. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > CUKROVINKY

Eva P. (hugino) ID 14163
.
mimibazar.sk/hugino
Oblasť: Poprad
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 2.4.2007
Naposledy: 20.3.2017 18:09
Aktualizácia: 15.9.2015 19:27
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 407
RODINNÉ FOTOGRAFIE 1
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 39
NÁVODY 1
PÍŠTE LEN CEZ MMB, MAILY SA MI TERAZ ČASTO STRÁCAJÚ. ĎAKUJEM
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)

CUKROVINKY

Lieskovcovo-čokoládové guľky



POTREBNÉ PRÍSADY

150 g lieskovcov, 250 g pikaa, 150 g hery, 100 g práškového cukru, 100 g piškót alebo iných suchých keksov, 50 ml rumu, 100 g čokolády na varenie

POSTUP PRÍPRAVY

1. Lieskovce najemno nastrúhame a jemne ich opečieme na miernom plameni - kým nezačnú pekne voňať.
2. Heru vymiešame s cukrom. Pridáme k nej vychladnuté lieskovce, pikaoo, podrvené piškóty a rum. Všetko spolu vymiešame. Ak sa nám zdá hmota príliš riedka, pridáme ešte piškóty.
3. Hmotu preložíme do plastovej nádoby a šupneme na približne pol hodiny do mrazničky - aby stuhla a dali sa z nej dobre tvarovať guľky.
4. Zatiaľ si nastrúhame čokoládu, v ktorej budeme guľky obaľovať.
5. Zo stuhnutej hmoty tvarujeme guľky, ktoré obaľujeme v nastrúhanej čokoláde. Guľky ukladáme do košíčkov. Skladujeme v chlade.

POZN.:
1. Ak ich chcete mať viacej rumové, pridajte viacej rumu, ale potom treba dať aj viacej lieskovcov a piškót.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 18.12.2013, 20:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Vanilkový med - niečo pre milovníkov pravej vanilky



POTREBNÉ PRÍSADY

300 g tekutého medu, 2 veľké vanilkové tobolky odrody Vanilla planifolia

POSTUP PRÍPRAVY

1. Do sklenej nádoby si prelejeme požadované množstvo tekutého medu menej výraznej chuti a vône (volíme skôr nejaký lúčny med ako výrazný horský a pod.), ktorý sme si predtým mierne zohriali.
2. Tobolky si pozdĺžne rozrežeme a tupou hranou noža z nich vyškrabeme kaviár (kto nevie ako na to, nech pozrie môj recept na vanilkový extrakt, tam to mám nafotené).
3. Kaviár pridáme do medu a dobre ho v ňom rozmiešame.
4. Pridáme rozrezané tobolky a necháme aspoň týždeň lúhovať.
5. Po týždni med získa vôňu vanilky a jej jemnú chuť. Chutí vynikajúco.

POZN.
- vanilku môžeme nechať v mede aj pol roka

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (10) posledné: 31.8.2010, 19:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Domáci vanilkový cukor



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 1 dávku potrebujeme: 200 g kryštálového cukru (cca 1 hrnček), 2 vanilkové tobolky (struky), uzatvárateľný sklenný pohár (fľašu) alebo plechovú dózu.

POSTUP PRÍPRAVY

1. Do uzatvárateľnej nádoby nasypeme polovicu cukru.
2. Vložíme pozdĺžne rozkrojené tobolky, z ktorých sme predtým vybrali kaviár (semienka). Kaviár môžeme použiť do iného receptu (koláče, puding, kokteil, omáčka, zmrzlina a pod.), alebo ho môžeme použiť na prípravu cukru. Cukor má potom o niečo intenzívnejšiu vôňu, ale cukor je zas vlhkejší, preto ja používam len tobolky bez kaviáru.
3. Na tobolky nasypeme zvyšok cukru.
4. Nádobu uzavrieme a dobre ňou potriaseme. Ak sme použili aj kaviár, je potrebné nádobou naozaj intenzívne chvíľu triasť, aby sa semienka rovnomerne rozšírili.
5. Necháme stáť aspoň týždeň, pričom je dobré každý deň nádobou potriasť, aby sa aróma z toboliek dobre uvoľnila, rovnomere rozšírila a aby aj cukor nezhrčkavel. Toboky toiž obsahujú vodu, ktorá sa do cukru postupne uvoľní, takže nebuďte prekvapení, ak cukor jemne navlhne.
6. Po 1-2 týždni môžeme začať používať.
7. Keď sa cukor minie, tobolky nevyhodíme, ale nasypeme nový cukor. Tobolky majú trvanlivosť 1-2 roky a pokiaľ budete stále z nich cítiť vôňu, tak nie je dôvod, aby ste ich vyhodili.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (81) posledné: 14.9.2013, 10:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

ORECHOVÉ SUŠIENKY - rýchlo hotové, bez masla !!!



POTREBNÉ PRÍSADY

Na približne 25 sušienok potrebujeme: 200 g lieskových orechov, 1,5 dl domáceho vanilkového cukru, 1 lyžica solamylu, 2 vajíčka

POSTUP PRÍPRAVY

1. Teplovzdušnú rúru si zapneme na 190°C.
2. Lieskové orechy pomelieme. (Ak nemáme lieskovce, môžeme ich nahradiť vlažskými orechmi alebo mandľami).
3. K pomletým orechom pridáme domáci vanilkový cukor, solamyl, vajíčka a všetko spolu pekne premiešame. (Ak si doma nepripravujete vanilkový cukor z vanilkového struku ako ja, tak ho nahraďte kryštálovým cukrom, do ktorého pridáte 1-2 balíčky vanilínového cukru, ale nie je to úplne ono).
4. Z cesta formujeme guličky, ktoré na plechu roztláčame na malé kolieska cca 3-5 mm vysoké. (Odporúčam použiť papier na pečenie).
5. Pečieme na spomínaných 190°C 8-10 minút. Chutia naozaj skvele!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 13.1.2010, 21:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu