končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 13 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Rýchly tvaroháčik s ovocímPOTREBNÉ PRÍSADY Na cesto: 1 hrnček celozrnnej múky, 1 hrnček polohrubej múky, 1/2 hrnčeka hnedého cukru, 2-3 lyžice kakaa, 1/2 hrnčeka olivového oleja (alebo iného), 1/2 sáčku prášku do pečiva, mlieko podľa potreby. Na tvarohovú plnku: 3 kelímky termizovaného tvarohu, práškový cukor, čerstvé ovocie POSTUP PRÍPRAVY V miske zmiešame múku, prášok do pečiva, cukor, kakao, olej a toľko mlieka, aby vzniklo hustejšie cesto, ktoré sa príliš nerozteká. Vylejeme ho na vymastený a múkou vysypaný plech. Tvaroh zmiešame s potrebným množstvom cukru a rovnomerne ho rozotrieme na surové cesto. Na vrch dáme čerstvé ovocie (ja som dala čierne ríbezle a maliny). Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 50 minút (ja mám teplovzdušnú rúru). Necháme vychladnúť a môžeme krájať. Prajem príjemné maškrtenie!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Banánový chlebíčekPOTREBNÉ PRÍSADY Recept od Veroniky (thevervik): 4 stredne veľké banány, 1 šálka hnedého cukru, 1 šálka mlieka, 6 polievkových lyžíc olivového oleja, 2 jemne rozšľahané vajcia, 2 šálky hladkej múky, 2 šálky celozrnnej múky, 1 prášok do pečiva, 2 polievk.lyžice nemletého maku, 1/2 čajovej lyžičky škorice, sekané vlašské orechy, alebo aj iné oriešky, ľan, slnečnica (proste to, čo máte radi, aj sušené krájané ovocie, alebo hrozienka) POSTUP PRÍPRAVY Banány roztlačíme vidličkou a zmiešame s cukrom, necháme 10 min.postáť. Potom vmiešame mlieko, olej, vajcia a odložím,e nabok. V druhej miske zmiešame múky a ostatné prísady. Potom zmiešame banánovú zmes s múkovou, vsypeme oriešky a ostatné semienka. Bábovkovú formu vymastíme, ja som ju nahusto vysypala sézamom, výborný je aj kokos (namiesto múky) a vlejeme cesto. Rúru vyhrejeme na 190 stupňov a pečieme cca 50 minút. Po vychladnutí netreba posypať cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 26.5.2010, 19:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablkový múčnikPOTREBNÉ PRÍSADY Keksíky indiánky alebo kakaové be-be keksy, ríbezľový džem, šľahačka Créme Patisserie (Rajo), jabĺčka, cukor, zlatý klas, voda POSTUP PRÍPRAVY Tento fantastický koláčik som ochutnala v jedenej cukrárni a keďže chutí naozaj božsky, tak Vám posúvam recept. Uvaríme si jabĺčkový krém: postrúhame jabĺčka, pridáme cukor, škoricu a troška vody, dáme variť. Varíme aspoň 5 minút, potom pridáme zlatý klas rozmiešaný v troške vody. Povaríme do zhustnutia. Keksíky zlepíme po dva ríbezľovým džemom, na ne natrieme polovicu jabĺčkového krému, necháme vychladnúť, potom natrieme ušľahanú šľahačku a na vrch zase jabĺčkový krém. Vrch posypeme buď kakaovým práškom alebo škoricou a necháme postáť v chladničke (najlepšie cez noc), aby zmäkli keksíky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (7) posledné: 25.3.2010, 9:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Bábovka s orechmi a koňakomPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia, 250 g masla alebo margarínu, 300-350 g prášk.cukru, 1 vanilkový cukor, 350g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 6-8 lyžíc kakaa, 12 lyžíc mlieka, 6 lyžíc koňaku, 2 hrste nasekaných alebo zomletých orechov, vylúpané čerešne (ja som teraz nedávala) POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom, postupne vlievame roztopené maslo (alebo margarín), vznikne z toho pekná krémová hmota. Vmiešame múku, prášok do pečiva, mlieko, kakao, koňak, orechy, ak chcete tak aj vylúpané čerešne a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Bábovkovú formu vymastíme, vysypeme múkou alebo strúhaným kokosom, vlejeme cesto. Ja som piekla v teplovzdušnej rúre na 180 stupňov (a samozrejme vopred som ju vyhriala) cca 55 minút. Po upečení posypať práškovým cukrom. Prajem dobrú chuť !!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Voňavá banánová bábovkaPOTREBNÉ PRÍSADY Recept som si upravila podľa našich chutí takto: 2 banány, 6 vajec, 350g práškového cukru, 1,5dcl mlieka, 1-1,5dcl oleja, 350g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, kakaový prášok maslo a kokos na vymastenie a vysypanie bábovkovej formy POSTUP PRÍPRAVY Do 1 misky dáme bielky, do druhej žĺtky. Bielky vyšľaháme do tuhej peny, žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom do peny, pridáme mlieko, olej veľmi dobre premiešame, pridáme najemno roztlačené banány, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Bábovkovú formu vymastíme a vysypeme (namiesto múky) strúhaným kokosom, vlejeme cca 1/2 cesta a do druhej zamiešame kakao (cca 2 polievkové lyžice) a vlejeme do formy. Troška premiešame vidličkou, bude vnútri krajšie mramorová. ja som piekla v teplovzdušnej rúre pri teplote 190 stupňov cca 50 minút. Tak krásne voňala táto bábovčička, že sme ledva vydržali, kým troška vychladne a hlavne chutilo aj môjmu manželovi, ktorý teda naozaj nie je "bábovkár". OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 1.5.2011, 17:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tiramisu pre môjho 15-ročnéhoPOTREBNÉ PRÍSADY Mascarpone, piškóty, presso kávička, vajíčka, cukor POSTUP PRÍPRAVY Riadila som sa podľa návodu na Mascarpone, srdiečko bolo pre môjho 15-ročného syna na oslavu. Bolo to fantastickéééé, ešte aj dnes pýtali alebo už nebolo z čoho krájať ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (7) posledné: 15.1.2010, 21:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Rýchly čoko krém do roládyPOTREBNÉ PRÍSADY 300 ml mlieka, cca 100g čokolády (ja som pomiešala horkú a mikulášske figúrky), 2x krém OLÉ s chuťou vanilka, 100-125g Helia POSTUP PRÍPRAVY Včera som dostala úúúúžasnú chuť na roládu s čoko plnkou a banánom. A keďže som nemala ani 1 hrniec voľný, len maličký keramický hrnček na sporák, tak som si musela "potrápiť hlavičku-makovičku". A nápad bol takýto: v mlieku roztopiť čokoládu (netreba variť, len zahriať,aby sa čokoláda rozpustila), nechať vychladnúť a vmiešať ručným šľahačom krém OLÉ a potom Heliu. Cukor netreba pridávať, lebo je to akurát sladké. A dnes už je roláda fuč. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 25.12.2009, 16:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tvarohová bublanina - robí ju aj Kamila MagálováPOTREBNÉ PRÍSADY 1000 g hrudkovitého tvarohu (najlepšie tučný tvaroh), 6 vajec, 350g práškového cukru, 250g margarínu, šťava z 1 citróna, 1 vanilkový cukor, 200 g hrubej múky (alebo krupica), 1 prášok do pečiva, ovocie - slivky, marhule, broskyne, jahody, čučoriedky, maliny, černice - čo len chcete POSTUP PRÍPRAVY Margarín vymiešame s cukrom, postupne doň zašľaháme žltky, šťavu z citrona, vanilkový cukor, tvaroh, sneh z bielkov a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na vymastený a pomúčený plech, na vrch poukladáme ovocie a upečieme. Bublanina je naozaj fantastická, u nás vydrží maximálne 1 popoludnie. Prajem príjemné maškrtenie. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 22.12.2009, 14:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Susedkina svieženkaPOTREBNÉ PRÍSADY Piškóta zo 6 alebo 8 vajec, na plnku: 2 x piškóty OPAVIA (spolu 240g), marhuľový kompót (alebo broskyňový alebo mandarínkový), mleté orechy, na ozdobenie: džem, šľahačka (alebo 2x šľahačka v prášku a 1x kyslá smotana) POSTUP PRÍPRAVY Táto svieženka je ako "báseň", ľahučká, nadýchaná, šťavnatá... Pripravíme si klasickú piškótu zo 6 alebo 8 vajec, do 1/2 cesta pridáme kakao. Na plech najprv nalejeme žltú časť a potom cikcakovito kakaovú časť. Dáme upiecť. Na plnku: zomelieme piškóty, pridáme nakrájaný kompót na malé kúsky (mandarínky netreba krájať), pridáme potrebné množstvo kompótovej šťavy,aby vznikla vláčna hmota a podľa potreby pridáme cukor a mleté orechy. Šľahačku na vrch dáme buď klasickú alebo vymiešame podľa návodu 2 práškové šľahačky a potom pridáme kyslú smotanu. Cesto po vychladnutí pokropíme buď kompótovou šťavou, alebo rumom,natrieme džemom, navrstvíme plnku a potom šľahačku. Ak je to možné, necháme aspoň hodinku postáť a potom krájame na rezy. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 18.5.2009, 13:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Budapeštianske rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Na cesto: 250g hery, 3 žĺtky, 500g hladkej múky, kvások z 20g droždia, troška mlieka a cukru. Na plnku: 200g mletých orechov, 200g práškového cukru, mlieko, ríbezľový džem (nedávať iný druh džemu!!!) POSTUP PRÍPRAVY Toto je náš starý rodinný recept. Priniesla ho moja stará mama, ktorá pracovala ako slúžka v Budapešti (keby ešte žila moja stará mama, tak by mala 108 rokov a ja budem mať 38). MAĎARSKÉ ORIGINÁL rezy sú plnené marhuľovým džemom a plnka sa sype (zmes mletých orechov a cukru). A pani Anka ( ID 47 989 ) mi dala jednu super radu, po upečení otočiť celý koláč "naopak", vrch bude pekne hladký . Cesto: Do väčšej misky dáme preosiatu múku, na kúsky nakrájanú Heru, žĺtky a vykysnutý kvások. Dobre premiešame a necháme postáť, kým urobíme plnku. V hrnci zmiešame mleté orechy, preosiaty práškový cukor a potrebné množstvo mlieka (aby vznikla kaša, ale nie príliš hustá) a uvaríme na kašu. Necháme troška vychladnúť. Cesto si rozdelíme na 3 časti: na suchý plech dáme vyvaľkaný 1.plát cesta, potrieme ríbezľovým džemom a na to dáme 1/2 orechovej plnky. Na to položíme 2.plát cesta, džem, plnku a prikryjeme 3.plátom cesta. Vrch popicháme vidličkou, inak sa robia bubliny. Pečieme v teplovzdušnej rúre na 190 stupňoch cca 35-40 minút. Po vychladnutí koláč polejeme čokoládou, necháme postáť,aby dobre zmäkol a krájame na úhľadné rezy. MŇAM. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (22) posledné: 24.2.2010, 21:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 13 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |