. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Andrea H. (jessie.31) ID 18276
.
Oblasť: Levice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 29.6.2007
Naposledy: 3.3.2017 21:08
Aktualizácia: 23.10.2011 19:25
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 6
RODINNÉ FOTOGRAFIE 59
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 3
RECEPTY 31
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)

MÚČNIKY, POHÁRE

Šlahačkové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus: 5 vajec, 5 PL kryštáľového cukru krupica, 2 PL oleja, 5 PL polohrubej múky, 1 ČL prášku do pečiva - toto všetko 2× Plnka: 250 ml sladkej smotany 30-33 %, 150 g čokolády na varenie, 150 g kryštáľového cukru krupica, 3 PL kakaa; ríbezľový lekvár Vrchná vrstva - 500 ml rastlinnej šľahačky (môže byť napr. aj v prášku), želatínový stužovač za studena, 1 PL ríbezľového lekváru, strúhaná čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

Korpus:
Žĺtka vyšľaháme s cukrom a olejom, pridáme múku a prášok do pečiva, znova prešľaháme a pridáme sneh z bielkov, vylejeme na papierom vystlaný plech. Upečieme. Takto urobíme 2 korpusy.

Plnka:
Deň vopred si privedieme do varu sladkú smotanu (nevaríme), pridáme čokoládu,cukor, kakao a miešame do hladkej hmoty, necháme vychladiť a vložíme na noc do chladničky stuhnúť. Na druhý deň vyšľaháme.

Vrchná vrstva:
Vyšľaháme šľahačku, pridáme lekvár a znova prešľaháme, pridáme želatínový stužovač podľa návodu.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (24) posledné: 12.4.2011, 21:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kardinálov koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

Piškótové cesto:
2 celé vajcia, 6 žĺtkov, 64 g kryšt. cukru, 1 bal. vanilkový cukor, 1 poliev. lyžica prášku do pečiva, 40 g polohrubej múky *************************

Sneh:
6 bielkov, 168 g kryšt. cukru*************************

Plnka: 500 ml šľahačkovej smotany 30-33 % (v mojom prípade rastlinná),
2 poliev. lyžice prášk. cukru,
2 bal. stužovača do šľahačky***alebo nahradíme práškovou šľahačkou - pripravíme podľa návodu,
slivkový lekvár

POSTUP PRÍPRAVY

v obr. postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (14) posledné: 9.12.2011, 18:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Pudingový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO:
6 vajec, 300 g polohrubej múky, 300 g práškového cukru, 1 bal. vanilkového cukru, 1 bal. prášku do pečiva, štipka sódy BB, 120 ml oleja, 120 ml vlažnej vody *********
PUDING:
750 ml mlieka, 6 polievkových lyžíc cukru, 2 bal. kakaového alebo čokoládového pudingu.

POSTUP PRÍPRAVY

PUDING: V 750 ml mlieka si uvaríme puding podľa návodu. Necháme vychladiť.

CESTO: Žĺtka vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridáme olej a vlažnú vodu, premiešame. Pridáme múku s práškom do pečiva a sódou. Vymiešame varechou a potom mixérom na hladkú hmotu. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme do žĺtkovej hmoty a varechou dobre spojíme. Vylejeme na vymastený a múkou posypaný hlboký plech, rovnomerne rozotrieme. Po lyžiciach kladieme vychladnutý puding. Upečieme. Na vrch zvyknem dať ešte šľahačku, no teraz to bolo bez nej. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 23.3.2012, 18:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Mascarpone (doma vyrobené)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 liter smotany 5 ml kyseliny citrónovej alebo zodpovedajúce množstvo citrónovej šťavy

POSTUP PRÍPRAVY

Mascarpone sa dá kúpiť v obchode, jeho príprava však nie je zložitá.

Zohrejeme 1 liter smotany na približne 90°C, pridáme 5 ml kyseliny citrónovej alebo zodpovedajúce množstvo citrónovej šťavy a zmes pomaly premiešavame cca. 10 minút, až kým sa smotana nezrazí. Zmes necháme odkvapkať v utierke.

Čo je to vlastne Mascarpone?

Mascarpone je jemný, krémový čerstvý syr vyrábaný zo smotany pôsobením kyseliny vínnej bez odstraňovania syrovátky. Pochádza z Lombardie (slovo Mascherpa označovalo v tamojšom dialekte syr ricotta), dnes sa však vyrába po celom Taliansku. Mascarpone sa používa ako prísada do dezertov (napr. tiramisu) a toriet.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 9.8.2011, 8:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Sladké rožteky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 4 PL kryštálového cukru, 2 dcl oleja, 1 kocka kvasníc, 6 dcl mlieka, 3 žĺtky, štipka soli***Plnka: podľa chuti, napr.: mleté orechy s cukrom, hrozienka, lekvár, nutella, mletý mak s cukrom

POSTUP PRÍPRAVY

Do trochy teplého mlieka dáme nakysnúť kvasnice. Múku zmiešame s práškom do pečiva, soľou, cukrom. V zvyšnom mlieku rozhabarkujeme žĺtky a olej. Všetko spolu zmiešame, vypracujeme cesto, zakryjeme utierkou a necháme kysnúť 20 – 25 minút.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 8 častí a vypracujeme z nich bochníky. Každý bochník na tenko rozvaľkáme a nožom rozrežeme na 8 trojuholníkov.
Do trojuholníka pri kraj dáme plnku,rožteky zatočíme (dva rohy zahneme za plnku a stáčame k tretiemu rohu) a položíme na vymastený plech. Natrieme rozšľahaným vajíčkom a necháme kysnúť na plechu ešte 15 minút.
Vo vyhriatej rúre pečieme približne 25 minút pri 180°C.
Hotové rožteky posypeme práškovým cukrom

Plnka orechová/maková:
pomleté orechy/pomletý mak - zmiešame s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom podľa chuti a zmiešame s horúcou vodou na veľmi hustú kašu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Americké cookies



POTREBNÉ PRÍSADY

13 dkg cukor kryštáľ, ½ bal. vanilkový cukor, 1 ks vajce, 15 dkg hladká múka,10 dkg margarín, 10 dkg čokoláda na varenie / posekaná nahrubo/, 5 dkg orechy / posekané nahrubo/, 1 zarovnaná mokka lyžica sóda bikarbóna

POSTUP PRÍPRAVY

Predhrej rúru na 200 ºC.

Kryštálový a vanilkový cukor vymiešaj s vajíčkom.
Rozmrv margarín s múkou, pridaj sódu bikarbónu.
Tieto dve zmesi spoj a potom do nej prisyp čokoládu a orechy.

Z masy tvaruj guľky veľkosti vlašského orechu /asi 30-35ks/.
/Nemusíš dbať na pravidelnosť, v rúre sa roztopia /

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 25.9.2012, 14:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu