
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Rezy MONTEPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 6 vajec, 25 dkg prášk. cukru, 25 dkg polohr. múky, 5 dkg mletých lieskových orechov, 2 kopcovité polievkové lyžice kakaa, 2 dl teplej vody, 1 dl oleja, 1 vanil. cukor, 1 prášok do pečiva *** Plnka:3 kyslé pochúťkové smotany, 3-4 polievkové lyžice nutely, želatína jemne mletá *** 1 šľahačková smotana, 1 čajová lyžička solamylu, 1 polievková lyžica práškového cukru POSTUP PRÍPRAVY Tento recept som si vymyslela túto sobotu a nechala som sa inšpirovať chuťou detského dezertu Monte. Nepodarilo sa mi celkom imitovať túto chuť, ale zákusok ma svojou výbornou chuťou aj tak nadchol. Takže poďme na to:*** Koláč robím poväčšine sama, takže pripravím si všetky ingrediencie, vymažem plech, žĺtka vajíčok oddelím od bielkov. Mixérom vyšľahám bielka na tuhý sneh a hneď začínam šľahať žĺtka s cukrom a teplou vodou, kým nemám svetlú masu. Potom po troške pridávam múku zmiešanú s orechmi, kakaom, práškom do pečiva, vanil. cukrom. Po vymiešaní pomaly prilievam olej a šľahám, kým sa olej pekne nezapracuje do cesta. Nakoniec ručne jemne vmiešam sneh... Plech vysypem múkou, vylejem cesto a pečiem v rúre.. podľa vlastných skúseností, kým po kontrole špáradlom neostane špáradlo čisté ( 15-25 min). *** Po upečení cesto nechám v plechu, aby som mohla plniť plnkou. *** Želatínu nechám napučať v 1 dl mlieka. Zatiaľ vyšľahám kyslú smotanu s nutelou... osobne som použila Kauflanďácku značku. Želatínu pomaly ohrievam, nesmie vrieť. Stačí cca 60°C a miešať, kým sa rozpustí. Do rozpustenej želatíny pridám 2-3 pol. lyžice plnky, zamiešam a vlejem späť k plnke, teda k smotane vyšľahanej s nutelou. Poriadne mixérom vyšľahám, robím to rýchle, aby nevznikli "sople". Plnku vylejem na na cesto na plechu. Dám do chladničky vychladiť. Plnka je relatívne tenká.. cca 5mm, takže stuhne rýchlo. Po polhodine vyšľahám 1 šľahačkovú smotanu s cukrom a solamylom, kto má dobré skúsenosti so stužovačom, tak so stužovačom. Kto má rád viacej šľahačky, tak nech si ešte jednu šľahačkovú smotanu pridá. Hotovú šľahačku natriem na prvú plnku, ozdobíme a hotovo. **** Želám príjemné letné osvieženie s touto dobrotou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (20) posledné: 11.7.2012, 17:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() letné osvieženiePOTREBNÉ PRÍSADY korpus: 4 vajcia, 20 dkg polohrubej múky, 15-20 dkg kr.cukru, 0,5 dcl vody, 0,5 dcl oleja, 1/2 prášku do pečiva plnka 1: 1 veľký jahodový kompót /príp. iný/, 2 jahodové pudingy /príp. zlaté klasy/, 1-2 pol. lyžice kr. cukru, 1 kyslá smotana plnka 2: 250 ml smotany na šľahanie, 1 stužovač alebo 1 čaj. lyžica drvenej želatíny, 1 pol. lyžica cukru POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista, pridáme vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva, nakoniec zľahka zašľaháme sneh z bielkov. Ak je cesto pred pridaním snehu príliš husté, pridáme ešte 2-3 pol. lyžice vody. Cesto vylejeme do tortovej formy s priemerom 27-28 cm. Pečieme v predhriatej rúre, kým cesto na špáradlo sa nelepí. Osobne pečiem pri teplote 150-160°C asi 25 minút. Kompót scedíme, ovocie poukladáme na upečený korpus. Z pudingových práškov, šťavy z kompótu doplnenej vodou na 0,8 l, cukru uvaríme puding. Za stáleho miešania vychladíme v studenej vode. Po vychladnutí vyšľaháme s kyslou smotanou. Plnku nalejeme na ovocie. Nakoniec vyšľaháme šľahačku so stužovačom a cukrom, osobne mám radšej rozpustiť želatínu v pol. lyžici vody a zmiešať so šľahačkou podľa návodu (najprv pridám 1-2 lyžice šľahačky do rozpustenej ale nie vriacej želatíny, potom túto zmes vylejem do šľahačky a rýchlo vymiešam len varechou) a vylejem na plnku. Zarovnám, ozdobím posypom a nechám stuhnúť. Už sme to jedli aj po 2 hodinách chladenia, samozrejme je lepšie, ak to chladne v chladničke dlhšie. Skúšala som šľahačku vyšľahať aj so Solamylom, držala perfektne, dokonca som mohla vrecúškom zdobiť, pretože pri želatíne šľahačka najprv zredne a tuhne až v chlade. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 13.6.2011, 15:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |