
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
CUKROVINKY |
![]() Lieskovcovo-čokoládové guľkyPOTREBNÉ PRÍSADY 150 g lieskovcov, 250 g pikaa, 150 g hery, 100 g práškového cukru, 100 g piškót alebo iných suchých keksov, 50 ml rumu, 100 g čokolády na varenie POSTUP PRÍPRAVY 1. Lieskovce najemno nastrúhame a jemne ich opečieme na miernom plameni - kým nezačnú pekne voňať. 2. Heru vymiešame s cukrom. Pridáme k nej vychladnuté lieskovce, pikaoo, podrvené piškóty a rum. Všetko spolu vymiešame. Ak sa nám zdá hmota príliš riedka, pridáme ešte piškóty. 3. Hmotu preložíme do plastovej nádoby a šupneme na približne pol hodiny do mrazničky - aby stuhla a dali sa z nej dobre tvarovať guľky. 4. Zatiaľ si nastrúhame čokoládu, v ktorej budeme guľky obaľovať. 5. Zo stuhnutej hmoty tvarujeme guľky, ktoré obaľujeme v nastrúhanej čokoláde. Guľky ukladáme do košíčkov. Skladujeme v chlade. POZN.: 1. Ak ich chcete mať viacej rumové, pridajte viacej rumu, ale potom treba dať aj viacej lieskovcov a piškót. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 18.12.2013, 20:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Vanilkový med - niečo pre milovníkov pravej vanilkyPOTREBNÉ PRÍSADY 300 g tekutého medu, 2 veľké vanilkové tobolky odrody Vanilla planifolia POSTUP PRÍPRAVY 1. Do sklenej nádoby si prelejeme požadované množstvo tekutého medu menej výraznej chuti a vône (volíme skôr nejaký lúčny med ako výrazný horský a pod.), ktorý sme si predtým mierne zohriali. 2. Tobolky si pozdĺžne rozrežeme a tupou hranou noža z nich vyškrabeme kaviár (kto nevie ako na to, nech pozrie môj recept na vanilkový extrakt, tam to mám nafotené). 3. Kaviár pridáme do medu a dobre ho v ňom rozmiešame. 4. Pridáme rozrezané tobolky a necháme aspoň týždeň lúhovať. 5. Po týždni med získa vôňu vanilky a jej jemnú chuť. Chutí vynikajúco. POZN. - vanilku môžeme nechať v mede aj pol roka Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (10) posledné: 31.8.2010, 19:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Domáci vanilkový cukorPOTREBNÉ PRÍSADY Na 1 dávku potrebujeme: 200 g kryštálového cukru (cca 1 hrnček), 2 vanilkové tobolky (struky), uzatvárateľný sklenný pohár (fľašu) alebo plechovú dózu. POSTUP PRÍPRAVY 1. Do uzatvárateľnej nádoby nasypeme polovicu cukru. 2. Vložíme pozdĺžne rozkrojené tobolky, z ktorých sme predtým vybrali kaviár (semienka). Kaviár môžeme použiť do iného receptu (koláče, puding, kokteil, omáčka, zmrzlina a pod.), alebo ho môžeme použiť na prípravu cukru. Cukor má potom o niečo intenzívnejšiu vôňu, ale cukor je zas vlhkejší, preto ja používam len tobolky bez kaviáru. 3. Na tobolky nasypeme zvyšok cukru. 4. Nádobu uzavrieme a dobre ňou potriaseme. Ak sme použili aj kaviár, je potrebné nádobou naozaj intenzívne chvíľu triasť, aby sa semienka rovnomerne rozšírili. 5. Necháme stáť aspoň týždeň, pričom je dobré každý deň nádobou potriasť, aby sa aróma z toboliek dobre uvoľnila, rovnomere rozšírila a aby aj cukor nezhrčkavel. Toboky toiž obsahujú vodu, ktorá sa do cukru postupne uvoľní, takže nebuďte prekvapení, ak cukor jemne navlhne. 6. Po 1-2 týždni môžeme začať používať. 7. Keď sa cukor minie, tobolky nevyhodíme, ale nasypeme nový cukor. Tobolky majú trvanlivosť 1-2 roky a pokiaľ budete stále z nich cítiť vôňu, tak nie je dôvod, aby ste ich vyhodili. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (81) posledné: 14.9.2013, 10:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() ORECHOVÉ SUŠIENKY - rýchlo hotové, bez masla !!!POTREBNÉ PRÍSADY Na približne 25 sušienok potrebujeme: 200 g lieskových orechov, 1,5 dl domáceho vanilkového cukru, 1 lyžica solamylu, 2 vajíčka POSTUP PRÍPRAVY 1. Teplovzdušnú rúru si zapneme na 190°C. 2. Lieskové orechy pomelieme. (Ak nemáme lieskovce, môžeme ich nahradiť vlažskými orechmi alebo mandľami). 3. K pomletým orechom pridáme domáci vanilkový cukor, solamyl, vajíčka a všetko spolu pekne premiešame. (Ak si doma nepripravujete vanilkový cukor z vanilkového struku ako ja, tak ho nahraďte kryštálovým cukrom, do ktorého pridáte 1-2 balíčky vanilínového cukru, ale nie je to úplne ono). 4. Z cesta formujeme guličky, ktoré na plechu roztláčame na malé kolieska cca 3-5 mm vysoké. (Odporúčam použiť papier na pečenie). 5. Pečieme na spomínaných 190°C 8-10 minút. Chutia naozaj skvele!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 13.1.2010, 21:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |