končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kakaový špaldový závin ****POTREBNÉ PRÍSADY naša mňamka!!!potrebuje tieto prísady: 500 g hl. múky špaldovej, 2 vajka, 1 1/2 dl oleja, alebo roztopeného masla, 1/2 práš. do pečiva, 2,5g. kvasníc, 2PL kryš. cukru...ja dávam hnedý 0,25 mlieka....ja dávam vačšinou vodu. 1/2 KL soli , POSTUP PRÍPRAVY Cesto robím v pekárničke, inak sa má originál cesto miesiť 20 min. keď je robené z klasickej hladkej múky. Ja som si cesto prerobila na špaldové...ale toto kysnuté je naj, aké som doteraz robila. Dáme robiť kvások do pekárničky...vlažné mlieko+cukor+kvasnice+2 PL šp.múky. Keď začnú metličky pracovať pridám múku zmiešanú so soľou, práš. do pečiva. Vajcia s olejom. Nechám miesiť iba dovtedy kým sa masa spojí...čím dlhšie sa nechá miesiť špaldové cesto, tým viac nám cesto bude rednúť. Iné je to pri obyč. múke.Tento recept je klasika, nie do pekárničky. Predtým som ho robievala v miske...ale od kedy mám pekárničku, ušetrím kopec času. Nemuíte nechať nakysnúť cesto..hneď ho môžme spracovať. Nakysnúť cesto nechám v pekáči pred upečením,ale koľko krát om ho šupla hneď a krásne cesto nakyslo v rúre. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 2.4.2012, 10:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Vláčná orechovo-špaldová bábovečka ***POTREBNÉ PRÍSADY 4 celé vajíčka, 200 g trstinového cukru, 1 vanil. cukor, 200 g mletých vlašských orechov, 100 g špaldovej hladkej múky, 3PL vody, pol deci repkového oleja ( lebo používam iba takýto), 1/2 práš. do pečiva. 2 hrste posekaných opražených vlašákov, 2-3 PL kakaa. POSTUP PRÍPRAVY Celé vajíčka vyšľaháme s cukrami do peny. Zmiešame všetky suché prísady okrem kakaa. Polovicu za stáleho miešania vysypeme do vyšľahaných vajec, potom pridáme 3 PL vody s olejom, a dosypeme ostatnú suchú masu. Vymiešame dobre. Polovicu si dáme do inej misky a zmiešame s kakaom. Dáme piecť na 180 st. prikrytú alobalom, cca 50-55 min .. maximálne. Dlhšie nie, pretože sa bábovka zbytočne vysušuje. Pred vybratím pichnem do bábovky špajlu. Keď sa nič nenalepí je hotová. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 28.2.2012, 20:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Svieža ovocná roláda***POTREBNÉ PRÍSADY 6 vajec,6 PL krystaloveho cukru,3 PL hl. muky,3 PL pol. muky,1/2 bal.pras. do peciva,PLNKA: 250 g tvarohu ( kocka ),150 g pras. cukru,1 vanil. cukor,1 PL jahodoveho dzemu ,150 g masla,mrazena lesna zmes. POSTUP PRÍPRAVY Cesto: Z bielkov uslahame sneh, vmiesame don cukor a slahame. Potom postupne po jednom zaslahavame zltka. Nakoniec pridame muku zmiesanu s pras. do peciva. Cesto rozlejeme na plech vystlany papierom na pecenie, ktory este pred naliatim cesta pomastime olejom. Dame piect do vyhriatej rury na 180 st, cca 25 min. Cesto je rychlo upecene. Roladu stocime este teplu aj s papierom, nechame vychladit. Plnka: Maslo izbovej teploty, tvaroch a cukor vymiesame. Na teflonovu panvicu dame roztopit dzem ( mnozstvo dzemu prisposobime kyslosti ovocia), potom pridame mrazene ovocie. Mozme pouzit hned zmrazaku, alebo ŕozmrazene. Mozme dosladit este vanil. cukrom. Ovocie nechame len prehriat , aby sa spojilo s dzemom. Kym sa nam cesto chladi, plnku dame na chvilu do chladnicky, pri stacani sa nam nebude tak roztekat. Tuto ovocnu zmes pouzivam aj na tvarohove palacinky. Palacinky naplnim tvarohovou plnkou a na taniery prelejem horucim ovocim!!! MNamka! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 17.5.2014, 10:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablkové pite 1*POTREBNÉ PRÍSADY 40 dkg hl.muky, 25 dkg masla, 2 zltka, 2 PL bieleho vina alebo octu, trocha soli, 2 PL pras. cukru, 1/2 pras. do peciva, tolko pochutkovej smotany aby bolo jemne. Ja som dala 2 PL a este som dosypala muku. Postruhane jablka, skoricovy cukor. Ja som mala zavarane postruhane jablcka. ( 2 sedem decove pohare) POSTUP PRÍPRAVY Muky a maslo spolu rozmrvime. Pouzijeme zmaknute maslo a komu sa nechce cakat tak nastruhame na struhadle. Pridame ostatne prisady, nakoniec davame pochutkovu smotanu ,aby bolo cesto jemne. Cesto dame do chladnicky na 1/2 hod, potom rozdelime na 2 casti. Rozvalkame na pomucenej doske , valcekom prenesieme, pridame jablcka, zakryjeme cestom. Potrieme zltkom a popichame vidlickou. Dame piect do vyhriatej rury na 180 st. cca 30 min. Tip : bielky mozte pouzit na suchar,recept je na mmb. :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 9.10.2012, 19:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Čokoládové lístočky na zdobenie!!!!Veľmi jednoduché!POTREBNÉ PRÍSADY Biela alebo tmava cokolada,listy z kvetov ruza,mata,fialka. ( Nikdy nie jedovate!!),maly stetec. POSTUP PRÍPRAVY Cokoladu si roztopime nad parou v kastroliku. Roztopenu cokoladu rovnomerne nanesieme stetcom na spodnu stranu listu,tj.na zilkovu stranu. A dame dobre vychladnut do chladnicky. Listy odlupnite opatrne,tak aby ste sa co najmenej dotykali cokolady. Ja som ich dnes robila z listov ruzi. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 3.2.2008, 20:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
KRUPICOVÝ PUDING s Karamelovou polevou!!POTREBNÉ PRÍSADY Tento dezertik mam velmi rada. Aj mojmu syncekovy chuti,vlastne kazdemu kto ho ochutnal..Patri k tym lahsim ,nie moc sladkym dezertom....Je jednoduchy a iny...ale fantasticky! POSTUP PRÍPRAVY 15dkg krystal.cukru-skaramelizovat, zaliat 1l mlieka a prevarit. Ked vrie zavarit 12dkg hrubej krupice a uvarit do husta. Do horuceho vmiesame sneh z 3 vajec. Nalejeme do vodou oplachnutej babovkovej formy a nechame uplne vychladnut. KARAMELOVA POLEVA 5dkg krys.cukru-skaramelizovat, zalejeme 2dcl mlieka, pridame 3 zltka, 1kl vanil.cukru a za staleho miesania varime do husta. Podavame na tanieriku odkrojeny kus pudingu preliaty karamelovou polevou a ozdobime slahackou. Narobila som si chute:-)))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 16.12.2007, 11:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |