. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Eva K. (evekei) ID 31604
Oblasť: Žilina
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 6.1.2008
Naposledy: 23.4.2019 19:15
Aktualizácia: 5.5.2011 11:05
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 17
RODINNÉ FOTOGRAFIE 50
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 1
RECEPTY 57
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 15 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Karibské kokosové tortičky z lístkového cesta



POTREBNÉ PRÍSADY

Na asi 10 kusov potrebujeme: 1 lístkové cesto (použila som už vyvaľkané) * 200ml kokosového mlieka * 50ml kravského mlieka * 3-4 polievkové lyžice strúhaného kokosu (prípadne aj viac - podľa chuti) * 1/2 balíčka Zlatého klasu * 1 vanilkový cukor * cukor podľa chuti (ja som dala asi 4 polievkové lyžice) * čerstvé mango, ananás alebo ľubovoľné ovocie či už čerstvé alebo zavárané - môže byť aj so šťavou, z ktorej sa dá s trochou škrobu urobiť skvelá omáčka na preliatie tortičiek...* strúhaný kokos a posekané pistácie - na ozdobu

POSTUP PRÍPRAVY

Pomerne jednoduchý a rýchly dezertík s kokosovým nádychom exotiky...:)

Postup:

1. Kokosové mlieko vlejeme do hrnca s dvojitým alebo hrubým dnom a privedieme k varu (treba dávať pozor na prípadné prskanie tohto mlieka). Medzitým si v miske dobre rozmiešame mlieko s polovičkou Zlatého klasu a pomaly a za stáleho miešania vlejeme do horúceho kokosového mlieka, zároveň pridáme vanilkový cukor a cukor na dosladenie. Napokon do vzniknutého pudingu vsypeme strúhaný kokos a premiešame. Puding necháme trochu vychladnúť...

2. Z vyvaľkaného lístkového cesta povykrajujeme kolieska s priemerom ca. 10cm.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (13) posledné: 6.3.2010, 19:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Domáci čokoládový jogurt/dezert/termix



POTREBNÉ PRÍSADY

500ml plnotučného mlieka (najlepšie je klasické sáčkové) * 50g kvalitnej horkej čokolády (70%) * 50g mliečnej čokolády * 100g bieleho jogurtu (ja preferujem značku Hollandia) * 250g jemného krémového tvarohu vo vaničke (značka Vian, Pilos) * 2 polievkové lyžice kakaa (najlepšie je tmavé holandské) * 5-6 lyžíc práškového cukru alebo podľa chuti (ak chcete dosiahnuť prírodnú sladkosťbez použitia cukru - použite Stevia kvapky)

POSTUP PRÍPRAVY

Môj vlastný receptík, ktorý prešiel pomerne dlhým vývojom vylepšovaní a určite je ešte čo vylepšovať, ale myslím si, že jeho chuť je za súčasného zloženia veľmi dobrá, čo schválil aj môj priateľ - čokoholik, ktorý sa mile rád zúčasťňoval degustácie každej jednej verzie tohto jogurtíka :)

Tento recept sa dá robiť aj bez pridania tvarohu, ale treba rátať s tým, že čokoláda sa vám mierne oddelí od mlieka, lebo jogurt nebude mať takú hustotu ako keby ste ho spravili s tvarohom (okrem toho mne s tvarohom viac chutí).

Z časových dôvodov som nestíhala robiť fotodokumentáciu, ale v budúcnosti sa vynasnažím fotečky pridať...

Postup:
1. 500ml mlieka spolu s cukrom trošku zohrejeme.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (39) posledné: 21.2.2013, 22:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Domáci kakaový puding



POTREBNÉ PRÍSADY

500ml +150 ml polotučného alebo plnotučného mlieka (ak použijete čerstvé mlieko namiesto trvanlivého - ešte lepšie!) * 50g kakaa (jedine holandské je to pravé:) * 40g kukuričného škrobu * 1-2 vrecúška vanilkového cukru * ca. 40g práškového cukru (treba sa riadiť podľa chuti niekto rád sladšie a naopak)

POSTUP PRÍPRAVY

Lahodný, krémový puding, ktorý vás prekvapí plnou kakaovou chuťou...navyše bez farbív a "éčiek". Pre milovníkov kávy, medzi ktorých patrím aj ja - odporúčam do mlieka okrem kakaa pridať aj za lyžičku instantnej kávy...

Postup prípravy:
500 ml mlieka dáme do hrnca s dvojitým dnom, pridáme vanilkový cukor, kakao - poriadne rozmiešame metličkou a privedieme do varu. V 150 ml mlieka si rozmiešame škrob a práškový cukor a túto zmes postupne prilievame do vriaceho mlieka - samozrejme za stáleho miešania! Hotovým pudingom naplníme ľubovoľné misky či hrnčeky a vychutnávame...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (68) posledné: 17.7.2012, 13:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Čokoládovo-čučoriedkový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

SYPKÉ SUROVINY: 150g preosiatej múky s rozmiešanou 1 malou lyžičkou prášku do pečiva a 1 malou lyžičkou soli * 200g cukru * 50g kakaa * 150g vlašských orechov MOKRÉ SUROVINY: 50g rozpusteného masla * 1,5 dcl oleja * 3 vajcia * 1 menší kompótik čučoriedok aj so šťavou NA OZDOBU: lekvár výraznej chuti - napr. ríbezľový * čokoládová poleva *

POSTUP PRÍPRAVY

Výborný koláčik - objav Martinky P. (mauka), ktorý mi poslala ako milý darček v sypkej konzistencii, a keďže mal u nás veľký úspech, a Maťka dovolila, aby som receptík pridala ja, posúvam ho teda ďalej, aby ste si aj vy ostatné kucháročky - pekáročky na ňom pochutnali...Chuť koláčika je neprekvapivo veľmi čokoládová :)) niečo medzi perníkom a browniem...Ja som piekla dvojnásobnú dávku na veľký plech, ale pokojne sa môže robiť aj z dávky polovičnej - tú uvádzam v receptíku.

Jednoduchý postup prípravy:
Všetky sypké suroviny zmiešame dokopy (z orieškov si odoberieme zo 3 hrste - tie posekáme nahrubo a ostatné orechy pomelieme najemno). K sypkej zmesi postupne pridávame rozmiešané vajcia, rozpustené maslo a olej. Pre lepšiu konzistenciu prilejeme šťavu z kompótu (pridajte toľko, aby cesto malo takú konzistenciu, aby sa dalo vyliať a dobre rozotrieť na plechu). Na záver primiešame do cesta čučoriedky. Cesto rozotrieme na vymazaný a hrubou múkou vysypaný plech a pečieme pri teplote 180 C približne 30-40min. Treba sledovať! Po upečení potrieme koláč lekvárom a polejeme čokoládovou polevou. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (31) posledné: 17.2.2014, 10:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

XXL makovec s pudingovou polevou



POTREBNÉ PRÍSADY

KYSNUTÉ CESTO: 500g múky (250g hladkej + 250g polohrubej) * 1 balíček čerstvých kvasníc * 300ml mlieka * 100g rozpusteného masla (príp. Hery) * 60g cukru * 1 vajce * 1 zarovnaná čajová lyžička soli PLNKA: 500ml mlieka * 500g pomletého maku * 170g detskej krupice * 200g práškového cukru (alebo dľa chuti) * 125g masla * 200g jablkovej presnidávky (výborná je domáca) VANILKOVÁ POLEVA: 300ml mlieka * 3/4 balíčka Zlatého klasu * 2 balíčky vanilkového cukru * 2 polievkové lyžice cukru (alebo podľa chuti) * 125g masla (príp. Hery) * 3 bielka

POSTUP PRÍPRAVY

Okrem toho, že tento koláčik je svojimi rozmermi skutočne obrí :)) , tak obsahuje aj nepochybne obrovskú dávku vápnika. A samozrejme - chutí báječne!!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (26) posledné: 17.11.2009, 16:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Turecký chlieb (Fladenbrot ; Pide)



POTREBNÉ PRÍSADY

na 2 bochníky chleba: 500g naozaj kvalitnej hladkej múky * 1 kocku čerstvých kvasníc * 1 ČL cukru * 80 ml panenského olivového oleja * 375 ml vlažnej vody * 1 a pol ČL soli * 1 vajíčko + 2 PL vody * sezam * olej na vymazanie plechu a trochu múky na podsypávanie

POSTUP PRÍPRAVY

Chlebík, ktorý najlepšie chutí naplnený kuracím mäskom a čerstvou zeleninkou...(viď moje recepty) V zahraničí a možno aj na Slovensku sa dá kúpiť hotový, ale domáci je domáci, veď to poznáte...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (21) posledné: 9.3.2010, 16:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Čučoriedkové muffinky s ovsennými vločkami, javorovým sirupom a orechovo-škoricovou posýpkou



POTREBNÉ PRÍSADY

Na asi 12 muffiniek potrebujeme: MOKRÉ PRÍSADY: 1/2 H hnedého cukru * 1/4 H javorového sirupu * 3/4 H vanilkového jogurtu * 1 roztlačený banán * 1/4 H rozpusteného masla * 1 vajce * 3/4 H jemných ovsenných vločiek (ak nemáte jemné, tak je potrebné obyčajné ovsenné vločky posekať v robote) SUCHÉ PRÍSADY:1 H hladkej múky * 3/4 H špaldovej múky * 2 ČL kypriaceho prášku * 1/2 ČL sódy bikarbóny * štipka soli * 2 ČL škorice * 1 H čučoriedok (najlepšie sú čerstvé, ale môžete dať aj zavárané) POSÝPKA: 1/4 H nadrobno posekaných vlašských alebo pekanových orechov * 1/4 H múky * štipka škorice * 1/4 H hnedého cukru * 2 ČL masla VYSVETLIVKY: 1 H = 1 hrnček (250ml) , 1 ČL = 1 čajová lyžička

POSTUP PRÍPRAVY

Veľmi chutné, extra voňavé muffinky a vzhľadom na zloženie aj celkom zdravé, čo poviete? Receptík mám z internetu a keďže je veľmi jednoduchý, tak pridávam obyčajný postup bez obrázkov....


1. Mokré prísady zmiešame a necháme 10 min. odpočívať...(cesto môžte počas prípravy aj koštovať a poprípade podľa chuti ubrať či pridať cukru...)


2. Suché prísady okrem čučoriedok taktiež zmiešame v samostatnej miske, pridáme k vymiešaným a odpočinutým mokrým prísadám. Do vzniknutého cesta na záver prisypeme čučoriedky a premiešame.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (22) posledné: 12.3.2015, 0:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kornútky z čokolády so zmrzlinou a ovocím



POTREBNÉ PRÍSADY

NA KORNÚTKY: čokoláda na varenie * papier na pečenie NA NÁPLŇ: zmrzlina (alebo vanilkový puding, jogurt či iný obľúbený krém - v prípade núdze aj kupovaný) * zmes bobuľového ovocia podľa vlastného výberu alebo podľa úrody vo vašej záhradke:))

POSTUP PRÍPRAVY

Obyčajná mňamka servírovaná trošku neobyčajne - aj tak sa dá nazvať táto pochúťka. Obyčajná zmrzlina s ovocím sa vďaka čokoládovému kornútku stáva šmrncovným dezertíkom, ktorému neodoláte ani vy, ani vaši hostia...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (31) posledné: 11.2.2011, 9:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jahodové minitortičky z plechoviek



POTREBNÉ PRÍSADY

malé plechovky s odrezaným vrškom aj dnom * krémový tvaroh (zo slovenských je najlepší Vian s 1,1% tuku - Kaufland) * sladká smotana na šľahanie alebo kyslá smotana * podľa chuti práškový a vanilkový cukor * plátková želatína * okrúhle piškóty alebo kúpený či doma upečený tortový korpus príp. ak vám ostala staršia bábovka alebo nejaká piškóta - tak môžte použiť * čerstvé jahôdky * neslané pistácie, mätové lístky na ozdobu

POSTUP PRÍPRAVY

Tieto tortičky som robievala ešte dávnejšie, v časoch, keď som ešte nemala žiadnu formu na pečenie a chcela som niečo malé mňamkové a pritom vizuálne pekné ukuchtiť. Sú ideálne najmä pre rodinky s malým počtom osôb, ktoré nevládzu pojesť celý plech koláčov. Príprava minitortičiek je blesková, nenáročná na suroviny a čas, a taktiež nevyžaduje ani veľké kulinárske zručnosti. Vyrobiť ich dokáže úplne každý a pri troške fantázie sa z nich dajú vyčarovať doslova umelecké dielka...Moje tortičky sú len inšpirácia - vy môžete použiť ľubovoľné ovocie, plnku či zdobenie...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (58) posledné: 12.1.2011, 15:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Cappuccino (kapučíno) rezy s jahodami



POTREBNÉ PRÍSADY

500g mascarpone * 6 plátkov želatíny * 2-3 sáčky cappuccina Nescafé classic (cca. 30-45g) * 250ml šľahačkovej smotany * 100g práškového cukru (alebo podľa chuti) * 1 vanilkový cukor * čerstvé voňavé jahôdky * dlhé cukrárske piškóty (namiesto piškót sa dá použiť aj upečená piškóta)

POSTUP PRÍPRAVY

Tento "nebezpečne dobre vyzerajúci " dezertík patrí do kategórie "tiramisoidné" :)) Rozdiel je však taký, že krém neobsahuje čerstvé vajíčka, piškóty sa nenamáčajú a namiesto kávy je použité cappuccino. Navyše sú v ňom čerstvé jahôdky, čo ocenia všetci milovníci tohto geniálneho ovocia. Mám vyskúšané, že krémik je výborný aj ako plnka do torty...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (37) posledné: 10.6.2010, 16:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 15 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu