. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > POLIEVKY

Alena M. (Alinka) ID 18244
.
mimibazar.sk/alinka
Oblasť: Liptovský Mikuláš
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 28.6.2007
Naposledy: 8.10.2019 19:36
Aktualizácia: 11.8.2015 8:03
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1998
RODINNÉ FOTOGRAFIE 632
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 60
NÁVODY 3
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)

POLIEVKY

Pravá liptovská kyslá polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

Dnes som sa rozhodla doma robiť na obed kyslú kapustovú polievku a tak mi rozvoniava celý dom, že som sa rozhodla podeliť sa s vami o tento veľmi jednoduchý a pritom fantastický recept. Každý, kto ju raz ochutnal, už ju bude robiť stále! Čo budete potrebovať: Polievka: 500g údeného mäsa, 500g bravčovej krkovičky alebo 1 väčšie koleno, 2l kyslej vody z kapusty, 3l vody, hrsť sušených húb, 5 zemiakov, soľ, 1 paradajkový pretlak Bábka: 2 väčšie zemiaky, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžička cesnakovej pasty, hrubá múka, 30ml oleja, 1ČL prášku do pečiva, 1 vajce

POSTUP PRÍPRAVY

Polievka: Do hrnca si odoberieme zo súdka kapustovú vodu (môžeme pridať aj hrsť kapusty), pridáme mäso a dolejeme vodou doplna. Pridáme hrsť vopred namočených hríbikov a dáme variť . Keď polievka zovrie, znížime plameň a necháme pomaly variť. Asi po hodine pridáme celé očistené zemiaky strednej veľkosti, paradajkový pretlak a podľa potreby osolíme. Varíme ďalšiu hodinu. Asi 15 minút pred dovarením vložíme do polievky bábky, ktoré počas varenia vystúpia navrch a vtedy sú uvarené. Mäso a bábky vyberieme z polievky. Polievku podávame s uvarenými širokými rezancami a celým zemiakom. Ako druhé jedlo je plát mäsa s bábkou.
Bábka: Zemiaky očistíme a postrúhame na hrubšom strúhadle. Pridáme trošku oleja, malú lyžičku prášku do pečiva, cesnak, soľ, trochu mletého čierneho korenia, vajce. Vymiešame a zahustíme múkou toľko, aby sa dali vytvarovať valčeky, ktoré hádžeme priamo do vriacej polievky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (14) posledné: 10.6.2013, 7:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Moja jednoduchá hrášková polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

Za túto polievku som si vyslúžila doma pochvalu a tak sa podelím o tento veľmi jednoduchý recept. Čo potrebujete: bravčová kosť, veľká konzerva hrášku, 2 strúčiky cesnaku, 3-4 zemiaky, soľ, korenie, majorán

POSTUP PRÍPRAVY

Do vody dajte vari bravčovú kosť, pokiaľ máte aj kúsok mäska, môžete nakrájať na drobné kocky a pridať tiež. V polovici varenia pridajte hrášok a na kocky nakrájané zemiaky, osoľte a okoreňte. Po dovarení kosť vyberte a oberte z mäsa, mäso vráťte do polievky, pridajte nastrúhaný cesnak a majorán. Môžete podávať.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 3.1.2013, 8:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Hríbová zámrvanka starej mamy



POTREBNÉ PRÍSADY

Toto je ďalší recept, ktorý som sa musela kvôli môjmu mužíkovi naučiť, pretože túto polievku robievala jeho mamka a strašne ju má rád. Za tých pár rokov praxe som sa ju naučila tak, že vraj už je taká, ako ju robievala ona a tak je to pre mňa veľká pocta, lebo málokedy my ženy vieme variť tak ako mamy našich mužíčkov :-) Čo budete potrebovať na 7l hrniec : 1/4kg zemiakov, hrsť sušených alebo mrazených hríbov, lyžica vegety, 1 vajce, hladká múka, soľ, slanina, 1PL mletej červenej papriky

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky si očistite, ošúpte a nakrájajte na menšie kocky. Dajte variť spolu s hríbmi do studenej vody. Pridajte lyžicu vegety a podľa chuti soľ. Keď budú zemiaky mäkké, zavarte do polievky halušky (do misky si rozbite 1 vajce, lyžičku soli, pridajte asi 200g hladkej múky a toľko vody, aby ste vymiešali hladké stredne husté cesto). Potom si do rajničky nakrájajte trošku slaninky na škvarky, keď sú škvarky opražené, zasypte ich lyžicou hladkej múky a nechajte ju trošku zhnednúť. Pridajte lyžicu mletej červenej papriky a zalejte hneď trochou studenej vody. Dobre rozmiešajte, aby sa voda s múkou spojila a neboli v zápražke hrčky a vlejte do polievky. Nechajte dobre prevrieť. Môžete podávať.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 7.7.2011, 21:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu