Jana T. (salinaja) ID 53322 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 65 návštěvníkov)
Ohurujúci krémeš
[ recept č. 38331 zo dňa 17.3.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
8dcl mlieka, 2 žĺtka, 2 Zlaté klasy, 1 vanilkový cukor, 2 polievkové lyžice hladkej múky, 150g práškového cukru, 2 šľahačky (v kelímku alebo práškové, ja používam práškové), Palmarín, medovníkové pláty (niekedy používam aj dobošové)
POSTUP PRÍPRAVY
Je to vynikajúci zákusok, nenáročný na prípravu ... Do mlieka dáme žĺtka, vsypeme Zlatý klas, vanilkový cukor, múku, práškový cukor a celé to poriadne zamiešame, najlepšie mixérom. Hotovú zmes uvaríme. Treba dávať pozor a svedomito miešať, aby nám neprihorela. Uvarený krém dáme vychladiť. Zatiaľ si urobíme šľahačku, práškovú podľa návodu, do kelímkovej vsypeme pred šľahaním za špic noža sódy bikarbóny. Potom sa vrátime k tvorbe krému ... Rozmixujeme Palmarín, počas mixovania pridávame VYCHLADNUTÝ krém po lyžičkách. Treba zdôrazniť, že krém pridávame po troškách do Palmarínu. Po vyšľahaní krému začneme vrstviť ... na spodok položíme 2 pláty, na nich nanesieme krém, potom šľahačku a na vrch položíme zvyšné 2 medovníkové pláty. Vrch buď necháme tak ako je alebo posypeme práškovým cukrom alebo dáme čokoládovú polevu, fantázii sa medze nekladú. Hotový krémeš vložíme na niekoľko hodín do chladničky, ak to vydržíte, ideálne je 24. Potom sa už len pustíme do hriešne kalorického zákusku. Prajem sladké maškrtenie ... |
Marta Š. (siskam1) ID 199001 (5.6.2013, 15:38) |
Evka, tie pláty položíš vedľa seba, nie na seba. Naplníš a prikryješ znovu po jednom pláte. Teda, akoby si mala 2 zákusky. Aspoň som to tak pochopila. Dovolila som si odpovedať, keď sa zatiaľ autorka neozvala. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva D. (dida99) ID 14731 (14.5.2013, 19:11) |
a tie dva pláty cesta netreba spojiť aspoň trochou krému? iba ich suché jeden na druhý položiť? ďakujem za odpoveď  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
maria s. (ursula4) ID 182697 (22.3.2011, 15:57) |
aký význam má tá soda bikarbona v tekutej šľahačke? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana T. (salinaja) ID 53322 (23.3.2011, 5:14) |
nuz ... aby som bola uprimna ... neviem .... ja pouzivam len tu praskovu slahacku ... tu sodu som odpisala z receptu, ale logicky ked na to idem, tak soda bikarbona je vlastne kypridlo, tak jej pridanim asi lepsie vyslahate tu smotanu ... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
zuzana b. (Langley) ID 128110 (21.3.2011, 17:12) |
God help me!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Viola D. (violka60) ID 124062 (18.3.2011, 11:03) |
A ja mám žalúdočné problémy , mala som pôvodne brázdiť stránky diét. Načo som sem liezla????Ten vyzerá skvele , jaaaaaaaaj |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana T. (salinaja) ID 53322 (23.3.2011, 5:18) |
tak prajem skore uzdravenie a kremes pocka par dni  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana K. (Janca) ID 1787 (18.3.2011, 10:49) |
že som to vobec otvárala...mnááááááááám  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana T. (salinaja) ID 53322 (23.3.2011, 5:16) |
otvorenie este kila nepridava  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (18.3.2011, 10:44) |
vyzerá veľmi "žravo"  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana T. (salinaja) ID 53322 (23.3.2011, 5:15) |
aj je na zozranie ... clovek sa ho nevie dojest ... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Bozena M. (bombiska) ID 79911 (17.3.2011, 12:15) |
Krémeš vypadá SUPER  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana T. (salinaja) ID 53322 (17.3.2011, 21:54) |
a ako chutiiiiiiiiiiiiiiii ...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana S. (JaniS.) ID 159902 (17.3.2011, 10:39) |
slinky mi tečú pri obrázku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana T. (salinaja) ID 53322 (17.3.2011, 21:55) |
verim ... hriesne sladky ... nemoze sa robit casto ... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | melania l. (lararuby) ID 130989 (17.3.2011, 7:23) |
mňa teda ohúril,medový kremeš  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana T. (salinaja) ID 53322 (17.3.2011, 21:56) |
aj mna ked som to prvy krat nasla ... vyskusala a uz sa neda nerobit tuto dobrotu ... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |