Maria P. (teleflex) ID 105501
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.7.2009
Naposledy: 28.3.2024 12:53
Aktualizácia: 29.9.2018 12:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 40
RODINNÉ FOTOGRAFIE 531
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 1149
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Závin s kyslou kapustou...



POTREBNÉ PRÍSADY

ZÁVIN: 500g zemiakov uvarených v šupke, 1 vajce, 200g polohrubej múky, 3PL rozpusteného masla... PLNKA: 700g kyslej kapusty, 100g slaniny, 150g kyslej smotany, štipka rasce, štipka soli, štipka ml.čierneho korenia, trocha oleja na potretie...

POSTUP PRÍPRAVY

Slaninu a cibuľu nakrájame na kocky a na miernom ohni osmažíme. Pridáme kapustu, rascu, osolíme, okoreníme a za občasného miešania udusíme do mäkka. Necháme vychladnúť a zamiešame smotanu.




Zemiaky olúpeme, pretlačíme a pridáme k nim štipku soli, maslo, vajce a múku. Vymiesime cesto a na pomúčenej doske vyvaľkáme na obdĺžnik. Rovnomerne rozotrieme vychladnutú plnku a zvinieme. Prenesieme na vymastený pekáč a potrieme olejom. Pečieme na 180°C, 40 minút. Po miernom vychladnutí nakrájame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 24.1.2018, 23:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Roládky s kyslou kapustou.



POTREBNÉ PRÍSADY

500g kyslej kapusty, 250g údeného mäsa /alebo slaniny alebo špekačiek/, 2 cibule, 3 PL kyslej smotany, 1 ČL kryštálového cukru, soľ, ml. čierne korenie, rasca, olej... na cesto: 400g hladkej múky, 3 vajíčka, 1/2 Čl soli, 2 PL oleja, 4 PL vody...

POSTUP PRÍPRAVY

Údené mäso alebo inú údeninu nakrájame na kocky, 1/3 si odložíme, cibuľu nakrájame nadrobno. Na oleji si speníme cibuľu, pridáme údené a osmažíme. Pridáme kapustu, osolíme, okoreníme, pridáme rascu a prikryté za občasného miešania podusíme. Potom pridáme smotanu, cukor a necháme vychladnúť. Zamiesime si cesto z múky, vajec, soli, oleja a vody, zabalíme do fólie a necháme 30 minút v chlade odpočívať. Potom si cesto rozdelíme na dve polovice. Každú zvlášť natenko rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Na jednu rozotrieme polovicu plnky a zvinieme. Nakrájame roládky asi 5 cm dlhé a poukladáme natesno do pekáčika /netreba vymastiť, ale kto chce môže/. Postup zopakujeme aj s druhým cestom. Roládky posypeme údeným mäsom, ktoré sme si odložili, rascou, zalejeme teplým mäsovým vývarom a prikryjeme alobalom. Pečieme na 180°C, 35 minút. Cesto nasaje vývar a pekne sa uvarí, chute sa navzájom prepoja...jednoducho dobrôtka.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zapekaný karfiol so šunkou a syrom...



POTREBNÉ PRÍSADY

/Ak tu už podobný receptík je, tak kľudne zmažem./ 1 karfiol, 100g šunky, 100g tvrdého syra, 200g kyslej smotany, 100ml mlieka, 2 vajcia, olej, trocha strúhanky, troška masla, soľ, vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

Karfiol povaríme v osolenej vode do polomäkka, vyberieme a necháme vychladnúť. Potom ho rozoberieme na ružičky. Formu na zapekanie vymažeme olejom, vysypeme strúhankou a na dno poukladáme /alebo voľne rozsypeme/ uvarený karfiol. Šunku nakrájame na pásiky, syr nastrúhame nahrubo a posypeme tým karfiol. V mlieku rozhabarkujem vajcia, smotanu, pridáme soľ, vegetu a zalejeme pripravený karfiol. Vrch posypeme strúhankou a necháme zapiecť na 180°C na 30 minút. Potom na vrch dáme vločky masla a ešte 5 minút vo vypnutej rúre dopečieme.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (16) posledné: 26.1.2017, 13:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Pečená tekvica s rozmarínom...



POTREBNÉ PRÍSADY

1 maslová tekvica, 2 vetvičky čerstvého rozmarínu, 100g údenej /gazdovskej/ slaninky, olivový olej, soľ, troška strúhanej citrónovej kôry...

POSTUP PRÍPRAVY

Tekvicu očistíme, vydlabeme, nakrájame na kocky a nasypeme na plech potretý olivovým olejom, posypeme na kocky nakrájanou slaninkou a nasekaným rozmarínom...osolíme a posypeme nastrúhanou citrónovou kôrou. Pečieme na 200 °C, 20 - 30 minút, kým tekvica nezmäkne. Podávame buď s čerstvým pečivom alebo ako netradičnú prílohu k mäsu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 7.3.2014, 23:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zapekané palacinky a la lasagne...



POTREBNÉ PRÍSADY

Na palacinky: 300g hladkej múky, 2 vajcia, 1/2 Čl soli, asi 250 - 300ml mlieka....Náplň: olej, 150-200g šunky, 1 konzerva fazule v rajčinovej omáčke, 4 ks rajčín, soľ, mletá červená paprika pálivá, 4 stonky čerstvej bazalky /nemusí byť/, 3 ks mrkvy...Na bešamel: 2 PL masla, 2 PL hladkej múky 500 ml mlieka a 100g nastrúhaného tvrdého syra...Na posypanie: 100g tvrdého syra

POSTUP PRÍPRAVY

Na začiatok si pripravíme cesto na palacinky: zmiešame múku, soľ, pridáme vajcia a toľko mlieka, aby vzniklo /polotekuté/ cesto na palacinky, necháme odstáť bokom...





Potom si pripravíme náplň: na oleji si osmažíme očistenú a nahrubo nastrúhanú mrvu, pridáme olúpané a na kocky nakrájané rajčiny, osolíme, primiešame fazuľu z konzervy a odstavíme, vmiešame nakocky nakrájanú šunku a natrhanú bazalku. Následne si pripravíme bešamel: rozpustíme maslo, zasypeme múkou, osmažíme a po troške zalievame mliekom - zakaždým dôkladne rozmiešame, aby sa netvorili hrudky, do horúcej omáčky vmiešame syr.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (16) posledné: 5.1.2017, 18:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zeleninová omáčka...



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento receptík vymyslela moja krstná a odkedy ho mám, je hitom mojej rodinky spomedzi zeleninových jedál. Je vhodná na cestoviny, s čerstvým chlebíkom alebo iným pečivkom, nateplo, nastudeno.... Potrebujeme: 2 mladé cukety, 3-4 strúčiky cesnaku, 3-4 ks paradajok /ja si ich zvyknem olúpať, ale nemusia byť/ alebo 1/2 plechovky lúpaných paradajok, 1 syr v črievku, štipka soli, trochu oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Olej si rozpálime, cesnak si olúpeme a nakrájame na plátky, jemne osmažíme na oleji - opatrne aby sa nepripálil, ale len pustil "vôňu". Medzitým si umyjeme cuketu, kto chce ten aj olúpe, ja si ju nechávam aj so šupkou, prekrojíme po dĺžke na 1/4 a nakrájame na plátky. Šupneme ju k cesnaku, mierne posolíme, pridáme nadrobno nakrájané paradajky a necháme podusiť za občasného miešania na miernom ohni cca 15 minút. Nie je potrebné podlievať vodou - cuketa aj paradajky si šťavu pustia, ale ak by sa nám zdalo, že sa zmes prichytáva o dno, tak trošku vody prilejeme...Keď je cuketa mäkká pridáme syr, dobre vymiešame a zložíme zo sporáka...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 6.5.2013, 20:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zapekaná zeleninka...



POTREBNÉ PRÍSADY

Na horúce letné dni... 2 menšie cukety /ak sú väčšie, tak postačí jedna/, dve stredne veľké cibule alebo 4 mladé póry, 1 mladý stredne veľký kaleráb, 4 paradajky, 125g mozzarely, 150g syra /eidam, gouda, ementál/, 125 ml mlieka, 125 ml smotany /na varenie alebo na šľahanie, kto ako ľahké jedlo chce vytvoriť/, posekaná pažítka alebo petržlenová vňať, 1,5PL masla...

POSTUP PRÍPRAVY

Zeleninku si podľa potreby ošúpeme /cuketu ak je maličká netreba šúpať, ale ak je staršia, tak ošúpeme/, ošúpeme aj cibuľu /pór/, kaleráb a rajčiny olúpeme, mozzarelu nasekáme nadrobno a syr nastrúhame...viac v postupoch s obrázkami :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 21.7.2011, 20:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu