
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Ohurujúci krémešPOTREBNÉ PRÍSADY 8dcl mlieka, 2 žĺtka, 2 Zlaté klasy, 1 vanilkový cukor, 2 polievkové lyžice hladkej múky, 150g práškového cukru, 2 šľahačky (v kelímku alebo práškové, ja používam práškové), Palmarín, medovníkové pláty (niekedy používam aj dobošové) POSTUP PRÍPRAVY Je to vynikajúci zákusok, nenáročný na prípravu ... Do mlieka dáme žĺtka, vsypeme Zlatý klas, vanilkový cukor, múku, práškový cukor a celé to poriadne zamiešame, najlepšie mixérom. Hotovú zmes uvaríme. Treba dávať pozor a svedomito miešať, aby nám neprihorela. Uvarený krém dáme vychladiť. Zatiaľ si urobíme šľahačku, práškovú podľa návodu, do kelímkovej vsypeme pred šľahaním za špic noža sódy bikarbóny. Potom sa vrátime k tvorbe krému ... Rozmixujeme Palmarín, počas mixovania pridávame VYCHLADNUTÝ krém po lyžičkách. Treba zdôrazniť, že krém pridávame po troškách do Palmarínu. Po vyšľahaní krému začneme vrstviť ... na spodok položíme 2 pláty, na nich nanesieme krém, potom šľahačku a na vrch položíme zvyšné 2 medovníkové pláty. Vrch buď necháme tak ako je alebo posypeme práškovým cukrom alebo dáme čokoládovú polevu, fantázii sa medze nekladú. Hotový krémeš vložíme na niekoľko hodín do chladničky, ak to vydržíte, ideálne je 24. Potom sa už len pustíme do hriešne kalorického zákusku. Prajem sladké maškrtenie ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 65 návštěvníkov) KOMENTÁRE (22) posledné: 13.6.2013, 15:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Krehký jablkový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 100 g práškového cukru, 1 vajce, 1 žĺtok, 70 g masla, 350 g polohrubej múky, 2/3 prášku do pečiva (PDP), 7 polievkových lyžíc mlieka alebo smotany (ja dávam mlieko), lekvár alebo marmeláda, jablká MRVENIČKA: 150 g hrubej múky, 70 g práškového cukru, 1 žĺtok, 70 g masla POSTUP PRÍPRAVY Tento recept mám od mamky, je veľmi jednoduchý a ako deti sme sa tohto koláča nevedeli dojesť (ostalo to dodnes). Cukor s maslom do penista vymiešame, pridáme vajce, žĺtok, mlieko a múku, do ktorej sme primiešali PDP. Podľa receptu hotové cesto rozotrieme na vymastený a múkou vyspaný plech. Je to riadna makačka a je preto nechám cesto odležať a stuhnúť do chladničky. Vtedy sa dá pekne rozvaľkať a položiť na plech. Potom povrch cesta potrieme marmeládou. Jablká očistíme, rozkrájame na polovice alebo štvrtinky, jaderníky vyberieme a povrch narežeme niekoľkými súbežnými rezmi. Jablká poukladáme na cesto potreté marmeládou a posypeme mrveničkou. Mrveničku urobíme z uvedených surovín. Koláč pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C (teplovzdušná 160°C) asi 20-25 minút. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 26.2.2012, 8:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |