končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 34 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Slávnostná tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: Vanilkový korpus 3 vajcia 90 g kryštálového cukru 75 g polohrubej múky 2 PL teplej vody 1/4 KL prášku do pečiva Orechový korpus 3 vajcia 90 g kryštálového cukru 45 g polohrubej múky 30 g orechov 2 PL teplej vody 1/4 KL prášku do pečiva Kakaový korpus 3 vajcia 90 g kryštálového cukru 65 g polohrubej múky 10 g kakaa 2 PL teplej vody 1/4 KL prášku do pečiva Karamelový krém 1 karamelové salko 350 g masla 1 PL práškového cukru 20 g gustinu (kukuričný škrob) 1 PL hladkej múky 350 ml mlieka POSTUP PRÍPRAVY Postup: Korpus Z bielkov ušľaháme sneh, postupne pridávame cukor, žĺtka a nakoniec vodu. Varechou zľahka vmiešame múku s kypriacim práškom. Na dno formy vystrihneme kruh z papiera na pečenie a formu ním vyložíme. Cesto vylejeme do formy o priemere 24 cm. Pečieme pri 180 °C. Týmto postupom upečieme všetky tri korpusy. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
venčekyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY . POSTUP PRÍPRAVY postup na venčeky.:3dcl vody,2dcl oleja+štipka soli-nechať zovrieť,pridať 200gr.hladkej muky,odpalit.po vychladnutí pridať 5 vajec,dobre zapracovať.nastriekať na suchy plech,pokropit vodou asi tak necele deci,a piecť vo vyhriatej rúre.prvých 12 minut neotvárať ruru,aby nesplaskli. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
bábovkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 5vajec, citronová kôra, vanilkový cukor, 250g práškového cukru, 250g polohrubej múky, deci oleja, deci vody, kypriaci prášok, kakao alebo granko POSTUP PRÍPRAVY . ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
rýchly koláčikPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY v postupe! POSTUP PRÍPRAVY Kolacik si pripravime nasledovne: 5 zltkov vymiešame do peny spolu so 100g kryst.cukru. Potom si k tomu pridáme 50g holandskeho kakaa a vyslahany sneh z 5 bielkov. Zmes vylejeme na menší pekac vystlany papierom a pečieme pri teplote 190 stupňov asi 10 minút. Plnku si pripravíme z odtucneneho jemného tvarohu asi 250g, ktorý v mixeri vyšľaháme so slahackovou smotanou a 3 PL práškového cukru. Upeceny plat si prekrojime, naplníme a ešte kým stihne stuhnut v chladničke, neváhajte a celý ho zjedzte... Je perfektný ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 18.10.2016, 14:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
viedenské rezyPRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY Recept na veľký plech. POSTUP PRÍPRAVY: Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 19.12.2015, 15:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
čokoládovo gaštanové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY cesto 200 gmúka polohrubá 200 gcukor krupica 5 ksvajcia 1/2 balíčekprášok do pečiva 1 dl horúcavoda 1 dlolej stolový Gaštanová plnka: 2 vrchovaté PL múka hladká , 250 ml mlieko, 2 ks žĺtok, 3 PL cukor kryštál , 250 g gaštanové pyré , 150 g maslo, Čokoládová plnka: 4 PL cukor kryštál, 2 PL voda , štipka škorica, štipka soľ , 150 ml smotana na šľahanie. 120 gmaslo 2 PL. do cestakakao 100 gčokoláda horká 20 gcukor vanilkový džem pikantný POSTUP PRÍPRAVY 1.Zo žĺtkov, kryštálového cukru si vyšľaháme masu do peny, pridáme horúcu vodu a olej. Dobre vymiešame. Pridávame striedavo sneh z bielkov a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Primiešame kakao. Do vymasteného a múkou vysypaného plechu vlejeme cesto a vo vyhriatej rúre pečieme pri 175 stupňoch 15- 17 minút. 2.Čokoládová plnka: V suchej rajnici si upálim z cukru karamel, podlejem 2 lyžicami vody a necháme úplne rozpustiť. Do rozpusteného karamelu pridám šľahačkovú smotanu, štipku soli a štipku škorice. Na miernom ohni necháme prevrieť. Odstavíme a do horúceho smotanového karamelu nalámeme čokoládu a metličkou dobre vyšľaháme. Pridáme zmäknuté maslo a vyšľaháme hladký krém. Dáme trochu stuhnúť do chladničky. 3.Gaštanová plnka: Do hrnca dám variť mlieko s cukrom, vanilkovým cukrom a štipkou soli. Z mlieka trochu odoberieme a do tohto vmiešame hladkú múku a žĺtky. Vlejeme do vriaceho mlieka a uvaríme štandardný puding. Do hotového trochu vychladnutého pudingu pridáme gaštanové pyré a dobre spolu vymiešame. Na koniec spojíme so zmäknutým maslom a vyšľaháme plnku do hladka. 4.Na upečený piškótový plát, ešte teplý natriem džem, tentokrát som zvolila z čiernych ríbezlí. Po vychladnutí navrstvíme gaštanovú plnku a ďalšia vrstva bude čokoládový krém. Zúbkovanou cukrárskou stierkou si upravíme povrch zákuska a dáme do chladu stuhnúť. Krájame úhľadné rezy. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 12.7.2015, 8:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
kokosovo karamelové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY 10 ks bielky, 350 g cukor krupica, štipka soľ, 150 g kokos strúhaný , 7 PL múka polohrubá , 1/2 balenie prášok do pečiva , oblátky tortové. Plnka: 1 plechovka Salko skaramelizované, 250 g maslo, Poleva ganache: 225 g čokoláda várová 51%, 200 ml smotana šľahačková 33%, 1 PL maslo POSTUP PRÍPRAVY Bielky vyšľaháme so štipkou soli a cukrom na tuhý sneh. Pridáme kokosovú múku a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Plech (ja 36 x 40) vystelieme tortovými oplátkami a vylejeme cesto. (Môžeme plech vymazať tukom a vysypať kokosovou múčkou). Pri teplote 175 stupňov C pečieme cca 20 - 25 minút. 2Studené skaramelizované kondenzované mlieko (aj hotové karamelové SALKO) pridáme do vopred vyšľahaného masla. Vyšľaháme plnku. Túto navrstvíme na upečený vychladnutý kokosový korpus a celé dáme do chladničky stuhnúť. 3Pripravíme si GANACHE polevu: Do kovovej misky nalámeme čokoládu a zalejeme vriacou šľahačkovou smotanou. Necháme odstáť cca 10 minút. Potom miešaním vypracujeme hladkú polevu, pridáme 1 polievkovú lyžicu masla, aby bola lesklá. Polotekutou polevou polejeme bohato vychladnutý zákusok a krájame na úhľadné rezy. Tento koláč pečiem, keď sa mi zvýši veľa bielkov, alebo na Veľkú noc, keď zo žĺtkov robím vaječný likér ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
venčeky z lisuPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny 350 gmúka hladká špeciál 00 250 g (alebo Hera)maslo stolové 150 gcukor práškový 3 PLkakao 1/2 strukuvanilka 100 g mletéorechy 1 ksvajce 1/2 bal.prášok do pečiva (PDP) soľ POSTUP PRÍPRAVY Všetky uvedené suroviny spracujeme do hladkého, lesklého cesta (včera som nemala zvyšné maslo, tak som dala Heru a nevadilo vôbec!) a dáme na balkón, do chladničky schladiť-len na krátko kým si vymažeme plechy. Vymazané plechy si potom prehodíme s cestom a tieto dáme chladiť. Cestom naplníme lis na keksy, alebo môžeme aj vykrajovať, a postupne si vytláčam venčeky, kvietky a bohvie čo ešte, na vychladnutý plech. Ak sú plechy chladné, vtedy nemám problém s tým, že by sa keksíky neodlepovali z lisu na plech. Naplnený plech dáme piecť do predhriatej rúry na 170 stupňov len krátko, maximálne 10 minút (ja som vyberala už po 7 minúte) Z uvedeného množstva som naplnila 4 plechy (400x360) po 25 keksíkov, takže mi vyšlo 100 ks. Teplé obaľujem v práškovom cukre v ktorom skladujem vanilkové struky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
kráľovské rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny Svetlé cesto: 200 gmúka hladká špeciál 250 gtuk pokrmový stužený CERA 11 PLvoda studená Tmavé cesto: 6 ksvajcia 200 gcukor práškový 50 gkakao 70 gorechy vlašské pomleté Krém: 250 g (alebo HELIA)maslo 150 gcukor práškový 250 mlmlieko 2 PLmúka polohrubá 1 ksžltok vaječný 1 bal.cukor vanilkový 2 PLUm Tuzemský POSTUP PRÍPRAVY 1.Z múky, nastrúhanej studenej CERY a vody spracujeme cesto. Dáme chladiť na 2 hodiny do chladničky, potom ho rozdelíme na 2 diely a vyvaľkáme. Prvú časť vyvaľkaného cesta rozdelíme radielkom na porcie a poukladáme na opak plechu. Upečieme pri 180 stupňoch asi 10 / 15 minút do ružova. Druhú časť bieleho cesta vyvaľkáme na veľkosť hlbokého plechu a tento s ním vyložíme tak, aby bolo cesto sčasti aj na bokoch plechu. Ešte nepečieme, čakáme na tmavú piškótu. 2.Bežným spôsobom si pripravíme tmavú piškótu, oddelené žĺtky vymiešame s cukrom do peny, a postupne pridávame mleté orechy zmiešané s kakaom a tuhý sneh z bielkov. Hotové cesto vlejeme do hlbokého plechu vyloženého bielym cestom. Spolu upečieme na 180 stupňoch asi 35 / 40 minút. 3.Krém: Z mlieka, 2 kopcových lyžíc múky a žĺtka si uvaríme hustú kašu. Vychladenú zmiešame s maslom vymiešaným s cukrom do peny a nakoniec pridáme Um. Vyšľaháme. 4.Na upečený bielo-hnedý korpus navrstvíme krém a poukladáme štvorčeky upečeného bieleho cesta. Posypeme práškovým cukrom, pokrájame a podávame. Je veľmi chutný. Prajem dobrú chuť! :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jogurtovo-pribináčková tortaPOTREBNÉ PRÍSADY cesto: 4 ks vajce 3 PL kryštálový cukor 70 g hladká múka 1,5 ČL kypriaci prášok do pečiva 50 g kakao Plnka: 300 g biely smotanový jogurt 3 ks pribináčik vanilkový 250 ml smotana na šľahanie 150 g práškový cukor 1 ks želatínový stužovač za studena 2 ks vanilkový cukor 3 PL olej POSTUP PRÍPRAVY Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny 2. pena musí fakt byť pekná :) 3. múku, kakao a kyp.prášok preosieme k pene a pridáme olej a premiešame. 4. tortovú formu vystelieme papierom na pečenie, do ktorej vylejeme cesto (ono je trošku tuhšie ale to je dobre ) Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na cca 180°C asi 20-30min (riaďte sa svojou rúrou, každá pečie inač ) 5. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 4.5.2015, 11:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 34 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |