končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 15 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Karibské kokosové tortičky z lístkového cestaPOTREBNÉ PRÍSADY Na asi 10 kusov potrebujeme: 1 lístkové cesto (použila som už vyvaľkané) * 200ml kokosového mlieka * 50ml kravského mlieka * 3-4 polievkové lyžice strúhaného kokosu (prípadne aj viac - podľa chuti) * 1/2 balíčka Zlatého klasu * 1 vanilkový cukor * cukor podľa chuti (ja som dala asi 4 polievkové lyžice) * čerstvé mango, ananás alebo ľubovoľné ovocie či už čerstvé alebo zavárané - môže byť aj so šťavou, z ktorej sa dá s trochou škrobu urobiť skvelá omáčka na preliatie tortičiek...* strúhaný kokos a posekané pistácie - na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY Pomerne jednoduchý a rýchly dezertík s kokosovým nádychom exotiky...:) Postup: 1. Kokosové mlieko vlejeme do hrnca s dvojitým alebo hrubým dnom a privedieme k varu (treba dávať pozor na prípadné prskanie tohto mlieka). Medzitým si v miske dobre rozmiešame mlieko s polovičkou Zlatého klasu a pomaly a za stáleho miešania vlejeme do horúceho kokosového mlieka, zároveň pridáme vanilkový cukor a cukor na dosladenie. Napokon do vzniknutého pudingu vsypeme strúhaný kokos a premiešame. Puding necháme trochu vychladnúť... 2. Z vyvaľkaného lístkového cesta povykrajujeme kolieska s priemerom ca. 10cm. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (13) posledné: 6.3.2010, 19:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Domáci čokoládový jogurt/dezert/termixPOTREBNÉ PRÍSADY 500ml plnotučného mlieka (najlepšie je klasické sáčkové) * 50g kvalitnej horkej čokolády (70%) * 50g mliečnej čokolády * 100g bieleho jogurtu (ja preferujem značku Hollandia) * 250g jemného krémového tvarohu vo vaničke (značka Vian, Pilos) * 2 polievkové lyžice kakaa (najlepšie je tmavé holandské) * 5-6 lyžíc práškového cukru alebo podľa chuti (ak chcete dosiahnuť prírodnú sladkosťbez použitia cukru - použite Stevia kvapky) POSTUP PRÍPRAVY Môj vlastný receptík, ktorý prešiel pomerne dlhým vývojom vylepšovaní a určite je ešte čo vylepšovať, ale myslím si, že jeho chuť je za súčasného zloženia veľmi dobrá, čo schválil aj môj priateľ - čokoholik, ktorý sa mile rád zúčasťňoval degustácie každej jednej verzie tohto jogurtíka :) Tento recept sa dá robiť aj bez pridania tvarohu, ale treba rátať s tým, že čokoláda sa vám mierne oddelí od mlieka, lebo jogurt nebude mať takú hustotu ako keby ste ho spravili s tvarohom (okrem toho mne s tvarohom viac chutí). Z časových dôvodov som nestíhala robiť fotodokumentáciu, ale v budúcnosti sa vynasnažím fotečky pridať... Postup: 1. 500ml mlieka spolu s cukrom trošku zohrejeme. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (39) posledné: 21.2.2013, 22:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Domáci kakaový pudingPOTREBNÉ PRÍSADY 500ml +150 ml polotučného alebo plnotučného mlieka (ak použijete čerstvé mlieko namiesto trvanlivého - ešte lepšie!) * 50g kakaa (jedine holandské je to pravé:) * 40g kukuričného škrobu * 1-2 vrecúška vanilkového cukru * ca. 40g práškového cukru (treba sa riadiť podľa chuti niekto rád sladšie a naopak) POSTUP PRÍPRAVY Lahodný, krémový puding, ktorý vás prekvapí plnou kakaovou chuťou...navyše bez farbív a "éčiek". Pre milovníkov kávy, medzi ktorých patrím aj ja - odporúčam do mlieka okrem kakaa pridať aj za lyžičku instantnej kávy... Postup prípravy: 500 ml mlieka dáme do hrnca s dvojitým dnom, pridáme vanilkový cukor, kakao - poriadne rozmiešame metličkou a privedieme do varu. V 150 ml mlieka si rozmiešame škrob a práškový cukor a túto zmes postupne prilievame do vriaceho mlieka - samozrejme za stáleho miešania! Hotovým pudingom naplníme ľubovoľné misky či hrnčeky a vychutnávame... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (68) posledné: 17.7.2012, 13:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Čokoládovo-čučoriedkový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY SYPKÉ SUROVINY: 150g preosiatej múky s rozmiešanou 1 malou lyžičkou prášku do pečiva a 1 malou lyžičkou soli * 200g cukru * 50g kakaa * 150g vlašských orechov MOKRÉ SUROVINY: 50g rozpusteného masla * 1,5 dcl oleja * 3 vajcia * 1 menší kompótik čučoriedok aj so šťavou NA OZDOBU: lekvár výraznej chuti - napr. ríbezľový * čokoládová poleva * POSTUP PRÍPRAVY Výborný koláčik - objav Martinky P. (mauka), ktorý mi poslala ako milý darček v sypkej konzistencii, a keďže mal u nás veľký úspech, a Maťka dovolila, aby som receptík pridala ja, posúvam ho teda ďalej, aby ste si aj vy ostatné kucháročky - pekáročky na ňom pochutnali...Chuť koláčika je neprekvapivo veľmi čokoládová :)) niečo medzi perníkom a browniem...Ja som piekla dvojnásobnú dávku na veľký plech, ale pokojne sa môže robiť aj z dávky polovičnej - tú uvádzam v receptíku. Jednoduchý postup prípravy: Všetky sypké suroviny zmiešame dokopy (z orieškov si odoberieme zo 3 hrste - tie posekáme nahrubo a ostatné orechy pomelieme najemno). K sypkej zmesi postupne pridávame rozmiešané vajcia, rozpustené maslo a olej. Pre lepšiu konzistenciu prilejeme šťavu z kompótu (pridajte toľko, aby cesto malo takú konzistenciu, aby sa dalo vyliať a dobre rozotrieť na plechu). Na záver primiešame do cesta čučoriedky. Cesto rozotrieme na vymazaný a hrubou múkou vysypaný plech a pečieme pri teplote 180 C približne 30-40min. Treba sledovať! Po upečení potrieme koláč lekvárom a polejeme čokoládovou polevou. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) KOMENTÁRE (31) posledné: 17.2.2014, 10:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
XXL makovec s pudingovou polevouPOTREBNÉ PRÍSADY KYSNUTÉ CESTO: 500g múky (250g hladkej + 250g polohrubej) * 1 balíček čerstvých kvasníc * 300ml mlieka * 100g rozpusteného masla (príp. Hery) * 60g cukru * 1 vajce * 1 zarovnaná čajová lyžička soli PLNKA: 500ml mlieka * 500g pomletého maku * 170g detskej krupice * 200g práškového cukru (alebo dľa chuti) * 125g masla * 200g jablkovej presnidávky (výborná je domáca) VANILKOVÁ POLEVA: 300ml mlieka * 3/4 balíčka Zlatého klasu * 2 balíčky vanilkového cukru * 2 polievkové lyžice cukru (alebo podľa chuti) * 125g masla (príp. Hery) * 3 bielka POSTUP PRÍPRAVY Okrem toho, že tento koláčik je svojimi rozmermi skutočne obrí :)) , tak obsahuje aj nepochybne obrovskú dávku vápnika. A samozrejme - chutí báječne!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (26) posledné: 17.11.2009, 16:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Turecký chlieb (Fladenbrot ; Pide)POTREBNÉ PRÍSADY na 2 bochníky chleba: 500g naozaj kvalitnej hladkej múky * 1 kocku čerstvých kvasníc * 1 ČL cukru * 80 ml panenského olivového oleja * 375 ml vlažnej vody * 1 a pol ČL soli * 1 vajíčko + 2 PL vody * sezam * olej na vymazanie plechu a trochu múky na podsypávanie POSTUP PRÍPRAVY Chlebík, ktorý najlepšie chutí naplnený kuracím mäskom a čerstvou zeleninkou...(viď moje recepty) V zahraničí a možno aj na Slovensku sa dá kúpiť hotový, ale domáci je domáci, veď to poznáte... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (21) posledné: 9.3.2010, 16:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Čučoriedkové muffinky s ovsennými vločkami, javorovým sirupom a orechovo-škoricovou posýpkouPOTREBNÉ PRÍSADY Na asi 12 muffiniek potrebujeme: MOKRÉ PRÍSADY: 1/2 H hnedého cukru * 1/4 H javorového sirupu * 3/4 H vanilkového jogurtu * 1 roztlačený banán * 1/4 H rozpusteného masla * 1 vajce * 3/4 H jemných ovsenných vločiek (ak nemáte jemné, tak je potrebné obyčajné ovsenné vločky posekať v robote) SUCHÉ PRÍSADY:1 H hladkej múky * 3/4 H špaldovej múky * 2 ČL kypriaceho prášku * 1/2 ČL sódy bikarbóny * štipka soli * 2 ČL škorice * 1 H čučoriedok (najlepšie sú čerstvé, ale môžete dať aj zavárané) POSÝPKA: 1/4 H nadrobno posekaných vlašských alebo pekanových orechov * 1/4 H múky * štipka škorice * 1/4 H hnedého cukru * 2 ČL masla VYSVETLIVKY: 1 H = 1 hrnček (250ml) , 1 ČL = 1 čajová lyžička POSTUP PRÍPRAVY Veľmi chutné, extra voňavé muffinky a vzhľadom na zloženie aj celkom zdravé, čo poviete? Receptík mám z internetu a keďže je veľmi jednoduchý, tak pridávam obyčajný postup bez obrázkov.... 1. Mokré prísady zmiešame a necháme 10 min. odpočívať...(cesto môžte počas prípravy aj koštovať a poprípade podľa chuti ubrať či pridať cukru...) 2. Suché prísady okrem čučoriedok taktiež zmiešame v samostatnej miske, pridáme k vymiešaným a odpočinutým mokrým prísadám. Do vzniknutého cesta na záver prisypeme čučoriedky a premiešame. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (22) posledné: 12.3.2015, 0:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kornútky z čokolády so zmrzlinou a ovocímPOTREBNÉ PRÍSADY NA KORNÚTKY: čokoláda na varenie * papier na pečenie NA NÁPLŇ: zmrzlina (alebo vanilkový puding, jogurt či iný obľúbený krém - v prípade núdze aj kupovaný) * zmes bobuľového ovocia podľa vlastného výberu alebo podľa úrody vo vašej záhradke:)) POSTUP PRÍPRAVY Obyčajná mňamka servírovaná trošku neobyčajne - aj tak sa dá nazvať táto pochúťka. Obyčajná zmrzlina s ovocím sa vďaka čokoládovému kornútku stáva šmrncovným dezertíkom, ktorému neodoláte ani vy, ani vaši hostia... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (31) posledné: 11.2.2011, 9:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jahodové minitortičky z plechoviekPOTREBNÉ PRÍSADY malé plechovky s odrezaným vrškom aj dnom * krémový tvaroh (zo slovenských je najlepší Vian s 1,1% tuku - Kaufland) * sladká smotana na šľahanie alebo kyslá smotana * podľa chuti práškový a vanilkový cukor * plátková želatína * okrúhle piškóty alebo kúpený či doma upečený tortový korpus príp. ak vám ostala staršia bábovka alebo nejaká piškóta - tak môžte použiť * čerstvé jahôdky * neslané pistácie, mätové lístky na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY Tieto tortičky som robievala ešte dávnejšie, v časoch, keď som ešte nemala žiadnu formu na pečenie a chcela som niečo malé mňamkové a pritom vizuálne pekné ukuchtiť. Sú ideálne najmä pre rodinky s malým počtom osôb, ktoré nevládzu pojesť celý plech koláčov. Príprava minitortičiek je blesková, nenáročná na suroviny a čas, a taktiež nevyžaduje ani veľké kulinárske zručnosti. Vyrobiť ich dokáže úplne každý a pri troške fantázie sa z nich dajú vyčarovať doslova umelecké dielka...Moje tortičky sú len inšpirácia - vy môžete použiť ľubovoľné ovocie, plnku či zdobenie... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (58) posledné: 12.1.2011, 15:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Cappuccino (kapučíno) rezy s jahodamiPOTREBNÉ PRÍSADY 500g mascarpone * 6 plátkov želatíny * 2-3 sáčky cappuccina Nescafé classic (cca. 30-45g) * 250ml šľahačkovej smotany * 100g práškového cukru (alebo podľa chuti) * 1 vanilkový cukor * čerstvé voňavé jahôdky * dlhé cukrárske piškóty (namiesto piškót sa dá použiť aj upečená piškóta) POSTUP PRÍPRAVY Tento "nebezpečne dobre vyzerajúci " dezertík patrí do kategórie "tiramisoidné" :)) Rozdiel je však taký, že krém neobsahuje čerstvé vajíčka, piškóty sa nenamáčajú a namiesto kávy je použité cappuccino. Navyše sú v ňom čerstvé jahôdky, čo ocenia všetci milovníci tohto geniálneho ovocia. Mám vyskúšané, že krémik je výborný aj ako plnka do torty... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) KOMENTÁRE (37) posledné: 10.6.2010, 16:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 15 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |