končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Moj zemiakovy chlebikPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg hl muky T 602 - nevysypte ju celu nehajte si na spodku v sacku na spracovanie na doske 1 cele cerstve drozdie 500 ml letnej vody 1 pol. lyzica soli 1/2 PL octu 1 PL mletu rascu Uvarene 2 vacsie zemiaky troska cukru POSTUP PRÍPRAVY Do DP dat na spod letnu vodu ,drozdie a cukor potom pridat ocot, muku ,sol a rascu a navrch nastruhat na jemno zemiaky ako na syr. Cesto Vam vypracuje DP, ked ho mate dajte si na lopar muku zo sacku a vylejte cesto z DP a len vypracovat aby sa nelepilo na ruky ,cesto nie je huste je redsie. Do janskej hlbsej misky dajte papier na pecenie a cesto presunte do nej. Nehajte asi 40 min. kysnut a potom dat piect do vyhriate rury na 200 stupnov asi 25 min potom stiahnite na 180 piect zvysnych 35min. CHlebik vyberte z rury a nehajte ho na niecom vychladnut na nejakej mriezke aby zo spodku nezvlhol od teploty a po vrchu ho jemne potrite letnou vodou. Mozete ho prikryt utierkou Dobru chut! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 15.1.2010, 13:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
JEŽKOPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Cesto som robila podla Marta G. (Egreska) ID 53992 . potrebne prisady : 500g hl.muky,1/2 drozdia,250ml tepleho mlieka,3 PL cukor,sol,100 ml oleja , PLNKA: slivkovy lekvar na potretie 1 vajicko, 1 vanilkovy cukor POSTUP PRÍPRAVY Do DP som si dala prisady a nehala program 13 kysnute cesto. Po vykysnuti som si na lopari cesto rozdelila na 3 rovnake casti a potom kazdu cast este na polovicu. Rozvalkala som si kruh a natrela slivkovym lekvarom.Toto som opakovala az kym mi neostal posledny vyvalkany kruh ten je vacsi ako ostatne zakryjeme nim vsetky kruhy a podhneme. Vytvarujeme si hlavicku a chrbatik nastrihujeme noznicami.Nehame este 20 min.podkysnut potom potrieme rozslahanym vajickom,posypeme vanilkovym cukrom a ozdobime cokoladovymi kruzkami (mozu byt aj hrozienka).Pecieme vo vyhriatej rure na 180 C 25 min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 21.11.2009, 14:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Čokoládová zmrzlinaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 ks 33% šľahačková smotana 250ml, 1ks 100g varová čokoláda POSTUP PRÍPRAVY Smotanu vylejeme do vyššej nádoby,v ktorej ju zohreme.Pridáme nalámanú čokoládu a stále miešame kým sa čokoláda nerozpustí a zmes nezačne vrieť.Vypneme a neháme vychladnúť.Vychladnutú zmes dáme na 24 hod. do chladničky. Na druhý deň vyberieme zmes z chladničky a poriadne vyšľaháme el.šľahačom.Dáme do nádobky a šup do mrazničky na druhy deň máte skvelú zmrzlinu. Ak chcete väčšie množstvo vždy treba dať pomer 1:1. Prajem dobrú chuť !!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |