. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Darina R. (Dara83) ID 141918
Oblasť: Prievidza-Bojnice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 8.3.2010
Naposledy: 12.9.2020 23:41
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 12
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 5
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)

MÚČNIKY, POHÁRE

Neodolateľné slané bryndzovo-syrovo-slaninkové koláče


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 500 ml mlieka, 40 g droždia, 3 lyžice kryštálové cukru, 600 g polohrubej múky, 2 lyžice soli a 100 ml oleja. PLNKA: 300 g bryndze, 1 kyslá smotana, 10 dkg údeného syra, 15-20 dkg nadrobno nakrájanej oravskej slaniny, 2 nadrobno nakrájané veľké cibule a nasekaná čerstvá petržlenová vňať (občas keď mám v chladničke kúsok nivy, postrúham aj ten) - všetko spolu premiešame

POSTUP PRÍPRAVY

Z mlieka, droždia a cukru urobíme kvások. Do misy nasypeme preosiatu múku, soľ, olej a vykysnuté kvások a vymiesime cesto - necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme asi na hrúbku 1,5 cm a vykrajujeme menšie kolieska. Poukladáme na vymastený plech, v strede každého koliečka urobím prstom širšiu jamku, kraje potrieme olejom a pridáme za lyžicu plnky - resp. čím viac tým lepšie ale nesmieme to prehnať aby nám pri pečení nevytekala na plech.
U nás sa koláče pečú vždy rovno z dvoch dávok a len sa tak po nich zapráši. Napriek tomu, že sú to kysnuté koláče chutia vynikajúce aj na druhý deň. Dobrú chuť:-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

VYNIKAJÚCI a RÝCHLY šľahačkový dezert


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 balenie medových plátov (240 g - 4 pláty), 2 šľahačkové smotany, práškový cukor, 4 banány, 500 g čerstvých jahôd, strúhaná čokoláda na ozdobu

POSTUP PRÍPRAVY

Dotuha vyšľaháme šľahačkové smotany (podľa potreby môžeme pridať stužovač) a podľa chuti môžeme ale nemusíme pridať práškový cukor. Šľahačku rozdelíme na 4 rovnaké časti. Medové pláty plníme nasledovne: banány nakrájame na hrubšie koliečka, uložíme na prvý plát a natrieme šľahačkou - priložíme druhý plát a natrieme šľahačkou - priložíme tretí plát, uložíme jahody nakrájané na hrubšie plátky a natieme šľahačkou. Posledný plát natieme natenko a zvyšnou šľahačkou zatrieme celý dezert. Zasypeme nastrúhanou čokoládou a necháme odstáť v chladničke 8 hodín. Dobrú chuť:-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Ryžový kari šalát


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Uvarená ryža, 1 červená paprika, 1 konzerva sladkej kukurice, petržlenová vňať podľa chuti, 10 dkg neúdeného syra, cibuľa, maslo, 1 lyžička kari, majonéza, soľ a čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Uvarenú alebo udusenú ryžu necháme vychladnúť, pridáme na malé kocky pokrájanú kápiu, konzervu kukurice, nadrobno nakrájaný syr a petržlenovú vňať podľa chuti.
Príprava ochutenej majonézy: na 1/2 malej kocky masla speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a keď zmäkne pridáme kari, popražíme asi 1 min. a do vychladenej zmesi pridáme majonézu, ktorou ochutíme šalát. Pridáme soľ a korenie podľa chuti. Výborne chutí ku grilovanému mäsu. Dobrú chuť:-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 18.4.2011, 14:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Netradičná vajíčková pomazánka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 majonéza (Helmans), 5 natvrdo uvarených vajíčok, strúhaný údený syr (podľa chuti), 1 plesnivec, (nakrájať na kocky), 5 strúčikov cesnaku, čerstvý sekaný kôpor podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny spolu premiešame a podávame na opečenom bielom pečive. Bez čerstvého sekaného kôpru tá pomazánka nie je to pravé orechové. Kôpor veľmi neobľubujem ale v spojení s cesnakom a ostatnými ingredienciami je to jednoducho fantastické. Táto pochúťka sa veľmi osvedčila pri posedeniach pri víne. Podávame na opečenom chlebe, opečených bagetách alebo na mini-gril toastoch.
Dara R.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cestovinový šalát s kuracím mäsom a syrovou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g cestovín (najlepšie penne) 500 g kuracích pŕs čínska kapusta (podľa chuti), najlepší pomer je koľko uvarených penne toľko kapusty 1 konzerva sladkej kukurice grilovacie korenie soľ šľahačková smotana (Rajo - 250 ml) črievkový syr 10-15 dkg údeného syra 1 trojuholník nivy

POSTUP PRÍPRAVY

Cestoviny uvaríme podľa návodu, pridáme pokrájanú čínsku kapustu, sladkú kukuricu, opečené kuracie prsia (nakrájame na kocky a opečieme so soľou a grilovacím korením) a syrovú omáčku.
Syrovú omáčku si pripravíme tak, že do hrnca vylejeme šľahačkovú smotanu, pridáme črievkový syr a nastrúhaný údený syr a nivu. Miešame kým sa všetko nespojí do omáčky - nesmie sa variť. Necháme trochu vychladnúť a ešte trochu teplé vylejeme na cestoviny. Necháme vychladnúť pri izbovej teplote a podávame. V chladničke šalát veľmi stuhne, takže ak vám zostalo aj na druhý den môžete si ho v mikrovlnke zohriať a nechať vychladnúť pri izbovej teplote...chutí rovnako dobre. Dobrú chuť:-) Dara R.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 18.2.2014, 21:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu