končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
CUKROVINKY |
Nutelové rohlíčkyPOTREBNÉ PRÍSADY V mojom prípade sú to skôr polmesiačiky :) Suroviny na spracovanie cesta : 200 g nutely***1 vanilkový cukor***100 g masla /Hera***300 g hladkej múky***1 vajce***1 ČL kypriaceho prášku*** Na obaľovanie rohlíčkov: práškový a vanilkový cukor ****** Ručne alebo hnetačom rýchlo vymiešame maslo s nutelou a cukrom a postupne pridáme vajce a múku. Cesto je dosť mäké, ale nepridávame viac múky. Rozdelíme si ho na dve časti - stačí v tej mise, v ktorej sme ho miešali a dáme do chladničky dobre stuhnúť. Potom vyberieme najprv iba jednu časť, vytvoríme šúľok na málo pomúčenej doske a nakrájame asi 1 cm kúsky, z ktorých rýchlo tvoríme rožky a ukladáme na plech vystlaný papierom. V klasickej el. rúre pečieme cca 180 - 200°C 10-12 min - nevysušíme! Po upečení sú veľmi krehké, necháme ich chvíľu na plechu postáť, a potom ešte horúce obalíme v cukre. Necháme ich cca týždeň uležať v zatvorenej dóze alebo krabici v chlade. Vyjde cca 50 kusov. Na foto ich mám z dupľovanej dávky Sú veľmi dobré. Zdroj: www.toprecepty.sk autorka: Yanah POSTUP PRÍPRAVY *** ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (7) posledné: 31.12.2011, 2:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Keď vločky nesnežia .......POTREBNÉ PRÍSADY Tieto ovsené hrudky nie sú síce cukrovinka, ale..........nevedela som, kde ich zaradiť................... SUROVINY / asi na 40 kúskov / : ako odmerku použijeme hrnček s objemom 3 dl ******* 150 g zmäknutej Hery***0,5 hrnčeka hnedého alebo obyč.kryštál. cukru***1 vanilkový cukor***2 - 3 vajcia***1 ČL sódy bikarbóny***1 ČL škorice / nemusí byť / ***štipka soli***1,5 hrnčeka hrubej múky, z ktorej časť nahradíme kokosom napr. polovicu i viac, ale nemusíme ***3 hrnčeky ovsených vločiek, najlepšie sú tie, čo stáli 16 sk zabudla som názov a u nás ich už nevidieť - boli v takom dlhšom úzkom priesvitnom sáčku a rôzne ochutené napr. čokoládové a ovocné - tak som ich rôzne kombinovala, tu som použila lidlácke kilové balenie, nepáči sa mi však-sú suché****1 hrnček hrozienok alebo sušeného ovocia.....2 -3 PL jablkovej vlákniny / priesvitný sáčok s hnedým práškom v BIO potravinách alebo bielo-zelená krabica s názvom jablkový pektínový prášok - je to dobré pre tých, čo majú problém s dráždivým črevom a celkove na urýchlenie trávenia/ **** sekaná čokoláda-horká alebo študentská pečať *********Rozšľaháme Heru s cukrom a postupne pridávame ostatné prísady, dobre to spolu premiešame. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme 10 min odstáť. Medzi tým si zohrejeme rúru na 180 - 200 °C *** plech vystelieme papierom a ukladáme kôpky pomocou lyžičiek - vytvoria sa kostrbaté kôpky alebo pomocou mokrých rúk vytvoríme hladšie kôpky, cesto je mierne rozsýpacie a to je správne. Cesto pečením naberie objem. *****Pečieme cca 15 minút. *****Po upečení ich môžeme ozdobiť bielou, či tmavou čoko alebo polovicu koláčika namočiť do čoko********** Zdroj: Nový čas pre ženy z roku 2004 a odvtedy ich pečiem stále v inej variante ****** môžte pridať citrónovú, pomarančovú kôru- aj kandizovanú, kandiz. ovocie ******podľa toho, ktorá prísada v nich bude prevládať, takú chuť docielite*********Dobrú chuť! Zabudla som : ja ich pečiem z dvoch dávok a do tej druhej dávam kypriaci prášok, čiže je v nich aj sóda aj kypriaci. Vlákninu nemusíte pridávať alebo jej môžete dať aj viac ako som uviedla, potom bude mať cesto kyselkavú príchuť. POSTUP PRÍPRAVY *** ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (5) posledné: 13.12.2010, 15:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Plnka do kornútkov z oplátkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1./ 2 dl mlieka, 3 žĺtky, 2 PL hladkej múky, 1 vanilkový cukor nad parou vyšľaháme do zhustnutia ************ 2./ 25 dg masla, 15 dg pr.cukru vyšľaháme do penista ********************************************************* 3./ 3 bielky, 4 PL cukru vyšľaháme tiež nad parou *****Po vychladnutí, všetky tri zmesy rovnakej teploty, zľahka zmiešame. Naplnené lieviky namáčame v čokoládovej ryži alebo v roztopenej čokoláde. Táto plnka je pracnejšia ako zo salka, ale chutí výborne.*************************************************************************************** Zdroj: kamarátka ************************************************ Príprava kornútkov u ID 25512 alebo u Lucky ID 5741 POSTUP PRÍPRAVY *** ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
PerníčkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY podľa Klaudie ID 48843 chuťovo výborné ,moje prvé zdobenie, ktoré sa dá vložiť aj na stránku ........ POSTUP PRÍPRAVY xxxxx ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (14) posledné: 30.11.2014, 18:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |