
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Jednoduchý a rýchly hruškový koláč!POTREBNÉ PRÍSADY 2 vajíčka, 1/4 šálky mlieka, štipka soli, 1 a 1/2 šálky polohrubej múky, 900 gramov hrušiek, 1/2 šálky strúhanky, maslo na vymazanie formy a na vrch koláča, môžme použiť aj celé klinčeky (nemusíme), 1/2 šálky cukru POSTUP PRÍPRAVY Na tento recept som sa chystala dlho, ale kým som sa spamätala, tak hrušky, ktoré by tam mali ísť už bežne v obchodoch nemali. Hruškový koláčik je najlepší s odrodou Conferenza (je to zimná odroda, úzka, dlhá hnedožltá). Pokiaľ ju kúpite a je tvrdá, stačí 1-2 dni nechať v mikroténovom sáčiku a oni dozrejú. Vzhľadom k tomu, že sú také sladké nemusíme dávať ani veľa cukru. Recept je z nami overenej kucharky Klasickej italskej kuchyne, kde sú jednoduché, ale veeľmi chutné recepty. Koláč je nenáročný na použité suroviny a taktiež aj na prípravu, zvládne ho každý :-) a výsledok závisí iba od druhu použitých hrušiek.Príprava je veľmi rýchla a jednoduchá, takže hneď na začiatku si predhrejeme rúru na 190 stupňov. Ja som použila 3 dcl šálku ktorou som odmeriavala potrebné suroviny. V mise si rozšľaháme vajíčka s mliekom, pridáme cukor (u nás hnedý, ktorý meliem na kávovom mlynčeku), štipku soli a šľaháme. pridáme múku a vymiešame. Vznikne nám hustejšie cesto. Hrušky si ošúpeme, rozrežeme na polovicu, odstránime jadrovník a nakrájame na tenké plátky. Hrušky vmiešame do cesta.Okrúhlu tortovú formu nahrubo vytrieme maslom, vysypeme strúhankou (zbytočnú strúhanku oklepeme). Dáme tam cesto, povrch zarovnáme lyžicou a urobíme viacero malých otvorčekov do ktorých dáme kúsočky masla. Pokiaľ chceme, môžme do cesta rovnomerne napichať aj celé klinčeky. Dáme do rúry a pri teplote 190 stupňov pečieme cca 50 minút. Podávame vlažný (nechladíme ho a taktiež nenechávame odstáť, môžme hneď jesť). Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 27.8.2012, 16:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Ruský tvarohový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY cesto: 250 gramov masla, 200 gramov praskoveho cukru, 2 vajcia, 450 gramov hladkej muky, 2 lyzicky prasku do peciva, 3 lyzice kakaoveho prasku. plnka: 100 gramov masla, 200 gramov praskoveho cukru, 750 gramov nizkotucneho kremoveho tvarohu, 1 lyzica citronovej stavy, 3 vajcia, 1 balicek vanilkoveho pudingy zlaty klas. POSTUP PRÍPRAVY Aj hoci taký podobný koláčik som tu už videla, pridávam recept tak ako ho robím ja:-) CESTO: Zo surovin na cesto vypracujeme cesto, rozdelime v pomere 2/3 a 1/3. 2/3 rozvalkame dame na vymasteny plech (klasicky, nie tortova forma), zvysnu cast si nechame na roztrhanie na vrch kolaca. Ja davam radsej papier na pecenie. Plnka sa robi nasledovne: 100 gramov masla nechame rozpustiť a vymiesame spolu so 750 gramami tvarohu, 1 lyzicou citronovej stavy, 3 vajickami, 200 gramami praskoveho cukru a 1 balickom vanilkoveho pudingu zlaty klas. Vsetko vymiesame do kremovej konzistencie. Vymiesanu plnku dame na cesto. Zvysnu tretinu cesta roztrhame na male kusky a rovnomerne Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 29.3.2011, 20:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |