končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
CUKROVINKY |
Mandľové rožteky (bez vajec)POTREBNÉ PRÍSADY 150g hladkej múky (nikdy neviem akú dať, tak miešam špeciál a T-650), 100 g masla alebo margarínu (Hera, Palmarin), 50 g mletých mandlí ( v prípade núdze sa dá nahradiť orechami), 30g cukru, 50 g vanilkového cukru na obaľovanie. POSTUP PRÍPRAVY Postup je veľmi jednoduchý: do múky dáme maslo, mandle, práškový cukor a vypracujeme cesto, ktoré rozšúľame na dlhý valček, pokrájame na kúsky veľkosti malého orecha, sformujeme rohlíčky, dáme na plech (dávam na pečiaci papier) a upečieme. Hotové obaľujeme vo vanilkovom cukre. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (5) posledné: 25.12.2013, 19:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Mäkké medovníčky po druhéPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej múky ( t-650, nie špeciál) 190 g práškového cukru, 125g medu, 125 g msetolu, 3 vajcia 1 káv. lyžička sódy bicarbóny mleté klinčeky 1 káv. lyžička škorice POSTUP PRÍPRAVY Zmiešať, nechať 2 hodiny odpočinúť. Vyválať na hrúbku menej ako 1 cm. Vykrajovať, 2 x potrieť rozšľahaným vajcom. Plech na tenúčko natrieť tukom a vysypať hrubou múkou. Cesto je riedke - dávať na plech ďalej od seba a aj vykrojiť radšej menšie tvary. Ozdoba: 1 stredne veľký bielok, 200 g prášk.cukru a 1 malá lyžička octu - spolu vymiešať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Mäkké medovníčky po prvéPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg hladkej múky, 1/2 masla (125g), 200g práškového cukru, 2 vajcia, 70 g mledtých orechov, 120 g roztopeného medu a teraz to dôležité - koreniny: škorica, anýz, klinčeky, badyán - všetko spolu mleté alebo rozdrvené - do receptu dávame 1 až 1 1/2 lyžičky. Nepoužívať už kúpené perníkové korenie, nie je to ono. POSTUP PRÍPRAVY Všetko spolu zmiešať, vyváľkať, urobiť tvary aké chceme, dať na plech , potrieť žĺtkom a dať polovicu orecha. Tieto medovníky nezdobím, len tým orechom. Moje najoblúbenejšie - inak medovníky nemusím ale tieto sú dobré. Skladovať tak aby nevyschli. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 21.12.2007, 13:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
ĽADOVKY - neskutočne dobré a ľahké na prípravuPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej múky, 200 g prášk.cukru, 300 g palmarín (hera), 100 g orechov, 2 lyžice medu, trochu mletej škorice, šťava a kôra z jedného citróna ( tá kôra nemusí byť a keď už, tak kúpená chemicky neošetrená), 1/2 malej kávovej lyžičky sódy bicarbóny Krém: 1/4 l mlieka, 30 g hrubej múky ( t.j. 1 kopcovitá lyžica), 2 žĺtky - varíme to všetko spolu za stáleho miešania, kýmto nezhustne. K vychladnutému primiešame 100 g masla, 100 g prášk.cukru a 1 vanilkový cukor. POSTUP PRÍPRAVY Všetko zmiešame, vypracujeme cesto, rozvaľkáme a vykrajujeme kolieska. Pečiem na 200 st. cca 10-12 minút. Vyberajú sa skôr bledšie ako tmavšie. Vychladnuté zlepujeme krémom. Zlepené necháme stuhnúť a potom namáčame v čokoládovej poleve. Ozdobíme ľubovolne: lentilkou, orechom, bielov polevou,....) Keď sa upečú mali by do druhého dňa odstáť aby zmäkli. Vydržia celé sviatky (no popravde u nás nie,vždy sa zjedia medzi prvými a ani návšteva nezostane len pri 1 kuse). Do cesta nejde žiadne vajce. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |