. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Ľudmila H. (ludik3) ID 80421
Oblasť: Ružomberok
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.2.2009
Naposledy: 30.12.2020 17:09
Aktualizácia: 8.2.2016 12:05
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 53
RODINNÉ FOTOGRAFIE 117
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 15
NÁVODY 4
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

MÚČNIKY, POHÁRE

Múčnik pre lenivé ženy



POTREBNÉ PRÍSADY

2 šálky hrubej múky, 1 šálka kryštálového cukru, 1 prášok do pečiva, 1 balíček vanilkového cukru, jablká, mletá škorica, hrozienka, poprípade mak, 2/3 hery alebo iného tuku na pečenie

POSTUP PRÍPRAVY

Na tento recept môžeme použiť aj popadané jabĺčka, je pomerne rýchly a nenáročný na prípravu a chuť je výborná.
Do misy si nastrúhame jablká, pridáme podľa chuti cukor, mletú škoricu, hrozienka a kto má chuť za hrsť nemletého maku (ale ten som si pridala ja, v pôvodnom recepte nie je).
Do druhej misy si zmiešame všetky sypké suroviny: hrubú múku, kryštálový cukor, prášok do pečiva a vanilkový cukor, dobre premiešame. Zmes rozdelíme na 3 rovnaké časti. Jablká si rozdelíme na 2 časti.Hlbší plech pomastíme a vysypeme múkou. Na plech dáme 1/3 múčnej zmesi, na túto zmes navrstvíme j1/2 jabĺk, opäť múčnu zmes, jablká a posledná je múčna zmes. Na poslednú múčnu vrstvu podávame tenké plátky Hery. Dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pri 180°C asi 30-40 minút dozlata.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 9.8.2010, 8:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Nepečené letné osvieženie



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g jemného tvarohu\r\n1 ks želatína v sáčku\r\nkryštálový cukor\r\novocie alebo kompót\r\n250 ml voda alebo kompótová šťava\r\n2 ks tortové oblátky\r\n6 ks dlhých piškót\r\npotravinárska fólia

POSTUP PRÍPRAVY

Práškovú želatínu si necháme napučať buď v kompótovej šťave alebo vo vode. Zatiaľ si vymiešame jemný tvaroh (ja som použila Milblu z Kauflandu) s kryštálovým cukrom podľa chuti, pridáme ovocie, buď pokrájané, pretlačené (môžme rozmixovať) alebo celé. Formu na srnčí chrbát si vystelieme potravinárskou fóliou tak, aby sme mohli zakryť aj vrch formy. Dáme pomaličky tortové oblátky, samozrejme, že mne sa polámali,ale ak niekto vie trik, ako stočiť tortové oblátky napr. do kornútika alebo oblúčika, nech mi poradí ...:)

Napučanú želatínu zohrejeme za stáleho miešania maximálne na 60°C a zmiešame s tvarohom. Začíname liať tvarohovo-želatínovú hmotu na oblátky asi do polovice, poukladáme dlhé piškóty a opäť vylejeme tvarohovú hmotu. Vrch preložíme oblátkou a prekryjeme fóliou. Zaťažíme, ja som použila 100g tavené syry...a odložíme do chladu na 2-3 hodinky. Podávame vychladené!!! Dobrú chuť
PS: ak tu niečo podobné je,tak sa ospravedlňujem, ale mne zvýšila plnka do torty,tak som musela "konať" a napadlo ma toto...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (3) posledné: 7.8.2010, 21:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu