![MIMIAUKCE.cz](http://img-new.mimibazar.sk/h/bs/i/cs2s.gif)
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
POLIEVKY |
Mrkvičková polievočka s haluškamiPOTREBNÉ PRÍSADY 3-4 mrkvy, voda, múka, vajíčko, soľ, koreniny podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Tento recept nie je z kuchárskej knihy, vymyslela som si ho, keď raz chladnička zívala prázdnotou a nikomu sa nechcelo utekať do obchodu. Mrkvu očistíme, nakrájame na kolieska, pridáme soľ a necháme variť. Keď je mrkva mäkká, vyberieme ju a rozmixujeme. Kúsok rozmixovanej hmoty si odložíme a ostatnú vlejeme naspäť do vody, kde sa predtým varila mrkvička. Pripravíme si cesto na halušky a to z rozmixovanej hmoty, múky, vajíčka, soli a vody. Všetko spolu premiešame. Ja si takto upravené cesto dávam na drevenú dosku a postupne lyžicou hádžem do polievky. Keď sú halušky hotové, polievka sa odstaví. Myslím, že by sa do nej mohli kľudne dať aj zemiačiky. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() PórováPOTREBNÉ PRÍSADY 2-3 póry /podľa toho, koľko polievky budeme variť, a akú silnú pórovú chuť chceme získať/, olej, soľ alebo vegeta, smotana na varenie 250 ml, múka, rožok /alebo chlebík/, vajíčko, voda POSTUP PRÍPRAVY Pór nakrájame na kolieska, opražíme na oleji, pridáme trošku vody a necháme dusiť. Keď je pór mäkký, vyberieme ho alebo precedíme /môžme ho pomixovať a vliať naspäť do polievky/, ja niekedy mixujem, ale niekedy skončí uvarený pór aj v koši, niekedy mi totiž ten vývar pripadá dosť silný, záleží aj od chuti póru: )/, do polievky pridáme soľ, smotanu na varenie, dolejeme vodu /podľa potreby/ , zahustíme /múka+ voda alebo mliečko/ necháme už len trošku prevrieť a odstavíme. Rožky nakrájame na kolieska, namočíme do vajíčka, vypražíme a servírujeme na tanier s polievkou. Alebo len opečieme chlebík na oleji a podávame tak. Ako komu chutí. Myslím, že by sa tam navrch na rožky alebo chlebík mohol postrúhať aj tvrdý syr. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 29.11.2008, 18:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |