. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Gabika B. (srdiecko873) ID 124928
.
Oblasť: Žilina
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 24.11.2009
Naposledy: 4.6.2023 21:10
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 206
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 2
RECEPTY 41
NÁVODY 3
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 34 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Slávnostná torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: Vanilkový korpus 3 vajcia 90 g kryštálového cukru 75 g polohrubej múky 2 PL teplej vody 1/4 KL prášku do pečiva Orechový korpus 3 vajcia 90 g kryštálového cukru 45 g polohrubej múky 30 g orechov 2 PL teplej vody 1/4 KL prášku do pečiva Kakaový korpus 3 vajcia 90 g kryštálového cukru 65 g polohrubej múky 10 g kakaa 2 PL teplej vody 1/4 KL prášku do pečiva Karamelový krém 1 karamelové salko 350 g masla 1 PL práškového cukru 20 g gustinu (kukuričný škrob) 1 PL hladkej múky 350 ml mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:



Korpus

Z bielkov ušľaháme sneh, postupne pridávame cukor, žĺtka a nakoniec vodu. Varechou zľahka vmiešame múku s kypriacim práškom. Na dno formy vystrihneme kruh z papiera na pečenie a formu ním vyložíme. Cesto vylejeme do formy o priemere 24 cm. Pečieme pri 180 °C. Týmto postupom upečieme všetky tri korpusy.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

venčeky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

.

POSTUP PRÍPRAVY

postup na venčeky.:3dcl vody,2dcl oleja+štipka soli-nechať zovrieť,pridať 200gr.hladkej muky,odpalit.po vychladnutí pridať 5 vajec,dobre zapracovať.nastriekať na suchy plech,pokropit vodou asi tak necele deci,a piecť vo vyhriatej rúre.prvých 12 minut neotvárať ruru,aby nesplaskli.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

bábovka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

5vajec, citronová kôra, vanilkový cukor, 250g práškového cukru, 250g polohrubej múky, deci oleja, deci vody, kypriaci prášok, kakao alebo granko

POSTUP PRÍPRAVY

.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

rýchly koláčik


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

v postupe!

POSTUP PRÍPRAVY

Kolacik si pripravime nasledovne: 5 zltkov vymiešame do peny spolu so 100g kryst.cukru. Potom si k tomu pridáme 50g holandskeho kakaa a vyslahany sneh z 5 bielkov. Zmes vylejeme na menší pekac vystlany papierom a pečieme pri teplote 190 stupňov asi 10 minút. Plnku si pripravíme z odtucneneho jemného tvarohu asi 250g, ktorý v mixeri vyšľaháme so slahackovou smotanou a 3 PL práškového cukru. Upeceny plat si prekrojime, naplníme a ešte kým stihne stuhnut v chladničke, neváhajte a celý ho zjedzte... Je perfektný

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 18.10.2016, 14:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

viedenské rezy


PRO INSPIRACI

POSTUP PRÍPRAVY

Recept na veľký plech.

POSTUP PRÍPRAVY:





Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 19.12.2015, 15:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

čokoládovo gaštanové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto 200 gmúka polohrubá 200 gcukor krupica 5 ksvajcia 1/2 balíčekprášok do pečiva 1 dl horúcavoda 1 dlolej stolový Gaštanová plnka: 2 vrchovaté PL múka hladká , 250 ml mlieko, 2 ks žĺtok, 3 PL cukor kryštál , 250 g gaštanové pyré , 150 g maslo, Čokoládová plnka: 4 PL cukor kryštál, 2 PL voda , štipka škorica, štipka soľ , 150 ml smotana na šľahanie. 120 gmaslo 2 PL. do cestakakao 100 gčokoláda horká 20 gcukor vanilkový džem pikantný

POSTUP PRÍPRAVY

1.Zo žĺtkov, kryštálového cukru si vyšľaháme masu do peny, pridáme horúcu vodu a olej. Dobre vymiešame. Pridávame striedavo sneh z bielkov a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Primiešame kakao. Do vymasteného a múkou vysypaného plechu vlejeme cesto a vo vyhriatej rúre pečieme pri 175 stupňoch 15- 17 minút.
2.Čokoládová plnka: V suchej rajnici si upálim z cukru karamel, podlejem 2 lyžicami vody a necháme úplne rozpustiť. Do rozpusteného karamelu pridám šľahačkovú smotanu, štipku soli a štipku škorice. Na miernom ohni necháme prevrieť. Odstavíme a do horúceho smotanového karamelu nalámeme čokoládu a metličkou dobre vyšľaháme. Pridáme zmäknuté maslo a vyšľaháme hladký krém. Dáme trochu stuhnúť do chladničky.
3.Gaštanová plnka: Do hrnca dám variť mlieko s cukrom, vanilkovým cukrom a štipkou soli. Z mlieka trochu odoberieme a do tohto vmiešame hladkú múku a žĺtky. Vlejeme do vriaceho mlieka a uvaríme štandardný puding. Do hotového trochu vychladnutého pudingu pridáme gaštanové pyré a dobre spolu vymiešame. Na koniec spojíme so zmäknutým maslom a vyšľaháme plnku do hladka.
4.Na upečený piškótový plát, ešte teplý natriem džem, tentokrát som zvolila z čiernych ríbezlí. Po vychladnutí navrstvíme gaštanovú plnku a ďalšia vrstva bude čokoládový krém. Zúbkovanou cukrárskou stierkou si upravíme povrch zákuska a dáme do chladu stuhnúť. Krájame úhľadné rezy.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 12.7.2015, 8:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

kokosovo karamelové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

10 ks bielky, 350 g cukor krupica, štipka soľ, 150 g kokos strúhaný , 7 PL múka polohrubá , 1/2 balenie prášok do pečiva , oblátky tortové. Plnka: 1 plechovka Salko skaramelizované, 250 g maslo, Poleva ganache: 225 g čokoláda várová 51%, 200 ml smotana šľahačková 33%, 1 PL maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Bielky vyšľaháme so štipkou soli a cukrom na tuhý sneh. Pridáme kokosovú múku a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Plech (ja 36 x 40) vystelieme tortovými oplátkami a vylejeme cesto. (Môžeme plech vymazať tukom a vysypať kokosovou múčkou). Pri teplote 175 stupňov C pečieme cca 20 - 25 minút.
2Studené skaramelizované kondenzované mlieko (aj hotové karamelové SALKO) pridáme do vopred vyšľahaného masla. Vyšľaháme plnku. Túto navrstvíme na upečený vychladnutý kokosový korpus a celé dáme do chladničky stuhnúť.
3Pripravíme si GANACHE polevu: Do kovovej misky nalámeme čokoládu a zalejeme vriacou šľahačkovou smotanou. Necháme odstáť cca 10 minút. Potom miešaním vypracujeme hladkú polevu, pridáme 1 polievkovú lyžicu masla, aby bola lesklá. Polotekutou polevou polejeme bohato vychladnutý zákusok a krájame na úhľadné rezy. Tento koláč pečiem, keď sa mi zvýši veľa bielkov, alebo na Veľkú noc, keď zo žĺtkov robím vaječný likér

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

venčeky z lisu



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny 350 gmúka hladká špeciál 00 250 g (alebo Hera)maslo stolové 150 gcukor práškový 3 PLkakao 1/2 strukuvanilka 100 g mletéorechy 1 ksvajce 1/2 bal.prášok do pečiva (PDP) soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky uvedené suroviny spracujeme do hladkého, lesklého cesta (včera som nemala zvyšné maslo, tak som dala Heru a nevadilo vôbec!) a dáme na balkón, do chladničky schladiť-len na krátko kým si vymažeme plechy. Vymazané plechy si potom prehodíme s cestom a tieto dáme chladiť. Cestom naplníme lis na keksy, alebo môžeme aj vykrajovať, a postupne si vytláčam venčeky, kvietky a bohvie čo ešte, na vychladnutý plech. Ak sú plechy chladné, vtedy nemám problém s tým, že by sa keksíky neodlepovali z lisu na plech. Naplnený plech dáme piecť do predhriatej rúry na 170 stupňov len krátko, maximálne 10 minút (ja som vyberala už po 7 minúte) Z uvedeného množstva som naplnila 4 plechy (400x360) po 25 keksíkov, takže mi vyšlo 100 ks. Teplé obaľujem v práškovom cukre v ktorom skladujem vanilkové struky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

kráľovské rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny Svetlé cesto: 200 gmúka hladká špeciál 250 gtuk pokrmový stužený CERA 11 PLvoda studená Tmavé cesto: 6 ksvajcia 200 gcukor práškový 50 gkakao 70 gorechy vlašské pomleté Krém: 250 g (alebo HELIA)maslo 150 gcukor práškový 250 mlmlieko 2 PLmúka polohrubá 1 ksžltok vaječný 1 bal.cukor vanilkový 2 PLUm Tuzemský

POSTUP PRÍPRAVY

1.Z múky, nastrúhanej studenej CERY a vody spracujeme cesto. Dáme chladiť na 2 hodiny do chladničky, potom ho rozdelíme na 2 diely a vyvaľkáme. Prvú časť vyvaľkaného cesta rozdelíme radielkom na porcie a poukladáme na opak plechu. Upečieme pri 180 stupňoch asi 10 / 15 minút do ružova.
Druhú časť bieleho cesta vyvaľkáme na veľkosť hlbokého plechu a tento s ním vyložíme tak, aby bolo cesto sčasti aj na bokoch plechu. Ešte nepečieme, čakáme na tmavú piškótu.
2.Bežným spôsobom si pripravíme tmavú piškótu, oddelené žĺtky vymiešame s cukrom do peny, a postupne pridávame mleté orechy zmiešané s kakaom a tuhý sneh z bielkov. Hotové cesto vlejeme do hlbokého plechu vyloženého bielym cestom. Spolu upečieme na 180 stupňoch asi 35 / 40 minút.
3.Krém: Z mlieka, 2 kopcových lyžíc múky a žĺtka si uvaríme hustú kašu. Vychladenú zmiešame s maslom vymiešaným s cukrom do peny a nakoniec pridáme Um. Vyšľaháme.
4.Na upečený bielo-hnedý korpus navrstvíme krém a poukladáme štvorčeky upečeného bieleho cesta. Posypeme práškovým cukrom, pokrájame a podávame. Je veľmi chutný. Prajem dobrú chuť! :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jogurtovo-pribináčková torta



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 4 ks vajce 3 PL kryštálový cukor 70 g hladká múka 1,5 ČL kypriaci prášok do pečiva 50 g kakao Plnka: 300 g biely smotanový jogurt 3 ks pribináčik vanilkový 250 ml smotana na šľahanie 150 g práškový cukor 1 ks želatínový stužovač za studena 2 ks vanilkový cukor 3 PL olej

POSTUP PRÍPRAVY

Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny
2.
pena musí fakt byť pekná :)
3.
múku, kakao a kyp.prášok preosieme k pene a pridáme olej a premiešame.
4.
tortovú formu vystelieme papierom na pečenie, do ktorej vylejeme cesto (ono je trošku tuhšie ale to je dobre ) Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na cca 180°C asi 20-30min (riaďte sa svojou rúrou, každá pečie inač )
5.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 4.5.2015, 11:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 34 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu