. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > CUKROVINKY

Želka G. (dzaja26) ID 80145
.
mimibazar.sk/dzaja26
Oblasť: Revúca
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 2.2.2009
Naposledy: 12.12.2021 21:14
Aktualizácia: 27.1.2015 19:40
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 55
RODINNÉ FOTOGRAFIE 84
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 29
NÁVODY 3
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)

CUKROVINKY

Nutelové rohlíčky



POTREBNÉ PRÍSADY

V mojom prípade sú to skôr polmesiačiky :) Suroviny na spracovanie cesta : 200 g nutely***1 vanilkový cukor***100 g masla /Hera***300 g hladkej múky***1 vajce***1 ČL kypriaceho prášku*** Na obaľovanie rohlíčkov: práškový a vanilkový cukor ****** Ručne alebo hnetačom rýchlo vymiešame maslo s nutelou a cukrom a postupne pridáme vajce a múku. Cesto je dosť mäké, ale nepridávame viac múky. Rozdelíme si ho na dve časti - stačí v tej mise, v ktorej sme ho miešali a dáme do chladničky dobre stuhnúť. Potom vyberieme najprv iba jednu časť, vytvoríme šúľok na málo pomúčenej doske a nakrájame asi 1 cm kúsky, z ktorých rýchlo tvoríme rožky a ukladáme na plech vystlaný papierom. V klasickej el. rúre pečieme cca 180 - 200°C 10-12 min - nevysušíme! Po upečení sú veľmi krehké, necháme ich chvíľu na plechu postáť, a potom ešte horúce obalíme v cukre. Necháme ich cca týždeň uležať v zatvorenej dóze alebo krabici v chlade. Vyjde cca 50 kusov. Na foto ich mám z dupľovanej dávky Sú veľmi dobré. Zdroj: www.toprecepty.sk autorka: Yanah

POSTUP PRÍPRAVY

***

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (7) posledné: 31.12.2011, 2:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Keď vločky nesnežia .......



POTREBNÉ PRÍSADY

Tieto ovsené hrudky nie sú síce cukrovinka, ale..........nevedela som, kde ich zaradiť................... SUROVINY / asi na 40 kúskov / : ako odmerku použijeme hrnček s objemom 3 dl ******* 150 g zmäknutej Hery***0,5 hrnčeka hnedého alebo obyč.kryštál. cukru***1 vanilkový cukor***2 - 3 vajcia***1 ČL sódy bikarbóny***1 ČL škorice / nemusí byť / ***štipka soli***1,5 hrnčeka hrubej múky, z ktorej časť nahradíme kokosom napr. polovicu i viac, ale nemusíme ***3 hrnčeky ovsených vločiek, najlepšie sú tie, čo stáli 16 sk zabudla som názov a u nás ich už nevidieť - boli v takom dlhšom úzkom priesvitnom sáčku a rôzne ochutené napr. čokoládové a ovocné - tak som ich rôzne kombinovala, tu som použila lidlácke kilové balenie, nepáči sa mi však-sú suché****1 hrnček hrozienok alebo sušeného ovocia.....2 -3 PL jablkovej vlákniny / priesvitný sáčok s hnedým práškom v BIO potravinách alebo bielo-zelená krabica s názvom jablkový pektínový prášok - je to dobré pre tých, čo majú problém s dráždivým črevom a celkove na urýchlenie trávenia/ **** sekaná čokoláda-horká alebo študentská pečať *********Rozšľaháme Heru s cukrom a postupne pridávame ostatné prísady, dobre to spolu premiešame. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme 10 min odstáť. Medzi tým si zohrejeme rúru na 180 - 200 °C *** plech vystelieme papierom a ukladáme kôpky pomocou lyžičiek - vytvoria sa kostrbaté kôpky alebo pomocou mokrých rúk vytvoríme hladšie kôpky, cesto je mierne rozsýpacie a to je správne. Cesto pečením naberie objem. *****Pečieme cca 15 minút. *****Po upečení ich môžeme ozdobiť bielou, či tmavou čoko alebo polovicu koláčika namočiť do čoko********** Zdroj: Nový čas pre ženy z roku 2004 a odvtedy ich pečiem stále v inej variante ****** môžte pridať citrónovú, pomarančovú kôru- aj kandizovanú, kandiz. ovocie ******podľa toho, ktorá prísada v nich bude prevládať, takú chuť docielite*********Dobrú chuť! Zabudla som : ja ich pečiem z dvoch dávok a do tej druhej dávam kypriaci prášok, čiže je v nich aj sóda aj kypriaci. Vlákninu nemusíte pridávať alebo jej môžete dať aj viac ako som uviedla, potom bude mať cesto kyselkavú príchuť.

POSTUP PRÍPRAVY

***

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (5) posledné: 13.12.2010, 15:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Plnka do kornútkov z oplátky



POTREBNÉ PRÍSADY

1./ 2 dl mlieka, 3 žĺtky, 2 PL hladkej múky, 1 vanilkový cukor nad parou vyšľaháme do zhustnutia ************ 2./ 25 dg masla, 15 dg pr.cukru vyšľaháme do penista ********************************************************* 3./ 3 bielky, 4 PL cukru vyšľaháme tiež nad parou *****Po vychladnutí, všetky tri zmesy rovnakej teploty, zľahka zmiešame. Naplnené lieviky namáčame v čokoládovej ryži alebo v roztopenej čokoláde. Táto plnka je pracnejšia ako zo salka, ale chutí výborne.*************************************************************************************** Zdroj: kamarátka ************************************************ Príprava kornútkov u ID 25512 alebo u Lucky ID 5741

POSTUP PRÍPRAVY

***

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Perníčky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

podľa Klaudie ID 48843 chuťovo výborné ,moje prvé zdobenie, ktoré sa dá vložiť aj na stránku ........

POSTUP PRÍPRAVY

xxxxx

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (14) posledné: 30.11.2014, 18:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu