. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > POLIEVKY

Božena K. (Boďka70) ID 13388
.
mimibazar.sk/bodka70
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 20.3.2007
Naposledy: 21.1.2020 17:07
Aktualizácia: 18.5.2014 11:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 112
RODINNÉ FOTOGRAFIE 202
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 3
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)

POLIEVKY

Jednoduchý domáci boršč (pre tých, čo nechcú pol dňa stráviť v kuchyni) :-)))))))



POTREBNÉ PRÍSADY

1 cibuľa, 400-500g bravčového mäsa (ja dávam pliecko alebo výrezové mäso určené na guláš), menšia biela kapusta (pozor! nie kyslá ani červená), 2-3 menšie cvikly, 2 mrkvy, 1 petržlen (nemusí byť), 2 zemiaky, 1 paradajka (nemusí byť), soľ, drvená rasca, červená paprika, bobkový list, nové korenie, vínny ocot, kyslá smotana

POSTUP PRÍPRAVY

originálny boršč sa robí s viac druhov mäsa, treba vám kopu hrcov a tak ďalej, ja som si to zjednodušila, stačí vám jeden hrniec :-))).
1 .Popražíte v hrnci cibuľku na oleji, šupnete na kocky nakrájané mäso, neskôr nahrubo nakrájanú kapustu, na kolieska mrkvu a petržlen. osolíte, dáte všetky korenia a dolejete vodu. Do polievky ešte šupnete na kocky či plátky nakrájané 2/3 všetkej cvikly. Polievka má byť hustá, takže zeleniny má byť takmer do vrchu hrnca.

2. Keď je mäso a zelenina polomäkké, pridáte na kocky nakrájané zemiaky a paradajku. Hotovú polievku odstavíte, zvyšnú cviklu postrúhate na najjemnejšom strúhadle a dáte do hrnca (už nevaríte, aby sa nezničili vitamínky z cvikly).
3. Pridáte na zakyslenie vínny či jablčný ocot (podľa chuti).
4. Podávate na tanieri ozdobené kyslou smotanou.
5. Dobrú chuť! Je to výborná mňamka, chutí oveľa lepšie ako tie kyslé oranžové vody, čo občas dávajú v reštike miesto boršču :-).

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 7.7.2012, 14:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu