končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Neodolateľné slané bryndzovo-syrovo-slaninkové koláčePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 500 ml mlieka, 40 g droždia, 3 lyžice kryštálové cukru, 600 g polohrubej múky, 2 lyžice soli a 100 ml oleja. PLNKA: 300 g bryndze, 1 kyslá smotana, 10 dkg údeného syra, 15-20 dkg nadrobno nakrájanej oravskej slaniny, 2 nadrobno nakrájané veľké cibule a nasekaná čerstvá petržlenová vňať (občas keď mám v chladničke kúsok nivy, postrúham aj ten) - všetko spolu premiešame POSTUP PRÍPRAVY Z mlieka, droždia a cukru urobíme kvások. Do misy nasypeme preosiatu múku, soľ, olej a vykysnuté kvások a vymiesime cesto - necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme asi na hrúbku 1,5 cm a vykrajujeme menšie kolieska. Poukladáme na vymastený plech, v strede každého koliečka urobím prstom širšiu jamku, kraje potrieme olejom a pridáme za lyžicu plnky - resp. čím viac tým lepšie ale nesmieme to prehnať aby nám pri pečení nevytekala na plech. U nás sa koláče pečú vždy rovno z dvoch dávok a len sa tak po nich zapráši. Napriek tomu, že sú to kysnuté koláče chutia vynikajúce aj na druhý deň. Dobrú chuť:-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
VYNIKAJÚCI a RÝCHLY šľahačkový dezertPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1 balenie medových plátov (240 g - 4 pláty), 2 šľahačkové smotany, práškový cukor, 4 banány, 500 g čerstvých jahôd, strúhaná čokoláda na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY Dotuha vyšľaháme šľahačkové smotany (podľa potreby môžeme pridať stužovač) a podľa chuti môžeme ale nemusíme pridať práškový cukor. Šľahačku rozdelíme na 4 rovnaké časti. Medové pláty plníme nasledovne: banány nakrájame na hrubšie koliečka, uložíme na prvý plát a natrieme šľahačkou - priložíme druhý plát a natrieme šľahačkou - priložíme tretí plát, uložíme jahody nakrájané na hrubšie plátky a natieme šľahačkou. Posledný plát natieme natenko a zvyšnou šľahačkou zatrieme celý dezert. Zasypeme nastrúhanou čokoládou a necháme odstáť v chladničke 8 hodín. Dobrú chuť:-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |