
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Neodolateľné slané bryndzovo-syrovo-slaninkové koláčePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 500 ml mlieka, 40 g droždia, 3 lyžice kryštálové cukru, 600 g polohrubej múky, 2 lyžice soli a 100 ml oleja. PLNKA: 300 g bryndze, 1 kyslá smotana, 10 dkg údeného syra, 15-20 dkg nadrobno nakrájanej oravskej slaniny, 2 nadrobno nakrájané veľké cibule a nasekaná čerstvá petržlenová vňať (občas keď mám v chladničke kúsok nivy, postrúham aj ten) - všetko spolu premiešame POSTUP PRÍPRAVY Z mlieka, droždia a cukru urobíme kvások. Do misy nasypeme preosiatu múku, soľ, olej a vykysnuté kvások a vymiesime cesto - necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme asi na hrúbku 1,5 cm a vykrajujeme menšie kolieska. Poukladáme na vymastený plech, v strede každého koliečka urobím prstom širšiu jamku, kraje potrieme olejom a pridáme za lyžicu plnky - resp. čím viac tým lepšie ale nesmieme to prehnať aby nám pri pečení nevytekala na plech. U nás sa koláče pečú vždy rovno z dvoch dávok a len sa tak po nich zapráši. Napriek tomu, že sú to kysnuté koláče chutia vynikajúce aj na druhý deň. Dobrú chuť:-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
VYNIKAJÚCI a RÝCHLY šľahačkový dezertPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1 balenie medových plátov (240 g - 4 pláty), 2 šľahačkové smotany, práškový cukor, 4 banány, 500 g čerstvých jahôd, strúhaná čokoláda na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY Dotuha vyšľaháme šľahačkové smotany (podľa potreby môžeme pridať stužovač) a podľa chuti môžeme ale nemusíme pridať práškový cukor. Šľahačku rozdelíme na 4 rovnaké časti. Medové pláty plníme nasledovne: banány nakrájame na hrubšie koliečka, uložíme na prvý plát a natrieme šľahačkou - priložíme druhý plát a natrieme šľahačkou - priložíme tretí plát, uložíme jahody nakrájané na hrubšie plátky a natieme šľahačkou. Posledný plát natieme natenko a zvyšnou šľahačkou zatrieme celý dezert. Zasypeme nastrúhanou čokoládou a necháme odstáť v chladničke 8 hodín. Dobrú chuť:-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Ryžový kari šalátPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Uvarená ryža, 1 červená paprika, 1 konzerva sladkej kukurice, petržlenová vňať podľa chuti, 10 dkg neúdeného syra, cibuľa, maslo, 1 lyžička kari, majonéza, soľ a čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Uvarenú alebo udusenú ryžu necháme vychladnúť, pridáme na malé kocky pokrájanú kápiu, konzervu kukurice, nadrobno nakrájaný syr a petržlenovú vňať podľa chuti. Príprava ochutenej majonézy: na 1/2 malej kocky masla speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a keď zmäkne pridáme kari, popražíme asi 1 min. a do vychladenej zmesi pridáme majonézu, ktorou ochutíme šalát. Pridáme soľ a korenie podľa chuti. Výborne chutí ku grilovanému mäsu. Dobrú chuť:-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 18.4.2011, 14:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Netradičná vajíčková pomazánkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 majonéza (Helmans), 5 natvrdo uvarených vajíčok, strúhaný údený syr (podľa chuti), 1 plesnivec, (nakrájať na kocky), 5 strúčikov cesnaku, čerstvý sekaný kôpor podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny spolu premiešame a podávame na opečenom bielom pečive. Bez čerstvého sekaného kôpru tá pomazánka nie je to pravé orechové. Kôpor veľmi neobľubujem ale v spojení s cesnakom a ostatnými ingredienciami je to jednoducho fantastické. Táto pochúťka sa veľmi osvedčila pri posedeniach pri víne. Podávame na opečenom chlebe, opečených bagetách alebo na mini-gril toastoch. Dara R. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cestovinový šalát s kuracím mäsom a syrovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g cestovín (najlepšie penne) 500 g kuracích pŕs čínska kapusta (podľa chuti), najlepší pomer je koľko uvarených penne toľko kapusty 1 konzerva sladkej kukurice grilovacie korenie soľ šľahačková smotana (Rajo - 250 ml) črievkový syr 10-15 dkg údeného syra 1 trojuholník nivy POSTUP PRÍPRAVY Cestoviny uvaríme podľa návodu, pridáme pokrájanú čínsku kapustu, sladkú kukuricu, opečené kuracie prsia (nakrájame na kocky a opečieme so soľou a grilovacím korením) a syrovú omáčku. Syrovú omáčku si pripravíme tak, že do hrnca vylejeme šľahačkovú smotanu, pridáme črievkový syr a nastrúhaný údený syr a nivu. Miešame kým sa všetko nespojí do omáčky - nesmie sa variť. Necháme trochu vychladnúť a ešte trochu teplé vylejeme na cestoviny. Necháme vychladnúť pri izbovej teplote a podávame. V chladničke šalát veľmi stuhne, takže ak vám zostalo aj na druhý den môžete si ho v mikrovlnke zohriať a nechať vychladnúť pri izbovej teplote...chutí rovnako dobre. Dobrú chuť:-) Dara R. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 18.2.2014, 21:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |