
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
CHUŤOVKY |
![]() BlinyPOTREBNÉ PRÍSADY Na cca 16 kusov: 100 g hladkej múky, preosiatej, 35 g pohánkovej múky, 1/2 ČL soli, 1 ČL sušeného droždia, 125 ml mlieka, 80 g kyslej smotany, 1 vajíčko, olej, Na obloženie: 1) údený losos, kyslá smotana, kapary, kôpor, 2) syr s modrou plesňou a hruška, 3) feta, rukola, sherry paradajka, 4) sušená šunka a rukola 5) praženica a lososí kaviár... POSTUP PRÍPRAVY Bliny sú tradičné ruské lievančeky z pohánkovej múky. Pohánková múka je veľmi zdravá, obsahuje rutín, ktorý podporuje pevnosť cievnej steny, takže je vhodná ako prevencia pred krčovými žilami. Tieto lievančeky sa pečú len na minimálnom množstve tuku, takže ich môžeme pokladať sa celkom zdravú chuťovku. Bliny môžeme obložiť rôzne, najčastejšie sa podávajú s miešanými vajíčkami a kaviárom z lososa, alebo s údeným lososom a kôprom. Sú vhodné na párty, ako zaujímavá pestrá chuťovka alebo ako ľahšia večera. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (10) posledné: 6.4.2011, 22:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
![]() Mexické empanadasPOTREBNÉ PRÍSADY Na cesto: 4 a pol pohára polohrubej múky (1/2 pohára možno nahradiť celozrnou múkou), 3 ČL soli, 1 pohár studeného masla pokrajaného na malé kocky (je to cca 200 g masla), 2 veľké vajcia, 2/3 pohára studenej vody, 2 PL bieleho octu. Na plnku: cibuľa, mleté mäso (najlepšie zmes hov. a bravčového), 4-5 na kocky pokrájaných rajčín, soľ, mleté čierne korenie, drvený rímsky kmín, pol pohára červeného vína, koriandrová alebo petržlenová vňať, konzerva šošovice Na potretie: 1 vajce, 1 lyžica vody POSTUP PRÍPRAVY Už dlhšie som hľadala recept na mexické empanády. Na internete je ich mnoho, niektoré sú nasladko, iné recepty naslano. Hľadala som spoľahlivý a najmä, originálu čo najviac podobný recept. Potom mi napadlo opýtať sa mojej kamarátky, ktorá žije v USA a je rovnako vášnivá kuchárka ako ja. Hneď obratom mi odpísala a poslala link na super empanády. Musím povedať, že sú naozaj super! Ja som si dnes vymyslela vlastnú plnku, pkojne tak urobte aj vy! Empanády sa môžu plniť mäsom, zeleninou, syrom...hocičím, čo máte radi ;-) Postup prípravy nižšie. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 13.2.2010, 18:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |