. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > POLIEVKY

andrea sečkarova (sveand) ID 44482
mimibazar.sk/sveand
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 28.4.2008
Naposledy: 28.10.2021 20:25
Aktualizácia: 24.9.2021 14:44
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 47
RODINNÉ FOTOGRAFIE 3
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 16
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)

POLIEVKY

Hráškový krém



POTREBNÉ PRÍSADY

2 nadrobno pokrájané cibule, 1 väčší pór pokrájaný na krúžky, 500 g mrazeného hrášku, 1 zeleninový bujón, mlieko, smotana, krutóny alebo guličky, soľ, čierne korenie, muškátový oriešok

POSTUP PRÍPRAVY

Nechala som sa inšpirovať receptom od českého kuchára :).
Cibuľu a pór podusíme na masle. Pridáme hrášok, posolíme, pokoreníme, zajeleme bujónom.
Necháme variť domäkka. Po uvarení poriadne rozmixujeme. Vrátime na sporák.
Dáme smotanu ( ja som dala smotanu na varenie), mlieko. Necháme zovrieť.
Na záver nastrúhame muškátový oriešok.
Vo vedľajšom hrnčeku som si podusila zopár hráškov na ozdobenie polievky.
Naložíme na tanier, posypeme toastovými krutónmi alebo guličkami.Navrch trochu hrášku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Pórová polievka so zemiakmi



POTREBNÉ PRÍSADY

3 cibule pokrájané na kocky, 2 póry pokrájané na krúžky, zemiaky, 2 strúčiky cesnaku, \r\nzeleninový bujón, maslo, soľ, mlieko, mušk. oriešok. Chlebík na krutóny.

POSTUP PRÍPRAVY

Nakrájanú cibuľu na masle opečieme, pridáme pór. Znovu opečieme. Pridáme zemiaky a pražíme.
Pridáme pretlačený cesnak, vývar z bujónu. Varíme, kým zelenina nie je mäkká.
Rozmixujeme. Prilejeme mlieko, dochutíme soľou a muškátovým orieškom.
Polievku môžeme dochutiť krutónmi z chlebíku.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 13.6.2015, 10:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Cícerová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

cícer, bobkový list, nové korenie, celé čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, mlieko, kyslá smotaná, hladká múka, soľ, kôpor

POSTUP PRÍPRAVY

Cícer deň vopred namočím.
Na druhý deň vodu z namočeného cíceru zlejem, dám novú. Pridám bobkový list, korenie a varím do mäkka. Pretlačím cesnak, posolím. Pridám mlieko. V miske si vymiešam kyslú smotanu (podľa chuti, ja som dala 3 PL), hladkú múku a trochu mlieka. Pridám k polievke, premiešam a dovarím. Na záver posypem kôprom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Polievka z reďkovkových listov



POTREBNÉ PRÍSADY

reďkovkové listy z 2 zväzkov červených reďkoviek, olej, 1 cibuľa, 200 g zemiakov, zeleninový alebo slepačí vývar, soľ, kyslá smotana, reďkovka na ozdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

Na počudovanie fakt dobrá polievka.
Na oleji speníme cibuľku, pridáme umyté listy, podusíme. Pridáme nakrájené zemiaky, zalejeme vývyrom a varíme, kým nie sú zemiaky mäkké. Rozmixujeme. Podľa hustoty môžeme pridať ešte vývar. Dochutíme soľou. Servírujeme s lyžicou kyslej smotany a nastrúhanou reďkovkou. (ja som si smotany dala aj viac, je to výborné!!)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (3) posledné: 15.8.2013, 21:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Smotanová zeleninová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme zeleninu, akú nájdeme doma. Ja som použila pór, cesnak, mrkvu, šampiňóny, zemiaky, strukovú fazuľku a hrášok ( dobrá je aj kukurica). Do zeleninky celé č.korenie, nové korenie, červ.papriku a bobkový list. Potom ešte smotanu na varenie, črievkový syr, zeleninový bujón, soľ podľa potreby a múku na zahustenie.

POSTUP PRÍPRAVY

U nás sú najviac obľúbené smotanové polievky a najmenej majú deti rady zeleninové. A tak som skĺbila zeleninu so smotanou a syrom. Veľmi im chutila. Neexistuje presné množstvo koľko čoho potrebujeme, všetko som dávala odoka a primerane.Na začiatku som podusila na oleji na krúžky nakrájaný pór. Pridala som k nemu nadrobno nakrájanú jednu mrkvu (nadrobno preto, lebo práve mrkva je u nás najmenej chutná, takto deťom nevadila, keď bola na drobné kúsky). Zaliala troškou vody a asi 15 min. dusila. Potom som pridala cesnak, nakrájané hríbiky a zemiačky, mrazenú strukovú fazuľku, mrazený hrášok, bujón a koreniny. Zaliala vodou a varila, cca 30 min. V miske som rozmiešala syr so smotanou na varenie a múkou a vyliala do polievky. Už len prevrieť a ak nie je dosť hustá, stačí ešte trošku múky. My máme radi hustejšiu polievočku, nie veľmi vodovú. Dosoliť podľa chuti. Deti ju majú veľmi radi. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 22.11.2011, 14:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu