. .. .. .. .. .. .
. .

Jednoduchý domáci boršč (pre tých, čo nechcú pol dňa stráviť v kuchyni) :-))))))) - RECEPT 18671

Božena K. (Boďka70) ID 13388
.
mimibazar.sk/bodka70
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 20.3.2007
Naposledy: 21.1.2020 17:07
Aktualizácia: 18.5.2014 11:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 112
RODINNÉ FOTOGRAFIE 202
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 3
NÁVODY 0

POLIEVKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)


Jednoduchý domáci boršč (pre tých, čo nechcú pol dňa stráviť v kuchyni) :-)))))))


[ recept č. 18671 zo dňa  ]


Jednoduchý domáci boršč (pre tých, čo nechcú pol dňa stráviť v kuchyni) :-)))))))


POTREBNÉ PRÍSADY

1 cibuľa, 400-500g bravčového mäsa (ja dávam pliecko alebo výrezové mäso určené na guláš), menšia biela kapusta (pozor! nie kyslá ani červená), 2-3 menšie cvikly, 2 mrkvy, 1 petržlen (nemusí byť), 2 zemiaky, 1 paradajka (nemusí byť), soľ, drvená rasca, červená paprika, bobkový list, nové korenie, vínny ocot, kyslá smotana

POSTUP PRÍPRAVY

originálny boršč sa robí s viac druhov mäsa, treba vám kopu hrcov a tak ďalej, ja som si to zjednodušila, stačí vám jeden hrniec :-))).
1 .Popražíte v hrnci cibuľku na oleji, šupnete na kocky nakrájané mäso, neskôr nahrubo nakrájanú kapustu, na kolieska mrkvu a petržlen. osolíte, dáte všetky korenia a dolejete vodu. Do polievky ešte šupnete na kocky či plátky nakrájané 2/3 všetkej cvikly. Polievka má byť hustá, takže zeleniny má byť takmer do vrchu hrnca.

2. Keď je mäso a zelenina polomäkké, pridáte na kocky nakrájané zemiaky a paradajku. Hotovú polievku odstavíte, zvyšnú cviklu postrúhate na najjemnejšom strúhadle a dáte do hrnca (už nevaríte, aby sa nezničili vitamínky z cvikly).
3. Pridáte na zakyslenie vínny či jablčný ocot (podľa chuti).
4. Podávate na tanieri ozdobené kyslou smotanou.
5. Dobrú chuť! Je to výborná mňamka, chutí oveľa lepšie ako tie kyslé oranžové vody, čo občas dávajú v reštike miesto boršču :-).


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


takto to vyzerá na tanieri, nestihla som to nejako pekne upraviť, už sa to jedlo :-)



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Kittynka pre neterku Johanku na 5 rôčkov | Jednoduchý domáci boršč (pre tých, čo nechcú pol dňa stráviť v kuchyni) :-)))))))
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Janka M. (Janka&Max&Michal) ID 217855, mimibazar.sk/jankamamichal (7.7.2012, 14:19)
(jidlo) vyborná, vyskúšali sme a veľmi chutila (Y)
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (18.1.2010, 15:14)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)dakujeme za super polievočku (jidlo) (jidlo) isto vyskušammmmeee (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu