
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Hruškový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 170 g hladkej múky., KL kypriaceho prášku do pečiva., 75 g práškového cukru., vanilínový cukor., trochu nastrúhanej citrónovej kôry., štipka soli., vajce., 100 g mäkkého masla alebo margarínu. Na tvarohovú náplň: 500 g tvarohu na pečenie., 2 – 3 PL práškového cukru., vanilínový cukor., 4 žĺtky., PL zemiakového škrobu., trochu nastrúhanej citrónovej kôry., 4 bielky., Na ovocnú náplň: 3 – 4 olúpané a na plátky nakrájané hrušky., 250 ml hruškového nektáru., tortové číre želé., 2 – 3 PL práškového cukru., Na ozdobenie: 250 ml smotany na šľahanie., škoricový cukor., smeta-fix., niekoľko lístkov na ozdobu (mäty)., tmavá poleva., POSTUP PRÍPRAVY Na prípravu cesta dáme na dosku postupne všetky suroviny a najprv nožom a po čiastočnom spojení surovín ručne vypracujeme cesto, ktoré dáme asi na hodinu do chladničky. Z cesta vyvaľkáme na pomúčenej doske plát s priemerom 30 cm. Pomocou valčeka ho prenesieme do vymastenej tortovej formy s priemerom 26 cm. Cesto vytlačíme asi cm pod okraj formy. Na prípravu tvarohovej náplne najprv oddelíme žĺtky od bielkov. Tvaroh, práškový a vanilínový cukor, žĺtky, solamyl a citrónovú kôru premiešame. Z bielkov ušľaháme sneh a zľahka vmiešame do tvarohu. Náplň rozotrieme na cesto, uhladíme a dáme piecť do predhriatej rúry. Po upečení necháme vychladnúť. Doba pečenia asi 55 – 65 minút. Na ovocnú náplň dáme krátko povariť hrušky v hruškovom nektári. Ak sú už mäkké, pridáme tortové želé a cukor. Necháme prejsť varom a za občasného zamiešania necháme vychladnúť. Na tvarohovú náplň naukladáme hrušky a nalejeme želé. Necháme tuhnúť asi 2 hodiny v chladničke. Opatrne oddelíme orkaj formy. Smotanu, škoricový cukor a smeta-fix ušľaháme dotuha. Dáme do mikroténového vrecka, odstrihneme roh a špirálovito nastriekame na koláč “húseničky”. Polevu pripravíme podľa návodu na obale, odstrihneme malinký rožtek a na papier na pečenie nastriekame oči, ústočka a tykadlá. Pred servírovaním dozdobíme zelenými lístkami. Uchovávame v chlade. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (5) posledné: 17.7.2010, 23:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Kávové potešeniePOTREBNÉ PRÍSADY 4 PL silnej kávoviny., 75 g posekaných vlašských orechov., 175 g polohrubej múky., 1 a 1/2 lyžičky prášku do pečiva., 175 g zmäknutého masla., 175 g cukru., 3 veľké vajcia., Kávová náplň a poleva: PL kávoviny., PL cukru., 250 g mascarpone., 200 ml krémového syra., Ozdoba: 10 polovičiek vlašských orechov., POSTUP PRÍPRAVY Polohrubú múku preosejeme s práškom do pečiva do hlbšej misy. Potom pridáme všetky ostatné suroviny, okrem vlašských orechov a kávoviny. Maslo musí byť úplne mäkké, Elektrickým šľahačom vypracujeme cesto. Nakoniec jemne primiešame kávovinu a oriešky. Cesto rozdelíme na 2 časti a vylejeme do pripravených tortových foriem. Pečieme 25 – 30 minút. V malom množstve vriacej vody (55 ml) miešame cukor a kávovinu, až kým sa nerozpustí. Po vychladnutí zmiešame s mascarpone a krémovým syrom. Kávovú náplň rozdelíme na 2 časti. Po vychladnutí natrieme tortový korpus polovičkou náplne, prikryjeme druhým korpusom. Zvyšnou plnkou potrieme celý povrch koláča. Nakoniec tortu ozdobíme polovičkami vlašských orechov. Necháme (najlepšie v chladničke) dobre odstáť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 17.7.2010, 19:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |