končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ovocný bábovkokoláč :o)POTREBNÉ PRÍSADY 3 vajcia,\\r\\n140 g masla (môžeme použiť aj cca deci oleja),\\r\\n140 g cukru,\\r\\n1 dl mlieka,\\r\\n180 g polohrubej múky,\\r\\nštipku soli,\\r\\nnastrúhanú kôru z dôkladne umytého citrónu,\\r\\n1 vanilkový cukor\\r\\nkypriaci prášok cca trištvrte sáčika\\r\\nhrsť hrozienok,\\r\\nhrsť mandlí (môžeme použiť aj rôzne kompóty alebo čerstvé ovocie podľa vlastnej chuti, treba však pozorne dávkovať, aby cesto ostalo ľahké),\\r\\ntuk a hrubú múku na vysypanie plechu POSTUP PRÍPRAVY Tento koláčik je výborny a chutí ako bábovka. Ja som do neho dala bobulové ovocie z Lidla a bolo to výborné. \r\n\r\nMaslo, žĺtky a cukor vymiešame do peny, pridáme citrónovú kôru, vanilku, vlažné mlieko a soľ. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Múku premiešame s kypriacim práškom a spolu so „snehom“ ju zľahka vmiešame do cesta.\\r\\n2.Pridáme v horúcej vode umyté a odkvapkané hrozienka, rozdrvene mandle a premiešame. Tortovú formu alebo formu na bábovku vymastíme tukom, vysypeme múkou a naplníme.\\r\\n3.Pečieme v mierne predhriatej (180-200 C) rúre cca 45 minút. Upečeny koláč vyklopíme a posypeme práškovým cukrom a vanilkou.\\r\\nHotové poprášime práškovým cukrom a ozdobíme šľahačkou. \\r\\nDobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 1.2.2010, 20:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Výborné tiramisu od ZofkyPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g mascarpone, 1 smotana na šľahanie, 90 g cukru, amaretto alebo vaječný likér , 2 vajíčka, cca 2 dcl instantnej kávy, 1 stužovač do šľahačky, podlhovasté piškóty, kakao na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Tento receptík je veľmi jednoduchý a rýchly. Uvaríme si kávu nescafe a necháme ju vychladiť. Prilejeme do nej podla chuti kolko chceme amareto alebo vaječný likér. Oddelime si žĺtka od bielkov. Žĺtka vymiešame s cukrom a z bielok spravíme hustý sneh. Vyšľaháme si šľahačku. Ja dávam do nej aj stužovač, ale nie je to nutné, len tiramisu pri krájaní lepšie drží pokope. K žĺtkam pridáme mascarpone a znovu premiešame, potom postupne zľahka primiešame vyšľahané bielka a šľahačku. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 20.11.2009, 14:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablkovo-maková štrúdľa s brusnicami - úúúúžasnááááPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balenie lístkového cesta, 1 kg jablká, mletý mak, za hrsť sušených brusníc, za 2 hrste detské piškóty, škoricový cukor, vanilkový cukor, a vajíčko na potretie POSTUP PRÍPRAVY Lístkové cesto si vyvaľkáme na tenko cca 2-3 mm hrúbky, posypeme ho mletým makom, navrstvíme ho jablkami, znovu posypeme makom, vanilkovým a škoricovým cukrom. Voľne porozhadzujeme dopredu namočené brusnice a porozhadzujeme detské piškóty. Zavinieme štrúdľu a prehodíme ju na plech, buď vymastený a pomúčený alebo na papier na pečenie. Štrúdľu potrieme vajíčkom ( ja som doma nenašla ani jediné tak som ju potrela mliekom ) ..... a pečieme až kým ju neupečieme. :o) Normálne dávam do štrúdle hrozienka, ale doma som mala len brusnice a musím povedať že tej štrúdle dodali jemne kyselkavý šmrnc a bola úúúúúžasnááááá. Piškoty sa dávať nemusia ale len tým zväčšíte celkový objem štrúdle. Obrázkový postup som nestihla ale vo štvrtok budem piecť ďalšiu tak to nafotím. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 16.12.2010, 22:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |