. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Tina G. (tinna333) ID 26976
.
Oblasť: Humenné
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 9.11.2007
Naposledy: 28.8.2014 9:29
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 3
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 15
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)

MÚČNIKY, POHÁRE

Stavnaty orechovy kolacik



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 4 vajcia * 4 polievkove lyzice praskoveho cukru * 4 polievkove lyzice polohrubej muky * 2 polievkove lyzice mletych vlasskych orechov * 2 polievkove lyzice kakaa * 2 kavove lyzicky prasku do peciva *** Plnka: *450 ml kyslej smotany * 150g praskoveho cukru * 130 g orechov * ovocna stava z kompotu cca 150ml * piskoty *** Navrch postruhana mliecna cokolada.

POSTUP PRÍPRAVY

Vajicka si rozdelime na zltka a bielka, bielka si vyslahame s cukrom (ja stale miesam 2 min. bez cukru a potom az pridam cukor a miesam sneh do tuha). Zltka si zmiesame s ostatnymi surovinami (t.j. mukou, praskom do peciva, orechmi a kakaaom). Pridame vyslahane bielka a pecieme vo vymastenej a mukou vysypanej okruhlej forme ja mam s priemerom 23 cm. 180 stupnov cca 20 - 25 min. Po vychladnuti cesta si navrch cesta poukladame okruhle piskoty a cesto aj s piskotami si polejeme stavou z kompotu. Plnku si vymiesame jednoducho mixerom zmiesame kyslu smotanu s praskovym cukrom a orechmi a rovnomerne rozotrieme na vrch cesta a piskot a odlozime do chladnicky na min. 8 hodin. Nakrajane rezy uz len dozdobime postruhanou mliecnou cokoladou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 9.6.2012, 20:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tvarohovo-Kakaove nebicko



POTREBNÉ PRÍSADY

Piskotove cesto - kakaove: ja robim do okruhlej formy s priemerom 23cm, (mozete kludne pouzit svoj recept) ja pri tomto recepte robim zrychleny postup: 3 vajica * 130g polohrubej muky * 170g krystal cukru * 50g kakaa * 3 kavove lyzicky prasku do peciva * 15 polievkovych lyzic vlaznej prevarenej vody Na plnku: 1 plechovka jahodoveho kompotu, cukor (nikdy nevazim stale len ochutnavam cize podla chuti), kakao na vrch na posypanie, potrebujeme pomer tvarohu a kyslej smotany 1:1 ja som teraz pouzila iba 250g plnotucneho tvarohu a 250ml kyslej smotany no je to dost malo tak akurat by asi bolo tych 400g tvaroh:400ml smotany

POSTUP PRÍPRAVY

Cize zrychleny postup na piskotove cesto: cele vajicka si slahame mixerom asi 2 min. pridame krystal cukor a miesame dalsie 2 min. pridame vlaznu vodu a miesame dalsie 2 min, mali by sme mat krasnu penu do ktorej primiesame muku, prasok do peciva a kakao. Hotovo :) Dame na vymasteny a mukou vysypany plech a pecieme na 180 stupnov cca 20 min. (skontrolute pre istotu uz po 15 min.) Plnka: Tvaroh si vymixujeme so smotanou a pridavame cukor podla chuti, plnka musi byt vymixovana tak aby uz neboli ziadne hrudky z tvarohu. Cesto po vychladnuti prerezeme napol (co sa mne malo kedy podari :D heh) a 2/3 z plnky si natrieme na spodnu cast, poukladame jahody z kompotu poridne ich povtlacame do plny a navrch dame vrchnu cast cesta (ja mam vo zvyku ho otocit cize to co bol predtym vrch cesta polozim na plnku), no a na vrch rozotrieme zvysnu 1/3 plnky pekne uhladime a posypeme navrch kakaom. Kolacik musi cez noc postat v chladnicke, pekne nam zvlhne a bude stavnatejsi a jemnucky. Mozeme takisto piest v plechu a krajat na rezy na kocky. :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 13.11.2012, 19:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Babovka - lahka, rychla :))



POTREBNÉ PRÍSADY

Pri tomto recepte pouzivam hrncek - je uplne jedno ci mate vacsi alebo mensi ked vsetky suroviny date v rovnakom pomere cize rovnaky hrncek, mam dost velku formu cize ja pouzivam skoro 300ml hrncek :) * 1 hrncek hladkej muky * 1 hrncek hrubej muky * 1 hrncek krystal cukru * 1 prasok do peciva * 1 hrncek mlieka * 1/3 hrnceka oleja * 2 vajcia * 100g cokolady (ja davam mliecnu ale moze ist aj tmava alebo s viac % kakaa alebo 3 lyzice kakaa ale s cokoladou je to viac mnam) * maslo na vymastenie formy a muka na vysypanie formy

POSTUP PRÍPRAVY

Zacneme tym ze si vo vodnom kupeli dame topit cokoladu (ak chcete pouzit len kakao tak tento krok samozrejme vynechate). Do misky si najprv dame vsetky ´´suche´´ suroviny cize hladku muku, hrubu muku, krystal cukor a prasok do peciva, poriadne to premiesame. Pridame ´´mokre´´ suroviny cize mlieko, olej, a vajcia - miesame rucnym mixerom do hladka, do vymastenej a mukou vysypanej formy si vlejeme 2/3 cesta. Do zvysneho cesta primixujeme roztopenu cokoladku a vlejeme zvysok tmaveho ceta do formy, vidlickou ho krasne zlahka zo spodu na vch premiesame. Pecieme pri 180 stupnoch najprv 20 min. zakryte zvrchu alobalom, potom dalsiu pol hodinku bez alobalu. Babovka je super jemna a nie je sucha ani trosiva! :) Dufam ze bude chutit.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 45 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 17.2.2013, 12:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu