končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
ZAVÁRANINY |
šípkový džem bez cukruPOTREBNÉ PRÍSADY šípky, ďatle, voda, korenie podľa výberu: badián, škorica, korenie 5-tich vôní od f. Benkor. Hlavne nám treba čas a trpezlivosť POSTUP PRÍPRAVY Je to riadne pracná robota - kto robil so šípkami, tak určite vie :-). Nazbierame sí šípky.. a pustíme sa do toho. \r\nŠípky si riadne umyjeme, osušíme a pustíme sa do čistenia. Šípkam urežeme boky, prekrojíme a vyčistíme vnútro. \r\nRiadne umyjeme, aby neboli nikde chĺpky. Ja som tieto rozpolené, očistené šípky nechala namočené ešte cca 24 hodín, priebežne vyplachovala. \r\nK šípkam a ďatlám (cca 100 gramov - bez cukru, bez glukózy a pod. čisté ďatle - ak majú šupku, tak bez šupky, ktorú dáme dole pod horúcou vodou.) Pridáme raz toľko vody, na silnom ohni necháme zovrieť, pridáme soľ. Potom stíšime, prikryjeme a varíme cca 2-3 hodiny. Nemiešame.\r\n\r\nKeď zmes vychladne, rozmixujeme len čistú zmes, vodu zlejeme a odložíme si ju. džem dorieďujeme, aby bola džemová konzistencia. Rozmixovanú zmes dávame do malých pohárikov, na vrch posypeme trochou škorice (skôr poprášime), prípadne dáme badián alebo korenie 5 vôní.\r\nV pohárikoch varíme ešte hodinku. Potom ich obrátime, zabalíme do deky a necháme vychladnúť - aj dva dni. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 8.9.2012, 13:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
GomasioPOTREBNÉ PRÍSADY 2 poháre sezamovych semienok / 1 pohár morskej soli POSTUP PRÍPRAVY Namiesto sezamovych semienok sa mozu pouzit aj lanove semienka (ale mne moc nechutili :-) ). Takze si pripravime semienka a sol (2:1) a oprazime na suchej teflonke. Semienka sú dostatočne opražené, keď začínajú praskať. Po vychladnutí ich zomelieme a gomasio je hotové. Používame napr. do polievok, do šalátov namiesto soli, do natierok je velmi dobry... Uchovávame v suchu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 22.10.2009, 16:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
cesnakový picklesPOTREBNÉ PRÍSADY 3 ks hlavičky cesnaku / 1 čl jačmenného misa / 1,5 dcl pramenitej vody POSTUP PRÍPRAVY cesnak očistíme a nakrájame šikmo na tentké plátky. do 0,33 l pohára nalejeme vodu, rozmiešame v nej miso a vložíme nakrájaný cesnak. Necháme ho kvasiť s jemne prikrúteným viečkom v kuchyni minimálne 24 hodín. Nakvasený cesnak pridávame na tanier ako chuťovku, max. 5 plátkov. Po týždni cesnak nebude pikantný, ale kyslý. Takto sa môže pripraiť aj zázvor prípadne nastrúhaná cvikla. Nabudúce pridám aj foto :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (5) posledné: 30.4.2009, 17:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |