. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Jana S. (jarjanulka) ID 169198
.
Oblasť: Spišská Nová Ves
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 7.10.2010
Naposledy: 29.5.2019 5:10
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 8
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)

MÚČNIKY, POHÁRE

Tvarohovo-jahodové pokušenie :)



POTREBNÉ PRÍSADY

Koláčik patrí medzi časovo náročnejšie na prípravu, ale o to viac potom chutí :)

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíme si klasické piškótové cesto: 5 žltkov vyšľaháme do penista s 200g prášk. cukru, po troške pridávame 1dcl vlažnej vody a 1dcl oleja. Do našľahaných žltkov pomaly pridáme 200g polohrubej múky a 1 prášok do pečiva a nakoniec pridáme sneh z 5 bielkov. Pečieme pri 250stupňoch vo vymastenom a hrubou múkou vysypanom plechu.
Vychladnutý korpus si potrieme jahodovým džemom a naň navrstvíme prvý krém, ktorý si pripravíme z 250g palmarinu vymiešaného s 200g prášk. cukru, citrónovou kôrou a 250g jemného tvarohu (mne sa osvedčil 250g tvaroh Sabi v črievku ).
Na tvarohový krém si poukladáme odkvapkané jahodky (ja som dala domáci jahodový kopót 750ml).
Ďalej si pripravíme jahodový krém - z 1/2litra mlieka, 2jahodových pudingov a 3PL cukru si uvaríme puding, ktorý po vychladnutí vymiešame s 250g palmarinu. Jahodový krém navrstvíme na tvarohový krém s poukladanými jahodkami.
Jahodovú šťavu z kompótu si doplníme na 8 dcl pridaním vody a jahodového sirupu a uvaríme želatínu. (Ja som ju robila z tých 8dcl štavy,3PL cukru a 2balíčkov Zlatého klasu... môžte použiť aj klasickú práškovú želatínu miesto zlatého klasu). Želatínu necháme vychladnúť, pričom ju často premiešame, aby sa nám neurobila šupka. Vlažnú želatínu natrieme na koláč.
Koláčik necháme stuhnúť v chladničke aspoň na 1hodinku a nakoniec naň dáme šľahačku z 500ml smotany na šľahanie.
Sladkú chuť prajem :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 28.2.2011, 22:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu