
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Šlahačkové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Korpus: 5 vajec, 5 PL kryštáľového cukru krupica, 2 PL oleja, 5 PL polohrubej múky, 1 ČL prášku do pečiva - toto všetko 2× Plnka: 250 ml sladkej smotany 30-33 %, 150 g čokolády na varenie, 150 g kryštáľového cukru krupica, 3 PL kakaa; ríbezľový lekvár Vrchná vrstva - 500 ml rastlinnej šľahačky (môže byť napr. aj v prášku), želatínový stužovač za studena, 1 PL ríbezľového lekváru, strúhaná čokoláda POSTUP PRÍPRAVY Korpus: Žĺtka vyšľaháme s cukrom a olejom, pridáme múku a prášok do pečiva, znova prešľaháme a pridáme sneh z bielkov, vylejeme na papierom vystlaný plech. Upečieme. Takto urobíme 2 korpusy. Plnka: Deň vopred si privedieme do varu sladkú smotanu (nevaríme), pridáme čokoládu,cukor, kakao a miešame do hladkej hmoty, necháme vychladiť a vložíme na noc do chladničky stuhnúť. Na druhý deň vyšľaháme. Vrchná vrstva: Vyšľaháme šľahačku, pridáme lekvár a znova prešľaháme, pridáme želatínový stužovač podľa návodu. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (24) posledné: 12.4.2011, 21:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Kardinálov koláčPOTREBNÉ PRÍSADY Piškótové cesto: 2 celé vajcia, 6 žĺtkov, 64 g kryšt. cukru, 1 bal. vanilkový cukor, 1 poliev. lyžica prášku do pečiva, 40 g polohrubej múky ************************* Sneh: 6 bielkov, 168 g kryšt. cukru************************* Plnka: 500 ml šľahačkovej smotany 30-33 % (v mojom prípade rastlinná), 2 poliev. lyžice prášk. cukru, 2 bal. stužovača do šľahačky***alebo nahradíme práškovou šľahačkou - pripravíme podľa návodu, slivkový lekvár POSTUP PRÍPRAVY v obr. postupe OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 9.12.2011, 18:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Pudingový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 6 vajec, 300 g polohrubej múky, 300 g práškového cukru, 1 bal. vanilkového cukru, 1 bal. prášku do pečiva, štipka sódy BB, 120 ml oleja, 120 ml vlažnej vody ********* PUDING: 750 ml mlieka, 6 polievkových lyžíc cukru, 2 bal. kakaového alebo čokoládového pudingu. POSTUP PRÍPRAVY PUDING: V 750 ml mlieka si uvaríme puding podľa návodu. Necháme vychladiť. CESTO: Žĺtka vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridáme olej a vlažnú vodu, premiešame. Pridáme múku s práškom do pečiva a sódou. Vymiešame varechou a potom mixérom na hladkú hmotu. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme do žĺtkovej hmoty a varechou dobre spojíme. Vylejeme na vymastený a múkou posypaný hlboký plech, rovnomerne rozotrieme. Po lyžiciach kladieme vychladnutý puding. Upečieme. Na vrch zvyknem dať ešte šľahačku, no teraz to bolo bez nej. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 23.3.2012, 18:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Mascarpone (doma vyrobené)POTREBNÉ PRÍSADY 1 liter smotany 5 ml kyseliny citrónovej alebo zodpovedajúce množstvo citrónovej šťavy POSTUP PRÍPRAVY Mascarpone sa dá kúpiť v obchode, jeho príprava však nie je zložitá. Zohrejeme 1 liter smotany na približne 90°C, pridáme 5 ml kyseliny citrónovej alebo zodpovedajúce množstvo citrónovej šťavy a zmes pomaly premiešavame cca. 10 minút, až kým sa smotana nezrazí. Zmes necháme odkvapkať v utierke. Čo je to vlastne Mascarpone? Mascarpone je jemný, krémový čerstvý syr vyrábaný zo smotany pôsobením kyseliny vínnej bez odstraňovania syrovátky. Pochádza z Lombardie (slovo Mascherpa označovalo v tamojšom dialekte syr ricotta), dnes sa však vyrába po celom Taliansku. Mascarpone sa používa ako prísada do dezertov (napr. tiramisu) a toriet. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 9.8.2011, 8:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Sladké rožtekyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 4 PL kryštálového cukru, 2 dcl oleja, 1 kocka kvasníc, 6 dcl mlieka, 3 žĺtky, štipka soli***Plnka: podľa chuti, napr.: mleté orechy s cukrom, hrozienka, lekvár, nutella, mletý mak s cukrom POSTUP PRÍPRAVY Do trochy teplého mlieka dáme nakysnúť kvasnice. Múku zmiešame s práškom do pečiva, soľou, cukrom. V zvyšnom mlieku rozhabarkujeme žĺtky a olej. Všetko spolu zmiešame, vypracujeme cesto, zakryjeme utierkou a necháme kysnúť 20 – 25 minút. Vykysnuté cesto rozdelíme na 8 častí a vypracujeme z nich bochníky. Každý bochník na tenko rozvaľkáme a nožom rozrežeme na 8 trojuholníkov. Do trojuholníka pri kraj dáme plnku,rožteky zatočíme (dva rohy zahneme za plnku a stáčame k tretiemu rohu) a položíme na vymastený plech. Natrieme rozšľahaným vajíčkom a necháme kysnúť na plechu ešte 15 minút. Vo vyhriatej rúre pečieme približne 25 minút pri 180°C. Hotové rožteky posypeme práškovým cukrom Plnka orechová/maková: pomleté orechy/pomletý mak - zmiešame s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom podľa chuti a zmiešame s horúcou vodou na veľmi hustú kašu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Americké cookiesPOTREBNÉ PRÍSADY 13 dkg cukor kryštáľ, ½ bal. vanilkový cukor, 1 ks vajce, 15 dkg hladká múka,10 dkg margarín, 10 dkg čokoláda na varenie / posekaná nahrubo/, 5 dkg orechy / posekané nahrubo/, 1 zarovnaná mokka lyžica sóda bikarbóna POSTUP PRÍPRAVY Predhrej rúru na 200 ºC. Kryštálový a vanilkový cukor vymiešaj s vajíčkom. Rozmrv margarín s múkou, pridaj sódu bikarbónu. Tieto dve zmesi spoj a potom do nej prisyp čokoládu a orechy. Z masy tvaruj guľky veľkosti vlašského orechu /asi 30-35ks/. /Nemusíš dbať na pravidelnosť, v rúre sa roztopia / Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 25.9.2012, 14:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |