
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 16 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Višňový (čerešňový) koláčPOTREBNÉ PRÍSADY • 500 g polohrubej múky • 1 Palmarín • 150 g práškového cukru • 1 vanilkový cukor • 100 g kyslej smotany • 1 prášok do pečiva • 2 vajcia • 150 g vlašských orechov • 1 višňový kompót (750 ml) • 150 g višňového džemu • 1 Zlatý klas POSTUP PRÍPRAVY Receptík ma zaujal z relácie : Tajomstvo mojej kuchyne od Gizely Oňovej. Ja som nemala višne tak som použila čerešne a naozaj výborný, jednoduchý koláč. Z múky, masla, vajec, cukru, vanilkového cukru, prášku do pečiva a smotany vypracujeme vláčne cesto. Odoberieme z neho 1/4 a dáme do chladničky. Plech vyložíme papierom na pečenie a zbytok cesta naň rovnomerne roztlačíme prstami. Na cesto poukladáme vykôstkované višne. Do višňovej šťavy pridáme džem a Zlatý klas a za stáleho miešania uvaríme puding, ktorý potom rovnomerne nalejeme na cesto. Z chladničky vyberieme odložené cesto a zmiešame ho s nahrubo pomletými orechmi. Túto zmes nastrúhame na vrch koláča. Pečieme pri 180°C asi 25 min. Hotový koláč posypeme práškovým cukrom a po úplnom vychladnutí ho nakrájame na menšie kocky. Poznámka: Namiesto višňového kompótu a džemu môžeme použiť aj čerešňový alebo marhuľový ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 13.6.2012, 6:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Punčový rezPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 350g kryštáľového cukru, 1 vanilkový cukor, 400g hladkej múky, 12 vajec, Citrónová kôra, marhuľový lekvár, Cukrový rozvar: 520g cukru, 3,5 dcl vody, 1 dcl rumu, 1 fľaštička rumovej arómy, Potravinárske farbivo – červené, Poleva: kúpená prášková poleva- 2ks alebo od oka okolo 300g práškového cukru, 3 - 4 PL vriacej vody, 1 lyžica cit. šťavy, rum a trochu čer. potr. farbiva. POSTUP PRÍPRAVY Žĺtka vymiešame s 20 dkg cukru, vanilkovým cukrom, cit. kôrou a 1 dcl vody- vyšľaháme. Bielka vyšľaháme a postupne zašľaháme 15 dkg cukru. Pridáme k žĺtkam a postupne pridávame múku. Dáme piecť na jeden hlboký a 2 plytké plechy vystlané papierom. Z tenkých plátov stiahneme papier a natrieme na tenko lekvárom. Hrubšie cesto pokrájame na pláty (cca 3 cm široké), ktoré močíme striedavo do bieleho a červeného cukrového rozvaru. Kladieme na jeden plát a prikryjeme druhým plátom, lekvárom dnu. Takto hotový na chvíľu trochu zaťažíme. Vrch polejeme polevou. Dáme stuhnuť a krájame na rezy. Rozvar: cukor s vodou dáme zovrieť. Do teplého dáme rum a rumovú arómu. Polovicu zafarbíme na červeno. Poleva: kupovaná postup podľa návodu alebo si pripravíme svoju. Ja som robila teraz len tak od oka. Všetky suroviny na polevu zmiešať na hladký krém, ak je riedka pridať cukor ak hustá pridať vodu. Polevou natrieť vrchný plát a necháme stuhnúť. Potom krájame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (15) posledné: 10.1.2010, 22:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Rýchly kokosový koláčikPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 6 vajec, 3 lyžice kakaa, 7 lyžíc práškového cukru, 3 lyžice vody, 6 lyžíc polohrubej múky, ½ prášku do pečiva, Plnka: 3 dcl práškového cukru, 1 dcl vody, 250 g masla, 20 dkg kokosovej múčky, ovocný lekvár, postrúhaná čokoláda POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky vymiešame s cukrom, kakaom a vodou. Potom pridáme múku a prášok do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Dáme upiecť a ešte teplý natrieme lekvárom. Plnka: Z cukru a vody uvaríme sirup a ešte do teplého pridáme maslo - miešame až kým sa neroztopí. Nakoniec pridáme kokosovú múčku. Plnku hneď natrieme na lekvár a posypeme postrúhanou čokoládou. Necháme stuhnúť v chlade a potom krájame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 7.7.2013, 8:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Mandarinkové muffinkyPOTREBNÉ PRÍSADY H- 250ml Suché suroviny: 2 hrnčeky hladkej múky, 1/2 hrnčeka kryštálového cukru, 2 ČL prášku do pečiva, 1/2 ČL sódy bikarbóny, 2PL nahrubo nastrúhanej čokolády alebo čokoládová ryža. Mokré suroviny: 1 vajce, 1dcl mlieka, 1/2 dcl oleja, 1 ovocný jogurt (ja som dala mango-broskyňa) 1-2 mandarinky (alebo mandarinkový kompót) POSTUP PRÍPRAVY xxxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 15.11.2009, 20:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Jablkový (hruškový) koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 50 dkg hladkej múky, 25 dkg práškového cukru, 1 hera, ½ prášku do pečiva, 2 celé vajcia, 1 vanilkový cukor, postrúhané jablká alebo hrušky, trochu masla POSTUP PRÍPRAVY Viem, že je tu už veľa jablčníkov. No skúste ak chcete. Tento mám tiež od mojej starej mamky. Včera som skúšala miesto jabĺk dať hrušky. Bol výborný. Tak tu je recept: Jablká (hrušky) udusíme na masle spolu s vanilkovým cukrom a necháme vychladnúť ( môžme pridať aj hrozienka a škoricu). Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme tuhé cesto. Vyvaľkáme na 2 pláty. Prvý dáme na vymastený, múkou vysypaný plech( prenesieme pomocou valčeka). Dáme naň jablkovú (hruškovú) plnku a prikryjeme druhým plátom. Vrchný plát popicháme trochu vidličkou . Dáme piecť pri teptote 180 C - 30 minút (záleží od rúry - kým nie je vrchný plát upečený do zlatohneda).Upečený posypeme práškovým cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 10.10.2012, 15:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Čučoriedkovo-jogurtový koláč s posýpkouPOTREBNÉ PRÍSADY 2 tégliky bieleho jogurtu, 2,5 téglika polohrubej múky, 1,5 kryštáľového cukru, 2 vajcia, 1/2 prášku do pečiva, 4 PL masla, 1PL oleja, 1 bal. škoricového cukru, ovocie (čučoriedky) Posýpka: 100 g múky, 100g masla, 80g hnedého cukru ( môže byť aj biely) POSTUP PRÍPRAVY Vajcia vyšľaháme do peny s kryštáľovým a škoricovým cukrom. Pridáme rozpustené vlažné maslo,olej, jogurty a všetko premiešame. Nakoniec múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme do vymastenej formy (okrúhla koláčová forma -28cm). Obložíme ovocím. Z múky, masla a cukru urobíme posýpku a posypeme ovocie. Dáme upiecť na 180 C asi 40 minút. (treba sledovať záleží od rúry). OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 30.6.2009, 21:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Pohárový koláč od Zory CzoborovejPOTREBNÉ PRÍSADY 2 poháre polohrubej múky, 1 pohár mlieka, 1 pohár kryštáľového cukru, ½ pohára oleja, 1 prášok do pečiva, 2 vajcia, Ovocie (broskyňe,marhule, slivky...) ml.mak alebo ml. orechy, vanilkový alebo škoricový cukor POSTUP PRÍPRAVY Vajcia vymiešame s cukrom, pridáme mlieko, olej a nakoniec múku s práškom do pečiva. Vylejeme na vymastený plech. Na cesto uložíme ovocie. Ovocie posypeme ml. makom a vanilkovým cukrom alebo ml. orechami a škoricovým cukrom. Pečieme pri teplote 200 C asi 25 minút. Koláčik je veľmi chutný, jednoduchý a rýchly. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 18.7.2010, 10:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Ríbezľový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto:5 žĺtkov,100g práškového cukru,1 vanilkový cukor,150g Hery,1 dl mlieka,270g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva. Plnka: ríbezlé (môže byť aj mrazené) 5 bielok, 270g práškového cukru, mandľové lupienky alebo posekané orechy POSTUP PRÍPRAVY xxxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 55 návštěvníkov) KOMENTÁRE (49) posledné: 20.7.2013, 16:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Dvojfarebné kocky s citrónovou polevouPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 5 vajec, 350g polohrubej múky, 250g kryštálového cukru, 1 bal prášku do pečiva, 150ml oleja, 50ml vody, 250ml bieleho jogurtu, 2 lyžice kakaa, Poleva: 300g práškového cukru, 2 lyžice citrón. šťavy, 3 lyžice horúcej vody POSTUP PRÍPRAVY Celé vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom. Pridáme jogurt, olej a nakoniec múku s práškom do pečiva. Polovicu cesta vlejeme na vymastený plech metódou cik-cak, aby zostali voľné miesta. Kakao rozriedime vodou a pridáme do zvyšku cesta. Premiešame a vlejeme na prázdne miesta. Jemne zarovnáme a pečieme na 200 C asi 20 -25 minút. Poleva: Práškový cukor vymiešame dohladka s citrónovou šťavou a horúcou vodou. Ak je citrónová poleva hustá, môžeme pridať ešte lyžicu vody. Polevu rozotrieme na koláč a necháme stuhnúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (4) posledné: 14.5.2009, 13:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Jahodovo-tvarohová tortaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Podľa Adriany B (aďka27) Id 32431- jahodovo-tvarohové rezy - ja som vyskúšala tortičku - Mňam ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (6) posledné: 29.4.2009, 12:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 16 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |