. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > CHUŤOVKY

Andrea D. (Adusha22) ID 135731
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 31.1.2010
Naposledy: 18.9.2012 22:27
Aktualizácia: 7.10.2010 23:16
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 16
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 34
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

CHUŤOVKY

Bliny



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cca 16 kusov: 100 g hladkej múky, preosiatej, 35 g pohánkovej múky, 1/2 ČL soli, 1 ČL sušeného droždia, 125 ml mlieka, 80 g kyslej smotany, 1 vajíčko, olej, Na obloženie: 1) údený losos, kyslá smotana, kapary, kôpor, 2) syr s modrou plesňou a hruška, 3) feta, rukola, sherry paradajka, 4) sušená šunka a rukola 5) praženica a lososí kaviár...

POSTUP PRÍPRAVY

Bliny sú tradičné ruské lievančeky z pohánkovej múky. Pohánková múka je veľmi zdravá, obsahuje rutín, ktorý podporuje pevnosť cievnej steny, takže je vhodná ako prevencia pred krčovými žilami. Tieto lievančeky sa pečú len na minimálnom množstve tuku, takže ich môžeme pokladať sa celkom zdravú chuťovku. Bliny môžeme obložiť rôzne, najčastejšie sa podávajú s miešanými vajíčkami a kaviárom z lososa, alebo s údeným lososom a kôprom. Sú vhodné na párty, ako zaujímavá pestrá chuťovka alebo ako ľahšia večera.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (10) posledné: 6.4.2011, 22:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Mexické empanadas



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto: 4 a pol pohára polohrubej múky (1/2 pohára možno nahradiť celozrnou múkou), 3 ČL soli, 1 pohár studeného masla pokrajaného na malé kocky (je to cca 200 g masla), 2 veľké vajcia, 2/3 pohára studenej vody, 2 PL bieleho octu. Na plnku: cibuľa, mleté mäso (najlepšie zmes hov. a bravčového), 4-5 na kocky pokrájaných rajčín, soľ, mleté čierne korenie, drvený rímsky kmín, pol pohára červeného vína, koriandrová alebo petržlenová vňať, konzerva šošovice Na potretie: 1 vajce, 1 lyžica vody

POSTUP PRÍPRAVY

Už dlhšie som hľadala recept na mexické empanády. Na internete je ich mnoho, niektoré sú nasladko, iné recepty naslano. Hľadala som spoľahlivý a najmä, originálu čo najviac podobný recept. Potom mi napadlo opýtať sa mojej kamarátky, ktorá žije v USA a je rovnako vášnivá kuchárka ako ja. Hneď obratom mi odpísala a poslala link na super empanády. Musím povedať, že sú naozaj super!
Ja som si dnes vymyslela vlastnú plnku, pkojne tak urobte aj vy! Empanády sa môžu plniť mäsom, zeleninou, syrom...hocičím, čo máte radi ;-)

Postup prípravy nižšie.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 13.2.2010, 18:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu