. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > STRUKOVINY

Janik G. (janicekBJ) ID 61360
.
Oblasť: Bardejov
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 1.10.2008
Naposledy: 2.10.2019 22:49
Aktualizácia: 21.2.2011 22:08
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 12
RODINNÉ FOTOGRAFIE 67
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 141
NÁVODY 6
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

STRUKOVINY

Najjednoduchší a bleskový šošovicový prívarok (v tlakovom hrnci)



POTREBNÉ PRÍSADY

Prebrata, umyta sosovica - bobkovy list - sol - cier.korenie - smotana na varenie - cesnak.

POSTUP PRÍPRAVY

Pre gazdinky,ktore s tlakacom este len zacinaju alebo by chceli zacat :o)
Takze sosovicu si namocime asi na 2 hodinky, z napucanej zlejeme vodu. Dame do tlakoveho hrnca, zalejeme asi 2-3 dl cistej vody. Pridame bobkovy list a hrniec zatvorime. Na vyssom tlaku a velkom plameni nechame hrniec natlakovat. (ked zacne z hora unikat para a na mojom tam vtedy vyskoci taky dzindzik, niektore zacnu piskat) Ked nam da hniec znamenie,ze tlaku je tam az-az, stisime ohen a stopneme si 8 min. Po tomto case hrniec odtlakujeme (schladenim pod studenou tecucou vodou,prip.vypustenim pary - pozor, aby ste to nenasmerovali na seba a neobarili sa), otvorime a ochutname,ci je sosovica makka. Moja potrebovala presne 8 min.aby bola taka akurat, pri klasickom vareni som to nikdy nevystihla, vzdy som ju rozvarila ,o) Voda sa mi odparila skoro vsetka, mozno aj vsetka. Vlejeme smotanu na varenie (alebo kyslu smotanu izbovej teploty s troskou rozhabarkovanej hladkej muky), pretlacime par strucikov cesnaku (podla chuti), osolime,okorenime a povarime do zhustnutia. Uz len odokryte alebo prikryte obycajnou pokrievkou. Podla potreby este rozriedime alebo zahustime mukou.

Len pre predstavu pre zaciatocnicke zaciatocnicky, sosovice som dala asi 400 g (suchej), 1 bobkovy list, 1 smotana, trosku vody (cca 1dl), asi 3 struciky cesnaku. sol a korenie naozaj podla vlastnej chute.
Podavame s cim mame radi, ja som na troske oleja opiekla cibulu, parky a spekacky a trochu slaniny,aby to aspon zavonalo masom,kedze parky a podobne produkty toho o mase vela nepoculi ,o) ochutila som to cervenou paprikou, cier.korenim,susenym cesnakom.

Takze doplnam tip od Michaely, bez namacania varime sosovicu tiez 8 min :-) Dakujem, Miska
A usetrime este trochu energie - sosovicu namocenu asi 4 hodiny som zaliala vodou,aby bola presne na hladinu sosovice a pod tlakom varila 5min, nechala som ju dojst,kym sa hrniec sam neodtlakoval (cca 5-7min) a bola akurat hotova :-)

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (52) posledné: 27.8.2013, 17:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

STRUKOVINY

Retro fazuľa s párkom (pre niekoho len trenčiansky párok s fazuľou ,-)



POTREBNÉ PRÍSADY

Biela fazula * parky (alebo klobasa) * pasirovane paradajky * cibula * cesnak * oregano alebo ine bylinky - nemusi byt * sol * MCK * trosku mlieka a solamyl (da sa aj bez toho,ale nie je to celkom ono potom)

POSTUP PRÍPRAVY

Aj ked je dnes ovela jednoduchsie a pohodlnejsie kupit hotovu fazulu v paradajkovej omacke, ja ju rada uvarim doma :o)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (32) posledné: 23.9.2012, 21:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu