Lívia Č. (cicka76) ID 56030 |
|
mimibazar.sk/cicka76 |
Oblasť: Považská Bystrica |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 19.8.2008 |
Naposledy: 8.9.2019 21:02 |
Aktualizácia: 6.5.2018 23:24 |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
POTREBNÉ PRÍSADY
Prívarok z tekvice: cca 1,5kg tekvice najlepšie čerstvá, ja som mala mrazenú a blanžírovanú, teda predvarenú pred mrazením, trošku oleja, hladká múka tak cca 2 lyžice, 2,5 dl mlieka, 2dl smotany, ocot, soľ, vegeta, kôpor. Hovädzie mäsko: cca 500 g hovädzieho mäsa, soľ, 1 väčšia cibuľa, olej, mletá sladká paprika, mleté čierne korenie, trošku mletej rasce, voda.
POSTUP PRÍPRAVY
Z oleja a múky urobím svetlú zápražku, potom pridám tekvicu, osolím a chvíľu spolu dobre miešam. Keď tekvica pustí trošku šťavy podlejem mliekom a uvarím do mäkka. Potom pridám trošku vegety, ocot a dochutím aj cukrom a soľou tak sladko - kyslo. Na zlepšenie pridám smotanu a do takto hotovej tekvice pridám kôpor. Hovädzie na paprike: Na olej dáme pokrájanú cibuľku a jemne do ružova upražíme. Potom pridáme lyžičku mletej papriky a trošku speníme. Potom pridáme na kocky nakrájané, okorenené a osolené mäsko, trošku necháme zatiahnúť, podlejeme horúcou vodou a mäsko udusíme do mäkka. Nič viac nepotrebuje ja viem ešte do hotového pridať jeden strúčik pretlačeného cesnaku kôli chuti. Príloha: varený zemiak.
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)
KOMENTÁRE (4) posledné: 4.9.2013, 11:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |