
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
|
|
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
![]() Závin s kyslou kapustou...POTREBNÉ PRÍSADY ZÁVIN: 500g zemiakov uvarených v šupke, 1 vajce, 200g polohrubej múky, 3PL rozpusteného masla... PLNKA: 700g kyslej kapusty, 100g slaniny, 150g kyslej smotany, štipka rasce, štipka soli, štipka ml.čierneho korenia, trocha oleja na potretie... POSTUP PRÍPRAVY Slaninu a cibuľu nakrájame na kocky a na miernom ohni osmažíme. Pridáme kapustu, rascu, osolíme, okoreníme a za občasného miešania udusíme do mäkka. Necháme vychladnúť a zamiešame smotanu. Zemiaky olúpeme, pretlačíme a pridáme k nim štipku soli, maslo, vajce a múku. Vymiesime cesto a na pomúčenej doske vyvaľkáme na obdĺžnik. Rovnomerne rozotrieme vychladnutú plnku a zvinieme. Prenesieme na vymastený pekáč a potrieme olejom. Pečieme na 180°C, 40 minút. Po miernom vychladnutí nakrájame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 24.1.2018, 23:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
![]() Roládky s kyslou kapustou.POTREBNÉ PRÍSADY 500g kyslej kapusty, 250g údeného mäsa /alebo slaniny alebo špekačiek/, 2 cibule, 3 PL kyslej smotany, 1 ČL kryštálového cukru, soľ, ml. čierne korenie, rasca, olej... na cesto: 400g hladkej múky, 3 vajíčka, 1/2 Čl soli, 2 PL oleja, 4 PL vody... POSTUP PRÍPRAVY Údené mäso alebo inú údeninu nakrájame na kocky, 1/3 si odložíme, cibuľu nakrájame nadrobno. Na oleji si speníme cibuľu, pridáme údené a osmažíme. Pridáme kapustu, osolíme, okoreníme, pridáme rascu a prikryté za občasného miešania podusíme. Potom pridáme smotanu, cukor a necháme vychladnúť. Zamiesime si cesto z múky, vajec, soli, oleja a vody, zabalíme do fólie a necháme 30 minút v chlade odpočívať. Potom si cesto rozdelíme na dve polovice. Každú zvlášť natenko rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Na jednu rozotrieme polovicu plnky a zvinieme. Nakrájame roládky asi 5 cm dlhé a poukladáme natesno do pekáčika /netreba vymastiť, ale kto chce môže/. Postup zopakujeme aj s druhým cestom. Roládky posypeme údeným mäsom, ktoré sme si odložili, rascou, zalejeme teplým mäsovým vývarom a prikryjeme alobalom. Pečieme na 180°C, 35 minút. Cesto nasaje vývar a pekne sa uvarí, chute sa navzájom prepoja...jednoducho dobrôtka. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
![]() Zapekaný karfiol so šunkou a syrom...POTREBNÉ PRÍSADY /Ak tu už podobný receptík je, tak kľudne zmažem./ 1 karfiol, 100g šunky, 100g tvrdého syra, 200g kyslej smotany, 100ml mlieka, 2 vajcia, olej, trocha strúhanky, troška masla, soľ, vegeta POSTUP PRÍPRAVY Karfiol povaríme v osolenej vode do polomäkka, vyberieme a necháme vychladnúť. Potom ho rozoberieme na ružičky. Formu na zapekanie vymažeme olejom, vysypeme strúhankou a na dno poukladáme /alebo voľne rozsypeme/ uvarený karfiol. Šunku nakrájame na pásiky, syr nastrúhame nahrubo a posypeme tým karfiol. V mlieku rozhabarkujem vajcia, smotanu, pridáme soľ, vegetu a zalejeme pripravený karfiol. Vrch posypeme strúhankou a necháme zapiecť na 180°C na 30 minút. Potom na vrch dáme vločky masla a ešte 5 minút vo vypnutej rúre dopečieme. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (16) posledné: 26.1.2017, 13:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
![]() Pečená tekvica s rozmarínom...POTREBNÉ PRÍSADY 1 maslová tekvica, 2 vetvičky čerstvého rozmarínu, 100g údenej /gazdovskej/ slaninky, olivový olej, soľ, troška strúhanej citrónovej kôry... POSTUP PRÍPRAVY Tekvicu očistíme, vydlabeme, nakrájame na kocky a nasypeme na plech potretý olivovým olejom, posypeme na kocky nakrájanou slaninkou a nasekaným rozmarínom...osolíme a posypeme nastrúhanou citrónovou kôrou. Pečieme na 200 °C, 20 - 30 minút, kým tekvica nezmäkne. Podávame buď s čerstvým pečivom alebo ako netradičnú prílohu k mäsu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 7.3.2014, 23:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
![]() Zapekané palacinky a la lasagne...POTREBNÉ PRÍSADY Na palacinky: 300g hladkej múky, 2 vajcia, 1/2 Čl soli, asi 250 - 300ml mlieka....Náplň: olej, 150-200g šunky, 1 konzerva fazule v rajčinovej omáčke, 4 ks rajčín, soľ, mletá červená paprika pálivá, 4 stonky čerstvej bazalky /nemusí byť/, 3 ks mrkvy...Na bešamel: 2 PL masla, 2 PL hladkej múky 500 ml mlieka a 100g nastrúhaného tvrdého syra...Na posypanie: 100g tvrdého syra POSTUP PRÍPRAVY Na začiatok si pripravíme cesto na palacinky: zmiešame múku, soľ, pridáme vajcia a toľko mlieka, aby vzniklo /polotekuté/ cesto na palacinky, necháme odstáť bokom... Potom si pripravíme náplň: na oleji si osmažíme očistenú a nahrubo nastrúhanú mrvu, pridáme olúpané a na kocky nakrájané rajčiny, osolíme, primiešame fazuľu z konzervy a odstavíme, vmiešame nakocky nakrájanú šunku a natrhanú bazalku. Následne si pripravíme bešamel: rozpustíme maslo, zasypeme múkou, osmažíme a po troške zalievame mliekom - zakaždým dôkladne rozmiešame, aby sa netvorili hrudky, do horúcej omáčky vmiešame syr. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (16) posledné: 5.1.2017, 18:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
![]() Zeleninová omáčka...POTREBNÉ PRÍSADY Tento receptík vymyslela moja krstná a odkedy ho mám, je hitom mojej rodinky spomedzi zeleninových jedál. Je vhodná na cestoviny, s čerstvým chlebíkom alebo iným pečivkom, nateplo, nastudeno.... Potrebujeme: 2 mladé cukety, 3-4 strúčiky cesnaku, 3-4 ks paradajok /ja si ich zvyknem olúpať, ale nemusia byť/ alebo 1/2 plechovky lúpaných paradajok, 1 syr v črievku, štipka soli, trochu oleja POSTUP PRÍPRAVY Olej si rozpálime, cesnak si olúpeme a nakrájame na plátky, jemne osmažíme na oleji - opatrne aby sa nepripálil, ale len pustil "vôňu". Medzitým si umyjeme cuketu, kto chce ten aj olúpe, ja si ju nechávam aj so šupkou, prekrojíme po dĺžke na 1/4 a nakrájame na plátky. Šupneme ju k cesnaku, mierne posolíme, pridáme nadrobno nakrájané paradajky a necháme podusiť za občasného miešania na miernom ohni cca 15 minút. Nie je potrebné podlievať vodou - cuketa aj paradajky si šťavu pustia, ale ak by sa nám zdalo, že sa zmes prichytáva o dno, tak trošku vody prilejeme...Keď je cuketa mäkká pridáme syr, dobre vymiešame a zložíme zo sporáka... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 6.5.2013, 20:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
![]() Zapekaná zeleninka...POTREBNÉ PRÍSADY Na horúce letné dni... 2 menšie cukety /ak sú väčšie, tak postačí jedna/, dve stredne veľké cibule alebo 4 mladé póry, 1 mladý stredne veľký kaleráb, 4 paradajky, 125g mozzarely, 150g syra /eidam, gouda, ementál/, 125 ml mlieka, 125 ml smotany /na varenie alebo na šľahanie, kto ako ľahké jedlo chce vytvoriť/, posekaná pažítka alebo petržlenová vňať, 1,5PL masla... POSTUP PRÍPRAVY Zeleninku si podľa potreby ošúpeme /cuketu ak je maličká netreba šúpať, ale ak je staršia, tak ošúpeme/, ošúpeme aj cibuľu /pór/, kaleráb a rajčiny olúpeme, mozzarelu nasekáme nadrobno a syr nastrúhame...viac v postupoch s obrázkami :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 21.7.2011, 20:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |