. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Monika Š. (monini) ID 245452
Oblasť: Skalica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 4.6.2012
Naposledy: 12.11.2020 15:59
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 34
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9)

MÚČNIKY, POHÁRE

Svieže mandarinkové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

korpus: 4 vajcia, 12PL kryštálového cukru, 4 PL oleja, 12 PL polohrubej múky, ½ prášku do pečiva, krém: 300g mäkkého tvarohu, 250g kyslej smotany, 2 zlaté klasy, 650ml mlieka, cukor podľa chuti, 2 konzervy mandarinkového kompotu, 2 bal. BB keksov kakaových, 500ml šľahačkovej smotany, 3 vanilkové cukre, marhuľovú marmrládu

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia vyšlaháme s cukrom postupne pridávame olej a vodu. Po vyšlahaní zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie, dáme do vyhriatej rúry a pečieme pri 200°C. Korpus necháme vychladnúť, odstránime papier a korpus natrieme marhuľovou marmeládou. Z mlieka, cukru, zl.klasu a scedeného kompotu uvaríme hustý puding - necháme vychladnúť, občas premiešame. Tvaroh a kyslú smotanu vymiešame s vanilkovým cukrom a mletým cukrom podľa chuti. Toto zmiešame spolu s pudingom a vymiešame na krém. Jednu polovicu krému natrieme na korpus natretý marmeládou, poukladáme BB keksy a opäť natieme zvyšný krém. Vyšľaháme šľahačku s dvomi vanilkovými cukrami a natrieme na krém. Ja som zdobila kúskami mandariniek ktoré som si odložila s kompotu. Dáme do chladničky stuhnúť a pokrájame.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 17.10.2016, 0:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Sunquickové rezy


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

15 vajec, 30 dkg kryštal. cukru, 15 dkg polohrubej múky, 15 dkg hladkej múky, 1/2 prášku do pečiva, Sunquick sirup. Krém: 300 ml mlieka, 1 zlatý klas, 18 dkg mletého cukru, 1 maslo. Poleva : 30 dkg mletého cukru, sirup, vriaca voda

POSTUP PRÍPRAVY

5 vajec a 10 dkg cukru vyšľaháme na hustú penu, pridáme 5 dkg polohrubej, 5 dkg hladkej múky a 1/2 bal. prášku do pečiva. Cesto rozotrieme na plech s pečiacim papierom a dáme piecť pri teplote 200°C. Takto si upečieme tri pláty.
Krém: uvaríme hustý puding z mlieka a zlatého klasu, maslo vymiešame s ml. cukrom a po vychladnutí pudingu spolu vyšľaháme na hladký krém.
Prvý plát natrieme 1/2 krému, zakryjeme ďalším plátom a ten polejeme krátko prevareným, vychladnutým sirupom, natrieme zvyšný krém a zakryjeme tretím plátom. Zaťažíme a dáme do chladu. po stuhnutí polejeme cukrovou polevou, Dozdobíme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 2.8.2016, 13:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Lekvárové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 22 dkg mletého cukru, 10 dkg palmarínu, 2PL slivkového lekváru , 1ČL sódy bikarbóny, 2 vajca (120g), 46 dkg hladkej múky špeciál na krém: 1/2 l mlieka, 20 dkg kryš. cukru, 2 žltka, 2 zlaté klasy, 1 maslo, na ozdobenie: čokoládová poleva slivkový lekvár

POSTUP PRÍPRAVY

Postup pri tomto recepte je vlastne rovnaký ako pri medových rezoch len na miesto medu sa používa slivkový lekvár.
Všetky suroviny okrem múky (múku pridávame až na koniec) povaríme na miernom ohni za stáleho miešania. Necháme mierne vychladiť a pridáme 46 dkg hladkej múky.
Cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti a vyvaľkáme pláty. Vaľkáme na papieri na pečenie na veľkosť 38x30 cm. Vyvalkané pláty pred pečením popicháme vidličkou. pečieme pri 200°C.
KRÉM: uvaríme puding. Po vychladnutí pridáme maslo ktoré predtým vymiešame. Krém natrieme medzi dva pláty a do stredu natrieme slivkový lekvár. Rez zaťažíme dáme do chladu. Vrch polejeme čokoládovou polevou a dozdobíme.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 16.8.2016, 8:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Medový krémeš


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 25 dkg hladkej múky, 10 dkg ml.cukru, 5 dkg margarínu, 1 žĺtok, 1 celé vajce, 1 PL medu, 1ČL sódy bikarbóny, 1 PL rumu (ja robievam cesto z 1 a ½ dávky pretože ho pečiem na veľkost 38x32cm, lepšie sa mi vaľká a nieje po upečení príliš tenké) PLNKA: 1 l mlieka, 3 žĺtky, 3 bal. zlatého klasu, 1 vanilkový cukor, 20dkg ml. cukru, 25 dkg masla. ŠĽAHAČKA: 3 šľahačky 33% (ja dávam 900ml), 3 stužovače, 3 vanilkové cukry

POSTUP PRÍPRAVY

Zamiesime cesto, rozdelíme na polovicu, vyvaľkáme, (cesto vaľkám priamo na papieri na ktorom to pečiem) upečieme dva pláty pri 200°C. Vychladnuté odlepíme od papiera.
PLNKA: Z 1 litra mlieka v ktorom sme si rozmiešali 3 žĺtka a 3 zlatých klasov uvaríme hustý puding ktorý necháme vychladnúť, počas chladenia premiešavame aby sa na povrchu neurobila kôra. Medzi tým si do peny vymiešame maslo s ml.cukrom a po troche pridávame vychladnutý puding. Plnku dobre vymiešame a natrieme na prvý plát a na plnku natrieme vyšľahanú šľahačku, prikryjeme druhým plátom mierne zaťažíme a dáme do chladničky stuhnúť. Vrch polejeme čokoládovou polevou prípadne ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 25.4.2014, 21:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Mandarínkový rez s tvarohom



POTREBNÉ PRÍSADY

KORPUS: 4vajcia, 12PL kryštálového cukru, 4PL oleja, 12PL polohrubej múky, ½ prášku do pečiva KRÉM: 300 ml mlieko, 200ml šťavy z mandarínkového kompótu, 2 ks puding vanilkový, 500 g tvaroh mäkký,150 g mletý cukor, 100 g maslo, 2 ks (malý) mandarínkový kompót, 2 ks smotana na šľahanie, 2 ks vanilkový cukor, marhuľová marmeláda

POSTUP PRÍPRAVY

Celé vajcia vyšľaháme s cukrom a olejom, pridáme múku s pr. do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Plech vložíme do vopred vyhriatej rúry, pečieme pri 200°C. Po vychladnutí korpus potrieme marhuľovou marmeládou .(ja som si ešte zriedila marmeládu trochou šťavy z mandarínkového kompótu.
KRÉM: Mandarínky zlejeme a necháme odkvapkať. Šťavu zmiešame s mliekom a uvaríme hustý puding. Do uvareného ( veľmi hustého) a ešte horúceho pudingu zašľaháme maslo. Dobre rozmiešame a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Medzitým si vymiešame tvaroh s práškovým cukrom. Do vymiešaného tvarohu v malých množstvách zašľahávame vychladnutý puding. Pridáme dobre scedené mandarínky a ručne zamiešame. Hotový krém nanesieme na upečený, vychladnutý korpus potretý marmeládou a rovnomerne rozotrieme. Vyšľaháme si dve šľahačky s vanilkovým cukrom ktoré rozotrieme na krém. Odložíme do chladničky stuhnúť minimálne 4hod. Po stuhnutí nakrájame a ozdobíme.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 26.4.2014, 11:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

JABLKOVÝ CHLIEB vhodný aj pre delenú stravu



POTREBNÉ PRÍSADY

tie isté suroviny ako je tu nižšie uvedené na Rýchlu škoricovú hrnčekovú bábovku bez vajec a mlieka len POSTUP JE INÝ. Chlieb je fantastický a ak sa hneď nezje tak dlho vydrží je veľmi vhodný keď človek niekam cestuje treba na dovolenku.

POSTUP PRÍPRAVY

recept som uviedla v obrázkovom postupe, foto aj recept je z knihy Recepty zo Života č.12

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

TIRAMISU z pomazánkového masla



POTREBNÉ PRÍSADY

4 žĺtka, 150g mletého cukru, 600g pomazánkového masla klasik (z Lídla), 600 - 800g kyslej smotany, 250ml šľahačkovej smotany, 1 vanilkový cukor, dlhé piškóty, kávu, likér amaretto (ja som použila rum a mandľovú príchuť), kakaový prášok

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si uvaríme silnú kávu, po vychladnutí pridáme amaretto. Žĺtky vymiešame s mletým cukrom nad parou, necháme vychladnúť. Pomazánkové maslo zmiešame s kyslou smotanou, vyšľahanou šľahačkou do ktorej sme pridali vanilkový cukor a nakoniec pridáme vychladnuté vymiešané žĺtky. Piškóty veľmi rýchlo namáčame do kávy. Dno nádoby (toto množstvo postači na veľkosť asi tak 35 krát 25cm) si vyložíme piškótami tesne vedľa seba ( ja som si na dno nádoby upiekla korpus z klasického piškótového cesta, lepšie sa mi to z nádoby vyberalo a poliala som ho kávou ). Natrieme krém dáme opäť namočené piškóty a opakujeme pokiaľ máme krém. Dáme do chladničky stuhnúť minimálne na 12hod. Po stuhnutí pokrájeme a posypeme kakaovým práškom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 20.6.2013, 17:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

KOKOSKY


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

130g kokosu, 100g mletých vlašských orechov, 250g mletého cukru, 2 vajcia, strúhanku, čokoládovú polevu, linecké kolieska, džem, klasický pudingový krém s kakaom

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme kokos, orechy všetko premiešame. Rukami ktoré si namáčame do strúhanky tvarujeme guľky (väčšie ako orech), ukladáme na plech vyložený pečiacim papierom. Pečieme pri 190°C. Doporučujem vyskúšať asi 2-3 kusy dať upiecť či sa kokosky nerozlievajú, ak áno tak treba pridať kokos.
Po upečení necháme vychladnúť, na linecké koliesko striekame kakaový krém do stredu dáme trocha džemu a priložíme kokosku. Dáme do chladu a potom zo spodu namáčame do čokoládovej polevy.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (4) posledné: 20.6.2013, 20:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Svieži pudingový rez


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Originál recept aj s postupom nájdete na mimibazar.cz pod názvom SVĚŽÍ PUDINKOVÝ ŘEZ S POSTUPEM. Inšpirovala ma Radka B.(mnamnulka) ID 1482 začo jej veľmi pekne ďakujem. Troška som si ho upravila, korpus som nerobila z troch vajec ako sa uvádza v recepte ale zo štyroch a po upečení pred nanášaním krému som si korpus natrela jahodovým lekvárom. SUROVINY: 4 vajcia 200g cukru, 4 PL teplej vody, 4 PL oleja, 200g polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva, jahodovú marmeládu na potretie korpusu Pudingový krém: 900 ml mlieka, 3 pudingové prášky jahodové alebo malinové, 6-8 PL cukru kryštál prípadne podľa vlastnej chuti, 150g masla, 1 tvaroh. Ďalej potrebujeme 1,5 balíčku BEBE keksov kakaových, 2 šľahačkové smotany, stužovač do šľahačky,

POSTUP PRÍPRAVY

Z bielok si ušľaháme tuhý sneh. Žĺtky s cukrom vyšľaháme. Potom pridáme vodu, olej, múku a prášok do pečiva. Všetko zmiešame a nakoniec pridáme sneh z bielok. Plech si vyložíme papierom na pečenie a cesto rovnomerne rozotrieme. Dáme piecť pri 200°C.
KRÉM: Uvaríme klasický puding, necháme vychladnúť, maslo vyšľaháme spolu z tvarohom a pridáme vychladnutý puding.
Vychladnutý korpus natrieme jahodovou marmeládou natrieme polovicu krému a po celej ploche poukladáme BeBe keksy. Opäť natrieme zvyšok krému. Na krém ušľahanú šľahačku a dáme stuhnúť do chladu najlepšie do chladničky. Koláč je vynikajúci, svieži a v našej rodine sa stal veľmi obľúbeným. Je fakt výýýýýýborný.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 29.6.2015, 16:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu