Andrea H. (jessie.31) ID 18276 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)
Kardinálov koláč
[ recept č. 5008 zo dňa 19.4.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Piškótové cesto: 2 celé vajcia, 6 žĺtkov, 64 g kryšt. cukru, 1 bal. vanilkový cukor, 1 poliev. lyžica prášku do pečiva, 40 g polohrubej múky *************************
Sneh: 6 bielkov, 168 g kryšt. cukru*************************
Plnka: 500 ml šľahačkovej smotany 30-33 % (v mojom prípade rastlinná), 2 poliev. lyžice prášk. cukru, 2 bal. stužovača do šľahačky***alebo nahradíme práškovou šľahačkou - pripravíme podľa návodu, slivkový lekvár
POSTUP PRÍPRAVY
v obr. postupe
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Piškótové cesto: 2 celé vajcia, 6 žĺtok vyšľaháme, pridáme kryšt. a vanilk. cukor a vyšľaháme do hustej peny. Potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a spojíme. |
![]() |
Sneh: 6 bielkov vyšľaháme s kryšt. cukrom do hustého snehu. |
![]() |
Piškótové cesto rozotrieme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. |
![]() |
Sneh dáme do cukr. vrecka a striekame pásy na piškótové cesto. |
![]() |
Pečieme 15 minút na 185 stupňoch v strede rúry, potom preložíme nižšie a pečieme ešte 5 minút. |
![]() |
Po upečení posypeme ešte teplé práškovým cukrom. |
![]() |
Potom cesto ohneme do oblúka(pocukrovanou stranou dole) - 3/4 tvorí oblúk a 1/4 potom oblúk po naplnení plnkou uzavrieme. Ja som trochu improvizovala, cesto som ohla na podložke v krabici od Horaliek :-)) |
![]() |
Keď cesto vychladne, oblúk natrieme slivkovým lekvárom. |
![]() |
Zo smotany na šľahanie, ztužovačov a pr. cukru... |
![]() |
...vyšľaháme hustú šľahačku. |
![]() |
Šľahačku natrieme na slivkový lekvár. |
![]() |
Prikryjeme zvyšným cestom. |
![]() |
Dáme do chladničky. Môžeme improvizovane zaťažiť. Necháme stuhnúť. |
![]() |
Potom nakrájame a papáme. Dobrú chuť. |
![]() |
Je aj jednoduchší spôsob, cesto rozkrojíme po dĺžke na polovicu, spodné cesto natrieme šľahačkou, vrchné cesto slivkovým lekvárom a spojíme. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Martina M. (matami) ID 128343 (9.12.2011, 18:50) |
fantastický zákusok, jednoducho nebíííčko v papuľke ....robievam ho takmer vždy k rodinným oslavám a vždy sa po ňom len tak zapráši ...ja mám recept na 10vajec a do šľahačky dávam vždy aj ovocie (čučoriedky, jahody, maliny), čo je po ruke ....mňam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Klaudia P. (klaudia90210) ID 12131 (2.11.2011, 11:29) |
toto je nalepsi kolac na svete my sme ho mali na svadbe a bola on velka bitka ja sa ho chystam robit cez vikend prvy krat vacsinou sme si ho davali robit u profikov  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lívia T. (livina0000) ID 129359 (19.2.2010, 13:10) |
takto by to malo vyzerať |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
migu m. (migu) ID 36636 (13.6.2008, 20:11) |
chcem sa spytat, kedy sa stahuje z cesta papier na pecenie ? ja som to skusala ihned po upeceni, ale islo to velmi tazko a cesto sa sem tam nechcelo odlepit  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Andrea Halabuková (jessie.31) ID 18276 (31.8.2009, 18:27) |
Ahoj, ide to dosť ťažko, no treba byť trpezlivý. Ja si pomáham cukrárskou špachtľou. Načnem to spachtľou (oddelím papier od cesta) a potom si ten papier podnem a ťahám a niekto musí jemne držať cesto zvrchu.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea B. (Beneovka) ID 10804, mimibazar.sk/beneovka (25.5.2008, 21:26) |
Aďka,tak tento koláč poznám,chodievam naň do cukrárne,ale od dnes si ho budem robievať doma. Chutil všetkým,nestihla som ani krájať .Bol úžasný,len neviem,čo dávajú do stredu v tej cukrárni,lebo čistá šľahačka tam nie je. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (20.4.2008, 20:50) |
Andrejka toto je najlepší koláčik alebo zákusok ja ho robievam až dvakrát do roka hihi keďže tam ide 1O vajíčok aspon do môjho receptu ,ale je fantastický stojí to za to  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Andrea H. (jessie.31) ID 18276 (20.4.2008, 23:11) |
Aj do môjho receptu ide 10 ks, na ja som to prispôsobila na 8.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (20.4.2008, 8:37) |
Andrejka, tento koláčik vyzerá super. Niekedy ho musím skúsiť.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Daniela C. (barila) ID 3809, mimibazar.sk/barila (20.4.2008, 7:48) |
Tento kolac som piekla minuly vikend. Recept som nasla v katalogu Oetker. Davka bola mensia. Ale musim povedat, ze sa za nim zaprasilo. V tom mojom recepte sa do slahacky davala zelatina na studeno. Je to "light" kolacik, preto sme si dali aj 3 kusky. A hned bol FUC!!!! Fakt odporucam.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Dr. Zdenka P. (zdenka131) ID 12491 (20.4.2008, 6:42) |
Prosím, kde dostať kúpiť rastlinnú šľahačku? Ďakujem. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Andrea H. (jessie.31) ID 18276 (20.4.2008, 20:34) |
Ja som ju kúpila v potravinách Bala v Košiciach. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (20.4.2008, 0:21) |
Vyzera to velmi lakavo. Mam strasne rada slivkovy lekvar, urcite vyskusam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |