. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > CUKROVINKY

Alexandra O. (Alexa11) ID 4164
.
mimibazar.sk/alexa11
Oblasť: Trnava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 24.5.2006
Naposledy: 23.4.2017 12:46
Aktualizácia: 30.9.2015 12:03
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 140
RODINNÉ FOTOGRAFIE 67
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 6
RECEPTY 13
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)

CUKROVINKY

Mandľové rožteky (bez vajec)



POTREBNÉ PRÍSADY

150g hladkej múky (nikdy neviem akú dať, tak miešam špeciál a T-650), 100 g masla alebo margarínu (Hera, Palmarin), 50 g mletých mandlí ( v prípade núdze sa dá nahradiť orechami), 30g cukru, 50 g vanilkového cukru na obaľovanie.

POSTUP PRÍPRAVY

Postup je veľmi jednoduchý: do múky dáme maslo, mandle, práškový cukor a vypracujeme cesto, ktoré rozšúľame na dlhý valček, pokrájame na kúsky veľkosti malého orecha, sformujeme rohlíčky, dáme na plech (dávam na pečiaci papier) a upečieme. Hotové obaľujeme vo vanilkovom cukre.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (5) posledné: 25.12.2013, 19:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Mäkké medovníčky po druhé



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky ( t-650, nie špeciál)
190 g práškového cukru,
125g medu,
125 g msetolu,
3 vajcia
1 káv. lyžička sódy bicarbóny
mleté klinčeky
1 káv. lyžička škorice

POSTUP PRÍPRAVY

Zmiešať, nechať 2 hodiny odpočinúť. Vyválať na hrúbku menej ako 1 cm. Vykrajovať, 2 x potrieť rozšľahaným vajcom. Plech na tenúčko natrieť tukom a vysypať hrubou múkou.

Cesto je riedke - dávať na plech ďalej od seba a aj vykrojiť radšej menšie tvary.

Ozdoba: 1 stredne veľký bielok, 200 g prášk.cukru a 1 malá lyžička octu - spolu vymiešať.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Mäkké medovníčky po prvé



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg hladkej múky,
1/2 masla (125g),
200g práškového cukru,
2 vajcia,
70 g mledtých orechov,
120 g roztopeného medu

a teraz to dôležité - koreniny: škorica, anýz, klinčeky, badyán - všetko spolu mleté alebo rozdrvené - do receptu dávame 1 až 1 1/2 lyžičky. Nepoužívať už kúpené perníkové korenie, nie je to ono.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko spolu zmiešať, vyváľkať, urobiť tvary aké chceme, dať na plech , potrieť žĺtkom a dať polovicu orecha. Tieto medovníky nezdobím, len tým orechom. Moje najoblúbenejšie - inak medovníky nemusím ale tieto sú dobré.
Skladovať tak aby nevyschli.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 21.12.2007, 13:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

ĽADOVKY - neskutočne dobré a ľahké na prípravu



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky, 200 g prášk.cukru, 300 g palmarín (hera), 100 g orechov, 2 lyžice medu, trochu mletej škorice, šťava a kôra z jedného citróna ( tá kôra nemusí byť a keď už, tak kúpená chemicky neošetrená), 1/2 malej kávovej lyžičky sódy bicarbóny

Krém:
1/4 l mlieka, 30 g hrubej múky ( t.j. 1 kopcovitá lyžica), 2 žĺtky - varíme to všetko spolu za stáleho miešania, kýmto nezhustne. K vychladnutému primiešame 100 g masla, 100 g prášk.cukru a 1 vanilkový cukor.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko zmiešame, vypracujeme cesto, rozvaľkáme a vykrajujeme kolieska. Pečiem na 200 st. cca 10-12 minút. Vyberajú sa skôr bledšie ako tmavšie. Vychladnuté zlepujeme krémom. Zlepené necháme stuhnúť a potom namáčame v čokoládovej poleve. Ozdobíme ľubovolne: lentilkou, orechom, bielov polevou,....)
Keď sa upečú mali by do druhého dňa odstáť aby zmäkli.
Vydržia celé sviatky (no popravde u nás nie,vždy sa zjedia medzi prvými a ani návšteva nezostane len pri 1 kuse). Do cesta nejde žiadne vajce.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu