
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
CHUŤOVKY |
![]() Jarné alebo aj veľkonočné chlebíčkyPOTREBNÉ PRÍSADY chlieb * nátierkové maslo * šunka (saláma) * plátkový tvrdý syr * uhorka * sardelová pasta * pažitka (žerucha, petržlenová vňať...) * cherry paradajky, reďkovka alebo iná zelenina na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY Takéto chlebíčky potešia nielen na Veľkú noc ale po celú jar a vlastne po celý rok. :-) Chlebík (najlepšie doma upečený) natrieme nátierkovým maslom alebo roztierateľným syrom aký máme radi. Výborná je aj Lučina. Ďalšia vrstva bude šunka alebo saláma. Z plátkového syru vykrajovačkou vykrojíme kuriatko. Uhorku nakrájame na kolieska a nožíkom cik-cak orežeme. Syrové kuriatko s uhorkovou škrupinkou dáme na šunku. Očko "nabodkujeme" zo sardelovej pasty. Kuriatku dáme do zobáčika pažítku a chlebíček dozdobíme zeleninou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (15) posledné: 22.7.2009, 22:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
![]() Babičkine fantastické PRACLÍKYPOTREBNÉ PRÍSADY 250 ml mlieka * 30 g droždia * 500 g hladkej múky * 180 g tuku * 1 KL soli *** 1 žĺtok + 1-2 ČL mlieka na potretie *** POLEVA: 1 bielok * 1 KL soli * 2-4 PL vody * 2-4 PL hladkej múky POSTUP PRÍPRAVY Nie je to kysnuté cesto, pracuje sa s ním hneď po vymiesení, praclíky sa nenechávajú ani na plechu podkysnúť. Z uvedeného množstva surovín vyjdu 2 plechy, dokopy 64 ks praclíkov. U nás nechýbali na žiadnom sviatočnom stole. Pekávala ich moja babička, stále ich pečie moja mamina a konečne som sa do nich pustila aj ja. Keď som bola malá, mojou úlohou bolo potierať praclíky na plechu a miešať polevu. Ak máte pomocníčky, zídu sa Vám. :-) Čím viac času uplynie od upečenia, tým sú chrumkavejšie. Podľa mňa sú najlepšie čerstvé. Ešte pridávam jednu novú skúsenosť. Po vychladnutí som na skúšku 2 ks dala na pár dní do mrazničky. Už za 1 hodinu po vybratí boli ako čerstvo upečené - mäkšie. Kuk do obrázkového postupu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov) KOMENTÁRE (32) posledné: 14.7.2012, 15:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
![]() Tvarohové pagáčikyPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g tvarohu * 250 g tuku na pečenie * 250 g hladkej múky (odporúčam celozrnnú špaldovú) * 1 KL soli * žĺtok a trošku mlieka na potretie * sezamové, ľanové alebo iné semienka POSTUP PRÍPRAVY Recept mám od mojej sesternice Janky a keďže sa ešte neregistrovala, mám "dovolenie" ho sem nahodiť. :-) Stačí zvoliť vhodnú vykrajovačku a máme "slanosti", čo sa nám hodia na veľkonočné, vianočné, či iné sviatky alebo len tak. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 5.11.2012, 10:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |